Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΦΟΡΤΩΜΑΣ

Νέος Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων για τον Ελληνισμό της Διασποράς εκλέχθηκε σήμερα ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας, μετά από πρόταση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αναλαμβάνοντας τη δέσμευση να πορευτεί στον δρόμο που έχει χαράξει η Ελληνική Κυβέρνηση, οι πρωτοβουλίες της οποίας ισχυροποιούν όσο ποτέ άλλοτε τους δεσμούς της Ελληνικής Πολιτείας με τους απανταχού Έλληνες. 
Στο πλαίσιο αυτό, η Επιτροπή για τον Ελληνισμό της Διασποράς θα εργαστεί συλλογικά και συμπεριληπτικά για την προάσπιση του εθνικού συμφέροντος, χωρίς αποκλεισμούς, ούτως ώστε να στηρίξει ουσιαστικά στο έργο του το Υπουργείο Εξωτερικών.
«Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τους βουλευτές όλων των κομμάτων για την τιμή και την εμπιστοσύνη να με εκλέξουν Πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής της Βουλής για τον Ελληνισμό της Διασποράς», δήλωσε αμέσως μετά την εκλογή του ο κ. Φόρτωμας και συμπλήρωσε:

«Αναλαμβάνω την Προεδρία της Επιτροπής με μεγάλη υπερηφάνεια και διάθεση να ανοίξει τις εργασίες της αλλά και τις καρδιές όλων μας σε κάθε φορέα που διευρύνει τα “σύνορα” του Ελληνισμού. Οι σχέσεις με τους απόδημους ήταν, είναι και θα είναι προτεραιότητα της Πολιτείας. Δεσμεύομαι να κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου έτσι ώστε, όλοι μαζί, να ισχυροποιήσουμε περαιτέρω τις γέφυρες της Ελλάδας με την ελληνική διασπορά. Ως Κυκλαδίτης, ξέρω καλά ότι είναι ακατάλυτοι οι δεσμοί που συνδέουν τους Έλληνες ανά τον κόσμο με την πατρίδα, την οποία πάντοτε τιμούν και κρατούν ζωντανή στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Είμαι βέβαιος πως με όλα τα μέλη της Επιτροπής θα εργαστούμε και θα συνεργαστούμε παραγωγικά για έναν σκοπό που υπερβαίνει κομματικούς διαχωρισμούς και δεν μπορεί παρά να μας ενώνει όλους. Κι αυτός ο σκοπός δεν είναι άλλος από την υπηρέτηση του πιο υψηλού χρέους, του εθνικού μας συμφέροντος».
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ
 
atacon
106,4
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΕΛΛΑΔΑ
Real Estate: Τα νέα δεδομένα, το 1 δισ. ευρώ του προγράμματος «Το σπίτι μου» και οι προτάσεις αντιμετώπισης του στεγαστικού προβλήματος
ΕΛΛΑΔΑ
15.000 φίλαθλοι έχουν ταυτοποιήσει το εισιτήριό τους μέσω του Gov.gr Wallet
Ε.Ξ.Σ.
Συνάντηση με εκπροσώπους της Πρεσβείας των ΗΠΑ είχαν η Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης και το Σωματείο τουριστικών καταλυμάτων "Η Ατλαντίδα"
ΕΛΛΑΔΑ
Οι καλύτερες πόλεις για περπάτημα σε όλο τον κόσμο. H θέση της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Ο Α.Ο. Θήρας ανανέωσε τη συνεργασία του με τον Matteo Freschi!
ΕΛΛΑΔΑ
Ξεκίνησαν οι εγγραφές των ερασιτεχνικών σωματείων στο νέο περιβάλλον του e-kouros, με 7 ριζικές αλλαγές/καινοτομίες και μείωση του γραφειοκρατικού βάρους
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
«Η Σαντορίνη υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα»
ΕΛΛΑΔΑ
ΙΝΣΕΤΕ: Σε ιστορικά υψηλά, στο 13% του ΑΕΠ η άμεση συμβολή του τουρισμού στην ελληνική οικονομία το 2023
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος στις 16 και 17 Απριλίου
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Η Princess Cruises ανακοίνωσε την ακύρωση αφίξεων τoυ Sun Princess στη Σαντορίνη
ΕΛΛΑΔΑ
ΑΔΜΗΕ: Διεθνές κάλεσμα επενδυτών για τον Great Sea Interconnector
ΕΛΛΑΔΑ
Χρηματοοικονομική σταθερότητα και ευημερία - Το κλειδί βρίσκεται στην εκπαίδευση και την ασφάλιση
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ερώτηση βουλευτή Μάρκου Καφούρου για την επικινδυνότητα του κτιρίου της ΔΟΥ Θήρας
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
1 νίκη και 1 ήττα για τις νεαρές αθλήτριες του Α.Ο. Θήρας στα παιχνίδια τους με τον Πανναξιακό στο ΔΑΠΠΟΣ
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κανονικά επισκέφθηκε το Κ/Ζ Sun Princess στις 14/4 τη Σαντορίνη
Hondos_KE
apolimantiki
ΔΕΥΑΘ 29/6
Volcano TV
© 2024 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.