Σάββατο, 25 Ιουνίου 2022

Την Ανάφη και τη Σαντορίνη επισκέφθηκε από το Σάββατο 11/6 έως την Τρίτη 14/6 ο Νίκος Συρμαλένιος

Στην Ανάφη συναντήθηκε καταρχήν με το Δήμαρχο Ιάκωβο Ρούσσο, με τον οποίο συζήτησαν κυρίως την πορεία των έργων που έχουν δρομολογηθεί στο νησί. Με χαρά μας διαπιστώσαμε την πρόοδο του τουριστικού καταφυγίου στο λιμάνι, το οποίο ξεκίνησε με χρηματοδότηση και ένταξη επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η α’ φάση του οποίου έχει  ολοκληρωθεί, ενώ ξεκινάει και η β’ φάση με χρηματοδότηση και της σημερινής κυβέρνησης.
 

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που θα εξυπηρετήσει πολλά τουριστικά σκάφη στο μέσον του Αιγαίου. Στη συνέχεια συζητήσαμε για το μικρό αεροδρόμιο, του οποίου ο χωμάτινος αεροδιάδρομος έχει διαμορφωθεί με ευθύνη της ΜΟΜΑ, πάλι επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο θα ολοκληρωθεί με προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου και της ΜΟΜΑ. Για το θέμα αυτό ενώ υπάρχει απόλυτη συμφωνία όλων των πλευρών του δημοτικού συμβουλίου, παραμένουν κάποιες διαφωνίες επί του οικονομικού περιεχομένου. Επίσης ενημερωθήκαμε για τη διαμόρφωση της εγκατάστασης του ολοκληρωμένου βιολογικού καθαρισμού σε δημοτικό αγροτεμάχιο, που θα αντικαταστήσει τη σημερινή φυσική ροή και καθαρισμό των λυμάτων σε όμορο χώρο.
 

Ακόμη ο δήμαρχος μας ανακοίνωσε την οικοδόμηση κτιρίου του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου σε δημοτικό οικόπεδο. Τέλος συζητήσαμε για το φλέγον πρόβλημα της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας, όπου το κεντρικό πρόβλημα παραμένει η έλλειψη έγκαιρου προγραμματισμού και γνωστοποίησης των δρομολογίων, έτσι ώστε οι τουρίστες να μπορούν έγκαιρα να οργανώνουν την επίσκεψη τους στο νησί. Μάλιστα ο δήμαρχος διερωτήθηκε γιατί οι διαγωνισμοί των επιδοτούμενων δρομολογίων δεν γίνονται αρχές του Φθινοπώρου, έτσι ώστε να έχουν καταλήξει έγκαιρα μπροστά στη νέα σεζόν.

 

Για το ίδιο ακριβώς θέμα συζητήσαμε και με τον πρόεδρο της Ένωσης Τουριστικών Επιχειρήσεων της Ανάφης Γιώργο Χάλαρη, ένα θέμα που έχουμε φέρει κατ’ επανάληψη στη βουλή, γιατί ακριβώς αποτελεί ζήτημα ζωτικής σημασίας για το νησί.

 

 Στη Σαντορίνη ο Νίκος Συρμαλένιος, προσκεκλημένος από το Δήμο Θήρας, παρευρέθηκε και απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό στην εκδήλωση για τη λειτουργία 40 χρόνων του τελεφερίκ του Ιδρύματος Νομικού, που αποτέλεσε τομή για την αναπτυξιακή πορεία του νησιού, αφού εξυπηρετεί χιλιάδες τουρίστες των κρουαζιεροπλοίων οι οποίοι μεταφέρονται από τον Όρμο Φηρών στα Φηρά.

