Σάββατο, 04 Δεκεμβρίου 2021

Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ ΚΥΚΛΑΔΩΝ : Η ανατροπή είναι μονόδρομος το ίδιο και η ενότητα

Συντάκτης: ΔΚ
Ζούμε ίσως την πιο δυστοπική πραγματικότητα από την εποχή της μεταπολίτευσης, μια πραγματικότητα που διαφαίνεται πιο ζοφερή ακόμα και από την περίοδο της κρίσης των μνημονίων. Δεν είναι μόνο η βιαιότητα με την οποία έπεσε πάνω στη ζωή μας η πανδημία του Covid-19, αλλά η στυγνή και αρπακτική βία που χωρίς σταματημό ασκεί πάνω στις ζωές μας η ακροδεξιά και κυνικά αντιλαϊκή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με καθημερινά χτυπήματα στο κοινωνικό κράτος, το ξεπούλημα της ΔΕΗ, τα δώρα στους πολύ πλούσιους, τη διάλυση του ΕΣΥ, την αδιαφορία για την ακρίβεια, την αστυνομική βία και καταστολή, τη διαπλοκή και τη διαφθορά, την απορρύθμιση και την κατάργηση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων και την εργασιακή γαλέρα για όλο και περισσότερους, την προσπάθεια εξαφάνισης των πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων.

Η ανατροπή αυτής της κυβέρνησης είναι μονόδρομος. Ο αγώνας για την αποκατάσταση της δημοκρατικής λειτουργίας, της συνταγματικής νομιμότητας, του κράτους δικαίου, της αξιοπρέπειας και της προόδου του ελληνικού λαού είναι η μόνη βιώσιμη απάντηση απέναντι στην πολιτική και κοινωνική λαίλαπα, την οικονομική εξαθλίωση, το ξεπούλημα του περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων στο οποίο η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θέλει να καταδικάσει εμάς και τις επόμενες γενιές.

Σε αυτόν τον αγώνα η συστράτευση όλων των αριστερών, των δημοκρατικών και των προοδευτικών δυνάμεων, του κόσμου της εργασίας, της τέχνης, της επιστήμης, των κινημάτων και της κοινωνίας των πολιτών, από όπου μπορεί η καθεμιά και ο καθένας από εμάς, είναι η μόνη που μπορεί να εμπνεύσει ξανά την ανατροπή.

Και ακριβώς στον κρίσιμο αυτό χρόνο, και ύστερα από τις μάχες που έχουμε δώσει στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ εν μέσω σκληρών μνημονίων, πετυχαίνοντας για τις Κυκλάδες, μεταξύ άλλων, το άνοιγμα του ΓΝ Θήρας, την ενίσχυση των νοσοκομείων Σύρου και Νάξου και των κέντρων υγείας, τη λειτουργία της πτητικής βάσης του ΕΚΑΒ στη Σύρο, την προμήθεια των πλωτών μέσων διακομιδής και τα ασθενοφόρα, τα χρηματοδοτικά προγράμματα Φιλόδημος Ι και ΙΙ για τους δήμους που έδωσαν προοπτική σε 139 έργα ύψους 106 εκ. ευρώ, τη θεσμοθέτηση του Μεταφορικού Ισοδύναμου, τη στήριξη της επαναλειτουργίας του Νεωρίου, στο κρίσιμο αυτό σημείο, μας είναι αδιανόητο να υπάρχουν φωνές, πρόσωπα, που με τις ατομικές δημόσιες παρεμβάσεις τους λειτουργούν διχαστικά όχι μόνο μέσα στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αλλά και μέσα στην κοινωνία των Κυκλάδων, που με τη στάση τους δημιουργούν εντυπώσεις και καταλήγουν να προσφέρουν εξακολουθητικά και οικειοθελώς τροφή στην προπαγάνδα μέσων ενημέρωσης και παράκεντρων «κύκλων». Αν υπάρχει κάτι για το οποίο δεν μπορεί διαχρονικά να κατηγορηθεί η αριστερά στον τόπο μας είναι η φίμωση των διαφορετικών φωνών και απόψεων.

Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δεν είναι ούτε εξωραϊστικός σύλλογος ούτε φιλολογική λέσχη. Είναι το κόμμα του 36%, είναι το κόμμα της μείζονος αντιπολίτευσης και αυριανής κυβέρνησης και έχει συγκεκριμένες θέσεις που εκφράζονται θεσμικά και δυναμικά πρώτιστα από τους βουλευτές και τις βουλεύτριές του και τα συλλογικά του όργανα. Η διαφανής, σύννομη και ορθή λειτουργία θεσμών, οργανισμών και δραστηριοτήτων, η προάσπιση και η ενίσχυση της εργασίας, της υγείας και της αξιοπρέπειας του ατόμου, της ελευθερίας και των δικαιωμάτων, η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και του πολιτισμικού πλούτου αποτελούν κυρίαρχες συνιστώσες του αριστερού προοδευτικού προγράμματος του κόμματός μας. Αποτελούν δε τη βασική ατζέντα των εκλεγμένων εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και αυτή για την οποία όλοι θα πρέπει να αγωνιζόμαστε δίπλα και μαζί με τους βουλευτές και τις βουλεύτριές μας. Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Κυκλάδων
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ
 
Denaxa
DEYATH
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Έφτασε ο καιρός για τα "Χριστούγεννα στη Σαντορίνη"
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
T.O. Σαντορίνης : EKΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Η Ομάδα Γυναικών Σαντορίνης για τη σημερινή ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ
ΙΝΣΕΤΕ Workshop: «Βιωσιμότητα και ενεργειακή μετάβαση στον Τουρισμό»
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Επίσκεψη του Μητροπολίτη κ. Αμφιλοχίου στο Νοσοκομείο της Σαντορίνης
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΘΗΡΑΣ ΑΜΟΡΓΟΥ & ΝΗΣΩΝ κ. ΑΜΦΙΛΟΧΙΟ
ΕΛΛΑΔΑ
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 17 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κατ' οίκον εμβολιασμοί για άτομα με κινητικά ή άλλα προβλήματα
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
3 Δεκέμβρη - 3 Γενάρη Χριστούγεννα στην Σαντορίνη με τον ΔΑΠΠΟΣ
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Xριστουγεννιάτικο Bazaar απο τους μαθητές του Γυμνασίου της Μεσαριάς 3-10/12!
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Εγκρίθηκε υπό όρους η δημιουργία υδατοδρόμιου στην Σαντορίνη από το Λιμενικό Ταμείο
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ολοκληρώνεται η αναμνηστική δόση για τους κάτοικους της Θηρασιάς
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Νέα συνάντηση του Συλλόγου Στήριξης ΓΝΘ με τον διοικητή του Νοσοκομείου
ΕΛΛΑΔΑ
Στην Κρήτη εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον στην Ελλάδα
ΕΛΛΑΔΑ
Aρχές του 2023 η πλήρης ανάκαμψη του τουρισμού παγκοσμίως σύμφωνα με την Accor
Hondos_211202
Λιγνός_νέα
© 2021 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.