Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2022

Δελτίου Τύπου της Δημοτικής Παράταξης "Κίμωλος, Νέα Πορεία Εμπρός"

Η άλλη όψη του «νομίσματος»…
Μας προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός πως κάθε φορά που ο νυν Δήμαρχος Κιμώλου έχει “θέμα”, υπάρχει σχετικό δημοσίευμα στην εφημερίδα “ΚΥΚΛΑΔΙΚΗ”, τόσο στην έντυπη όσο και στην ηλεκτρονική της μορφή. Σεβόμαστε απόλυτα την συγκριμένη εφημερίδα και τους συνεργάτες δημοσιογράφους της, καθώς και τον κ. Δεμερτζή. Άλλωστε για αυτό το λόγο επικοινωνούμε μαζί της, ώστε να υπάρξει μία ολοκληρωμένη πληροφόρηση στα θέματα που θίγει ο Δήμαρχος Κιμώλου.  Βλέπετε, εμείς μπορούμε να το κάνουμε μόνο μέσα από ένα Δελτίο Τύπου και ευελπιστούμε στη δημοσίευση του καθώς στερούμαστε υπηρεσίας “lobbying” στη Σύρο...
Πρώτα από όλα δε θα πούμε παχιά λόγια όπως ο Δήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Βεντούρης, ο οποίος θεωρεί τον εαυτό του... καπετάνιο!!! Χωρίς βέβαια να έχει δίπλα του το κατάλληλο επίθετο: καλός, μέτριος, κακός!!! Μας προκαλεί έκπληξη (!!!) πως έφτασε στη Σύρο, η πληροφορία της αργίας, ενώ στη Κίμωλο ήταν επτασφράγιστο μυστικό!!! Δε θα κρίνουμε την απόφαση αν ήταν δίκαιη ως προς τη ποινή, καθώς αυτά τα παραπτώματα ήταν πολύ σοβαρά.
Θα σταθούμε όμως στην υποκριτική τοποθέτηση του Δημάρχου, στο ότι: “.... Τότε ήταν η αρχή της θητείας μου και δεν ήξερα......” Καλά.... ως αυτοδιοικητικός παράγοντας, με πείρα 20ετιας, δεν είχε γνώση περί του περιορισμού ανάθεσης σε συγγενής Α βαθμού;;; Δεν είναι νέα αλλαγή στη νομοθεσία.... Δεν έχουμε καμία παρθενογένεση εδώ... Ούτε ως προς το νόμο, αλλά ούτε και ως προς την ενασχόληση του νυν Δημάρχου με τα κοινοτικά δημοτικά πράγματα.
Σίγουρο είναι ότι ο Δήμος Κιμώλου, δεν έχει προσωπικό για ορισμένες αναγκαίες, εργασίες, όμως αλήθεια, απευθύνθηκε ο κος Δήμαρχος και σε άλλους; Έκανε κάποιο διαγωνισμό; Έστω και πρόχειρο βρε αδερφέ με τρεις (3) προσφορές; Ποιος ξέρει άραγε!!! Όλες αυτές οι πληροφορίες είναι μόνο για τους παροικούντες στο Δημαρχιακό κτήριο σε Α και Β όροφο.
Μας κατηγορεί για επιθετική αντιπολίτευση, μας χρεώνει καθυστερήσεις για έργα, για τον προϋπολογισμό και πολλά άλλα. Επιτέλους!!! Πότε θα συμβιβαστεί με την αλήθεια ο Δήμαρχος Κιμώλου;
Πάμε όμως να δούμε και τα θέματα στα οποία έχει αναφερθεί στην συνέντευξη του:
  • Τον ενοχλεί η Διαύγεια!!! Γιατί κύριε Δήμαρχε δε σας αρέσει η διαφάνεια;!;
Ο μηχανισμός που δημιουργήθηκε από τον Γεώργιο Ανδρέα Παπανδρέου είναι πρωτοποριακός και αξιόπιστος, θα έπρεπε να τον επιδοκιμάζετε εσείς!!! Αλλά μάλλον επειδή έχετε αλλάξει πολιτική ρότα, πλέον, σαν “καπετάνιος”, την αποδοκιμάζετε!!! Γιατί αυτό; Έχετε μήπως κάτι να κρύψετε;
  • “...... Το νησί τραβά έναν δρόμο ήπιας μορφής, ανεβαίνει σταδιακά.....”.
Ναι, υπάρχουν ιδιωτικές επενδύσεις στο νησί, τον φετινό χρόνο και μακάρι οι επενδύσεις να συνεχίσουν. Όμως αυτές μπορούν να υποστηριχτούν από τις υπάρχουσες υποδομές στο νησί μας (δρόμοι - ύδρευση - αποχέτευση - μετάβαση στο νησί μας);; Δεν αρκεί ο Δήμαρχος να τάζει μόνο στους επενδυτές και μάλιστα κατ΄ ιδίαν πως θα κάνει πράγματα για αυτούς.... Παραβλέπουμε τις προσωπικές υποσχέσεις του!!!!
  • Αλήθεια Δήμαρχε, έχουν δημιουργηθεί και νέα υπόσκαφα σαν τα παραδοσιακά που υπήρχαν στο νησί μας; Αληθεύει επίσης..... πως έχουν γίνει και “έργα” τοποθέτησης πλαστικών δεξαμενών σε παραλίες για να εξυπηρετηθούν υπόσκαφα νέα και παλιά!!! Είναι και αυτά στα πλαίσια της ήπιας τουριστικής ανάπτυξης!!!!
  • Ανέκδοτο ακούγεται η επιμήκυνση της περιόδου και η στροφή στο κομμάτι του εναλλακτικού τουρισμού.... Μάλλον πρέπει να μας δώσετε περισσότερες πληροφορίες - στοιχεία και κυρίως να αναφερθούν ενέργειες που κάνατε για αυτό. Εμείς δε το βλέπουμε τουλάχιστον ακόμα... Σύμφωνα με τα δικά μας στοιχεία όλες ήταν ημίμετρες.
Πάμε τώρα στα σοβαρότερα. Μπορεί ο κος Δήμαρχος να μας πει τις αιτίες που καθυστερούν τα έργα; Μήπως υπάρχουν προβλήματα στις μελέτες ένταξης;;; Αυτό δεν είναι ευθύνη της αντιπολίτευσης!!!
Αλήθεια κύριε Δήμαρχε, τι πραγματικά συμβαίνει με τον προϋπολογισμό; Γιατί έχουμε κολλήσει; Τι πρόβλημα υπάρχει;; Πότε επιτέλους θα μας ενημερώσετε!!!! Φτάσαμε Ιούνιο του 2022 και ο προϋπολογισμός είναι «φάντασμα» που εμφανίζεται μόνο στους εκλεκτούς.
Τώρα σε ‘ότι αφορά στο παρασκηνιακό «κλίμα» στο νησί μας, προκαλεί εντύπωση πως ο εν οργανωτής δεν έχει καμία ιδέα για αυτό.... μήπως να ρωτήσει τον “ενεργό” ή τους “ενεργούς” πολίτες, που έχει στο θίασο του !;!;!
Κλείνοντας  επειδή εμείς πιστεύουμε στη διαφάνεια και την ενημέρωση και όχι στη θέση του Δημάρχου: “ότι θα θέματα λήγουν στο σπίτι μας. Ο κόσμος δεν πρέπει να ξέρει έξω τι γίνεται…”.
Εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε απλά ότι πρεσβεύει ο ρόλος μας ως αντιπολίτευση για το καλό της Κιμώλου και μόνο. Επίσης είμαστε ανοικτοί σε κάθε πρόσκληση συνεργασίας από τη πλευρά του Δημάρχου! Πότε δεν είναι αργά! Αρκεί να είναι ειλικρινής και κυρίως με επιχειρήματα θέσεων και όχι βάση του ενός ανδρός αρχή…
Ευελπιστούμε στην δημοσίευση του Δελτίου Τύπου, γνωρίζοντας το σεβασμό στην αντικειμενική ενημέρωση της “ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ” και τη δημοσιογραφική δεοντολογία του κου Δεμερτζή.
 