Επίσης μαζί με την Ανθή Πατραμάνη, μέλος της Ν.Ε. Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. και τον Κύρο Παγκαλίδη συντονιστή της Οργάνωσης Μελών Θήρας, συναντήθηκαν με την πρόεδρο και τη γραμματέα του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου, με τις οποίες συζήτησαν τα οξυμένα προβλήματα, τα οποία τους τελευταίους μήνες πολλαπλασιάζονται. Υπάρχει σοβαρή έλλειψη ιατρικού προσωπικού κρίσιμων ειδικοτήτων, όπως καρδιολόγου, παθολόγου, πνευμονολόγου, γαστρεντερολόγου, μικροβιολόγου, οφθαλμίατρου, ενώ τα επείγοντα καλύπτονται κατά βάση από αγροτικούς γιατρούς. Με αυτή την κατάσταση είναι εύλογο ότι έχουν αυξηθεί οι διακομιδές, ενώ είναι φανερό ότι δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα οι μηνιαίες ή δεκαπενθήμερες μετακινήσεις π.χ. καρδιολόγου κλπ. Επίσης είναι πολλά τα κενά στους νοσηλευτές, ενώ υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με την καθαριότητα. Το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι όλο το προσωπικό βρίσκεται υπ’ ατμόν αναχώρησης και για λόγους μη εύρεσης αξιοπρεπούς κατοικίας.

 

 

Τέλος, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Διοικητή του νοσοκομείου τον κ. Διαμαντόπουλοο οποίος αναφέρθηκε φυσικά σε μια προσπάθεια αναβάθμισης που επιχειρείται. Συγκεκριμένα μας ανέφερε ότι μέσα στον Ιούνιο αναμένεται προκήρυξη θέσεων για 2 παθολόγους, 2 καρδιολόγους και 1 μικροβιολόγο, αναμένονται 7 νοσηλευτές με ειδική προκήρυξη νοσηλευτικού προσωπικού, ενώ αναμένεται άμεσα και απόφαση του υπουργείου για πρόσληψη επικουρικού διοικητικού προσωπικού (17 άτομα). Επίσης μας μίλησε για δρομολόγηση αλλαγής του Κανονισμού (ΚΕΟΛ), με βάση την οποία θα προβλεφθούν θέσεις γαστρεντερολόγου και δερματολόγου, καθώς και περισσότερες θέσεις προσωπικού καθαριότητας. Μας ανέφερε επίσης ότι επιδίωξη του είναι η αξιοποίηση του νοσοκομείου για ιατρικό τουρισμό με αιχμή την αναβάθμιση της μονάδας νεφρού. Τέλος στην ερώτηση μας για την απαίτηση πλέον το νοσοκομείο να ενταχθεί στο ΕΣΥ, μας απάντησε ότι η ισχυροποίηση της ΑΕΜΥ μπορεί να αντιμετωπίσει τα ζητήματα του νοσοκομείου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ
 
atacon
106,4
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΕΛΛΑΔΑ
Τέλος η "ρήτρα αναπροσαρμογής". Καταργείται από τους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας
ΕΛΛΑΔΑ
Παγκόσμια ημέρα ναυτικού η 25η Ιουνίου
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
"Οι νέοι τραγουδούν για τους νέους" - Συναυλία του Εθνικού Ωδείου Θήρας και του Γραφείου Νεότητας της Ι.Μ. Θήρας
ΕΛΛΑΔΑ
Σαν σήμερα. Η 254η Ιουνίου στο χρόνο
ΕΛΛΑΔΑ
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 12 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για την ανέλκυση του κρουαζιερόπλοιου SEA DIAMOND
ΕΛΛΑΔΑ
ΕΟΤ και AEGEAN: «Explore Your Happy Place» η νέα κοινή διαφημιστική καμπάνια για την προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό
ΕΛΛΑΔΑ
Σαν σήμερα. Η 24η Ιουνίου στο χρόνο
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Νίκη και για τις κορασίδες του Α.Ο. Θήρας! Για πρώτη φορά κορασίδες και παγκορασίδες πέρασαν στους τελικούς!
ΕΛΛΑΔΑ
Η Κατανάλωση Συχνών Και Μικρών Γευμάτων Αυξάνει Τελικά Τον Μεταβολισμό;
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Προγραμματισμένες διακοπές στην ηλεκτροδότηση 25-28/6
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Οριστική λύση στα προβλήματα του ΓΝΘ με παρέμβαση του Δημάρχου Θήρας
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Το ΠΑΣΟΚ Θήρας για την επετειο απο τον θανατο του Ανδρέα Παπανδρέου
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Οι φετινές επιδοσεις νησιων των κυκλαδων σε εσοδα καταλυματων και εστιασης
Volcano TV
Hondos_KE
δεναξας
© 2022 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.