Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024

Δήλωση Νίκου Συρμαλένιου για το εκλογικό αποτέλεσμα

Χαιρετίζουμε καταρχήν τους χιλιάδες κυκλαδίτες και κυκλαδίτισσες που μας στήριξαν και μας ψήφισαν στις χθεσινές εκλογές. Χαιρετίζω τους συνυποψήφιους/συνυποψήφιες μου και τα εκατοντάδες μέλη και στελέχη μας, που έδωσαν τη μάχη από την πρώτη γραμμή για να φέρουν το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. σε όλες τις γωνιές των Κυκλάδων.

Το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα και στις Κυκλάδες, συνιστά μια σοβαρή ήττα του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. και παράλληλα ακυρώνει την προοπτική να μπεί η χώρα σε τροχιά δημοκρατίας και βιώσιμης ανάπτυξης. Το αποτέλεσμα αυτό θα έχει σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις στην αύξηση των κοινωνικών ανισοτήτων, στην εκχώρηση δημόσιων και κοινωνικών αγαθών σε πολύ ισχυρά συμφέροντα, σε περαιτέρω διάλυση του κοινωνικού κράτους και του οικολογικού αποτυπώματος ειδικά στις Κυκλάδες, σε καταρράκωση της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου.

Το εκλογικό μας αποτέλεσμα ειδικότερα στις Κυκλάδες, διεύρυνε το χάσμα του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. από τη ΝΔ σε σχέση και με το 2019. Ανέδειξε όμως και ένα ισχυρό ποσοστό αποχής ακόμα και 50 % σε κάποια νησιά, την ίδια ώρα που πολύ μεγάλη μερίδα νέων ανθρώπων που εργάζονται στον τουρισμό και στην εστίαση, δεν μπόρεσαν να μετακινηθούν για να ψηφίσουν στις εκλογικές τους περιφέρειες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., παρά την οργανωτική του ανάπτυξη υπέστη μεγάλη εκλογική μείωση και στις Κυκλάδες, ελαφρώς μεγαλύτερη από την μείωση που υπέστη στο σύνολο χώρας. Η προσωπική μου εκλογή για μια ακόμη φορά, παρά την υπονόμευση που δέχτηκα τα τελευταία δύο χρόνια από οικονομικά συμφέροντα και προσωπικούς εσωκομματικούς μικροϋπολογισμούς, αποτελεί προσωπική πολιτική και ηθική μου δικαίωση, όπως και όλων των ανθρώπων εντός και εκτός κόμματος που με στήριξαν, υπερασπιζόμενοι τις αξίες της αριστεράς, για τις οποίες πολλά χρόνια αγωνιζόμαστε.

Αυτά όλα πιστεύω ότι θα συζητηθούν με νηφαλιότητα μετά τη νέα εκλογική αναμέτρηση που ακολουθεί. Στόχος μας είναι και παραμένει η Δεξιά και τα συμφέροντα που υπηρετεί. Ο πολιτικός ανταγωνισμός ανάμεσα στις δημοκρατικές δυνάμεις της χώρας μπορεί και πρέπει να συνεχιστεί σε επίπεδο πολιτικού και ιδεολογικού διαλόγου, αλλά δεν είναι η ώρα για μηδενιστικά και ισοπεδωτικά ρεσάλτο με την προσδοκία της αλλαγής της ηγεμονίας του προοδευτικού χώρου.

Είναι η ώρα της απόκρουσης της πολιτικής και ιδεολογικής ηγεμονίας της δεξιάς και της ΝΔ, που επέρχεται ως οδοστρωτήρας των κοινωνικών κατακτήσεων και των δικαιωμάτων του λαού. Αυτός είναι ο στόχος μας στις επερχόμενες εκλογές.  

Με αυτές τις σκέψεις, ευχαριστώ από καρδιάς, όλους και όλες τους ψηφοφόρους των Κυκλάδων που μας ψήφισαν και τους καλώ να δώσουμε ενωμένοι την επερχόμενη νέα εκλογική αναμέτρηση για την απόκρουση του οδοστρωτήρα της δεξιάς!!!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ
 
atacon
106,4
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΕΛΛΑΔΑ
Περιορισμένη φέτος η έξοδος του Αγίου Πνεύματος. Κερδισμένοι οι outsiders προορισμοί
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Την έκθεση ‘Παρόντες-Απόντες: οι Αιγαιοπελαγίτες του χτες και τα σπιτικά τους’ παρουσιάζει το κέντρο KASTELANA
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πιστός στις παραδόσεις ο πολιτιστικός Σύλλογος Μεγαλοχωρίου διοργανώνει την Κυριακή 23/6 τον Κλήδωνα
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Φρυκτωρίες 2024: Οι Κυκλάδες Επικοινωνούν αναδεικνύοντας την κοινή τους κληρονομιά
ΕΛΛΑΔΑ
Υπο έλεγχο οι πυρκαγιές σε ολόκλητρη τη χώρα. Βελτιωμένη η εικόνα
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Η νέα απόφαση του Λιμεναρχείου Θήρας για το Αμμούδι με ισχύ απο 22 Ιουνίου
ΕΛΛΑΔΑ
Καμία ουσιαστική απάντηση από την κυβέρνηση σε ερώτηση του ΚΚΕ για τις τραγικές ελλείψεις στο νοσοκομείο Σαντορίνης
ΕΛΛΑΔΑ
Ελέγχους παρακολούθησης των τιμών των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων διενήργησε το Υπουργείο Ναυτιλίας
ΕΛΛΑΔΑ
Πλευρικά στοιχήματα στο Live Blackjack!
ΚΟΣΜΟΣ
Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Σίτισης του ΟΗΕ το ένα τρίτο όλων των τροφίμων που παράγονται παγκοσμίως σπαταλάται
ΕΛΛΑΔΑ
Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: Δε θα επιτρέψω σε κανέναν, μετά από τόσα χρόνια, να μου απαγορεύσει να μιλάω ελεύθερα για αυτά που αγωνίστηκα
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Θυελλώδεις ανέμους προαναγγέλει το Λιμεναρχείο Θήρας
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Οι προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος 22 με 25 Ιουνίου
ΕΛΛΑΔΑ
Οι top προορισμοί εσωτερικού και εξωτερικού από τις μεγαλύτερες βάσεις της AEGEAN για το 3ήμερο του Αγίου Πνεύματος
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
H Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2024 στη Σαντορίνη
Hondos_KE
apolimantiki
ΔΕΥΑΘ 29/6
Volcano TV
© 2024 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.