Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2022

Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κυκλάδων : Μεταφορικό Ισοδύναμο: Στάση πληρωμών - Για πόσο ακόμα;

Σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κυκλάδων αναφέρει τα εξής : 

Σήμερα, γίνεται πράξη η τρίτη κατά σειρά αύξηση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων μέσα στο 2022, με αποτέλεσμα οι διακοπές προς τα νησιά μας για τους Έλληνες επισκέπτες να γίνονται από δύσκολες έως απαγορευτικές αλλά και οι μετακινήσεις των νησιωτών ακόμα ακριβότερες.

 

Σήμερα, μπαίνουμε στον 10ο μήνα απλήρωτων εισιτηρίων προς τους πολίτες των νησιών μας μέσω του Μεταφορικού Ισοδύναμου από το Υπουργείο Ναυτιλίας (01/10/21).

 

Σήμερα, μπαίνουμε στον 7ο μήνα απλήρωτων επιδοτούμενων καυσίμων προς τους πολίτες των νησιών που έχουν ενταχθεί στο μέτρο (01/01/22).

 

Σήμερα, εξακολουθεί να παραμένει απλήρωτο το Μεταφορικό Ισοδύναμο Επιχειρήσεων του Β’ εξαμήνου του 2021, ενώ έχουμε ήδη κλείσει το πρώτο εξάμηνο του 2022.

 

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, με την ακρίβεια να χτυπάει την πόρτα όλων των νοικοκυριών, πρέπει να επανέλθει η κανονικότητα στη λειτουργία του μέτρου προς τη νησιωτική Ελλάδα. Να επανέλθει η λειτουργία όπως τη γνωρίσαμε το 2018, με τις πληρωμές να γίνονται μέσα σε συγκεκριμένα χρονικά όρια και όχι αυθαίρετα όποτε και όπως βολεύει το Υπουργείο Ναυτιλίας και την κυβέρνηση.

 

Σήμερα, επιβάλλεται να επεκταθεί το μέτρο με βάση τον σχεδιασμό που υπήρχε το 2018, με την ένταξη όλων των νησιών στην επιδότηση καυσίμων στην αντλία, με κατάργηση του κανόνα de minimis για τις επιδοτήσεις που λαμβάνουν τα βενζινάδικα για τα ποσά αυτά, όπως ακριβώς όρισε η ΕΕ με απόφασή της τον Ιούνιο του 2022, κάνοντας σαφή λόγο περί νησιωτικότητας.

 

Σήμερα, επιβάλλεται να επεκταθεί το μέτρο και προς τους πολίτες της ηπειρωτικής Ελλάδας, προσφέροντάς τους συγκεκριμένο αριθμό επιδοτούμενων εισιτηρίων προς τα νησιά μας, δίνοντας έτσι κίνητρο στον εσωτερικό τουρισμό.

 

Σήμερα, επιβάλλεται να επανέλθει η ανά 4μηνο υποβολή των αιτήσεων χρηματοδότησης των επιχειρήσεων (και όχι ανά 6μηνο που ισχύει τώρα) και η άμεση πληρωμή τους ώστε τα μαγαζιά να μπορούν να μειώνουν τις τιμές των προϊόντων στο ράφι, προς όφελος των νησιωτών και των επισκεπτών μας.

 

Σήμερα, επιβάλλεται να αξιοποιηθεί το νέο μέτρο της ηλεκτρονικής τιμολόγησης σε όποιες επιχειρήσεις έχουν ενταχθεί για την ακόμα πιο άμεση εκκαθάριση των επιδοτήσεων που τους αναλογούν.

 

Για να γίνουν όλα τα παραπάνω σήμερα, θα έπρεπε να είχε απαλλαγεί ο τόπος μας χθες από τη χειρότερη κυβέρνηση όλων των εποχών, την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Σύντομα όμως θα γίνει αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θα επαναφέρει, όπως έχει δεσμευτεί απέναντι στους νησιώτες, την κανονικότητα στο Μεταφορικό Ισοδύναμο και θα κάνει πράξη την επέκταση του μέτρου όπως είχε ήδη από το 2018 προγραμματίσει. 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ
 
atacon
106,4
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Δωρεάν παραχώρηση ασθενοφόρου από την Υ.Π.Α. Θήρας στο Ε.Κ.Α.Β. Θήρας
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Διπλή νίκη για τις κορασίδες και παγκορασίδες του Α.Ο. Θήρας στη Νάξο
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Την 4η φετινή νίκη του και 3η συνεχόμενη στο πρωτάθλημα κατέκτησε ο Α.Ο. Θήρας
ΕΛΛΑΔΑ
Η SELECTED HIDEAWAYS ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ XENIA 26-28/11
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τη δεύτερη εντός έδρας νίκη του επιδιώκει ο Α.Ο. Θήρας έναντι του Ηλυσιακού
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Για τη Νάξο αναχώρησε η 30μελής αποστολή των κορασίδων και παγκορασίδων του Α.Ο. Θήρας
ΕΛΛΑΔΑ
Με φόντο τη Σαντορίνη η ομιλία του CEO της AEGEAN Δημήτρη Γερογιάννη στο 12ο Συνέδριο Selectour στην Αθήνα
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Δύσκολες δοκιμασίες για τους πρωτοπόρους – ενδιαφέρον στην ουρά του «Dappos Basketball League»
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΣ 18/2022 ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 29/11/2022 ΚΑΙ ΩΡΑ 17:00 ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ.
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ερώτηση του ΚΚΕ για τις σοβαρές ελλείψεις στο Νοσοκομείο της Σαντορίνης
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Εύκολο βράδυ για την Α.Ε. Σαντορίνης που παρέμεινε στην κορυφή του «Dappos Basketball League»
ΕΛΛΑΔΑ
Σαν σήμερα. Η 26η Νοεμβρίου στο χρόνο
ΕΛΛΑΔΑ
"ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ" η 25η/11 και η ΓΣΕΕ μας ενημερώνει για το ισχύον πλαίσιο στην εργασία
ΕΛΛΑΔΑ
Το τμήμα Ναυτιλιακών σπουδών του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Πειραιά επισκέφθηκε το Ε/Γ - Ο/Γ Δ. ΣΟΛΩΜΟΣ.
ΕΛΛΑΔΑ
Έρευνα Pricefox.gr: Ηλεκτρικά Αυτοκίνητα vs Βενζινοκίνητα - Ποιο είναι πιο οικονομικό
Volcano TV
Hondos_KE
ΔΕΥΑΘ 29/6
© 2022 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.