Νήσος Κίμωλος, Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2022
ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης,
με την επωνυμία «Κίμωλος, Νέα Πορεία Εμπρός»
 
Ιωάννης Μ. Βεντούρης
 
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ
 
atacon
106,4
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Συνεστίαση και δωρεές του Ροταριανου Ομίλου Σαντορίνης
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Το πρόγραμμα της φθινοπωρινής εθελοντικής αιμοδοσίας της τράπεζας αίματος Σαντορίνης (1-9/10)
ΕΛΛΑΔΑ
Η AEGEAN διακρίθηκε και πάλι ως η «Καλύτερη Περιφερειακή Αεροπορική Εταιρεία στην Ευρώπη» στα Skytrax World Airline Awards
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση του Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ «Η μουσική πάει σχολείο»
ΚΟΣΜΟΣ
ΕΕ, μετανάστευση, ενέργεια: Το πρόγραμμα της συμμαχίας που επικράτησε στην Ιταλία
ΕΛΛΑΔΑ
Σαν σήμερα. Η 26η Σεπτεμβρίου στο χρόνο
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Μία ακόμη φιλική νίκη πανηγύρισε ο Α.Ο. Θήρας επικρατώντας με 0-3 στο Αιγάλεω
ΕΛΛΑΔΑ
Τον Μάρτιο οι αυξήσεις στις συντάξεις – Ποιοι δικαιούνται το επίδομα των 250 ευρώ
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Μικρή φωτιά που κατασβέστηκε στην καλντέρας – Άμεση η αντιμετώπιση της Πυροσβεστικής
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Επιτυχημένη και η δεύτερη μέρα του Santorini Experience. Σήμερα Κυριακή η κολύμβηση
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του σημείωσε σήμερα Σάββατο στο Κερατσίνι ο Α.Ο. Θήρας
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Στη Σαντορίνη η υφυπουργός τουρισμού Σ. Ζαχαράκη για το Santorini Experience, επισκέφθηκε και τη Ζυθοποιία ΦΤΕΛΟΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Mε νίκη άνοιξε την «αυλαία» των φετινών του φιλικών ο Α.Ο. Θήρας ενόψει των αγωνιστικών υποχρεώσεων της Volley League
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα του Santorini Experience. Σήμερα ο ημιμαραθώνιος
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Η Εκπαιδευτική Θεατρική Ομάδα "ΕΝ ΟΔΩ" διοργανώνει ΤΜΗΜΑΤΑ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ
Volcano TV
Hondos_KE
ΔΕΥΑΘ 29/6
δεναξας
Santorini Experience 2022
© 2022 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.