Σάββατο, 04 Δεκεμβρίου 2021

Ν. Συρμαλένιος: Τραγικές ελλείψεις προσωπικού στα Αεροδρόμια της Χώρας

Ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε στη Βουλή ερώτηση σχετικά με τις ελλείψεις προσωπικού στα ελληνικά αεροδρόμια.

Όπως αναφέρει η ερώτηση, το πρόσφατο περιστατικό με το κλείσιμο του κρατικού αερολιμένα της Μήλου λόγω ασθένειας του μοναδικού εξουσιοδοτημένου υπαλλήλου του πύργου ελέγχου δεν είναι πρωτόγνωρο. Το ίδιο ακριβώς είχε συμβεί και με τον αερολιμένα της Ικαρίας στις αρχές του Αυγούστου. Στην κορύφωση της καλοκαιρινής και τουριστικής περιόδου ένα νησί του Αιγαίου έμεινε ξαφνικά χωρίς αεροπορική σύνδεση.
Η κατάσταση των αεροδρομίων σήμερα στα νησιά μας, τα οποία σηκώνουν και το μεγαλύτερο βάρος της τουριστικής κίνησης στην Ελλάδα, περιγράφεται ως εξής:
– Αυτή τη στιγμή στα αεροδρόμια πέντε (5) ελληνικών νησιών και πιο συγκεκριμένα στα αεροδρόμια Καστελόριζου, Λέρου, Αστυπάλαιας, Κυθήρων και Σύρου δεν υπηρετεί κανείς εξουσιοδοτημένος υπάλληλος για παροχή υπηρεσιών πληροφοριών πτήσεων αεροδρομίου. Οι υπηρεσίες καλύπτονται με συνεχείς δαπανηρές μετακινήσεις/αποσπάσεις υπαλλήλων από άλλα αεροδρόμια ή από τις κεντρικές διευθύνσεις της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας (ΥΠΑ).
– Σε άλλα έξι (6) αεροδρόμια, αυτά της Μήλου, Νάξου, Ικαρίας, Κάσου, Κοζάνης και Καστοριάς υπηρετεί μόνο από ένας εξουσιοδοτημένος υπάλληλος καθιστώντας τη λειτουργία τους επισφαλή καθώς σε ξαφνικό και αναπάντεχο γεγονός το αεροδρόμιο πολύ απλά κλείνει.
Το προσωπικό αυτό εργάζεται στα όρια της φυσικής του αντοχής, χωρίς άδειες, χωρίς δυνατότητα ξεκούρασης, σε εξαντλητικούς ρυθμούς κυρίως τις περιόδους που η τουριστική κίνηση είναι αυξημένη και κατά συνέπεια αυξημένες και οι εργασιακές απαιτήσεις.
Τα σοβαρά και πολύ σημαντικά προβλήματα της λειτουργίας των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας λόγω και της τραγικής έλλειψης προσωπικού έχουν επανειλημμένα αναφερθεί στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου με συνεχείς ανακοινώσεις συλλόγου υπαλλήλων της ΥΠΑ.
Η κυβέρνηση δεν έχει καμία δικαιολογία, καθώς δεν έχει πλέον τις μνημονιακές δεσμεύσεις οι οποίες αποτρέπουν τη δυνατότητα νέων προσλήψεων. Όχι μόνο όμως δεν ξεκινά καμία ενέργεια για την έναρξη της διαδικασίας προσλήψεων, αλλά αρνείται να υλοποιήσει μετατάξεις από το υφιστάμενο προσωπικό της ΥΠΑ. Παρότι υπάρχουν εδώ και πολύ καιρό αιτήσεις για μετάταξη μέσω εσωτερικής μετακίνησης προσωπικού και ενίσχυσης του κλάδου, αυτές μένουν στα συρτάρια με το πρόσχημα της γραφειοκρατίας.
Ο σκοπός και ο στόχος του υπουργείου είναι απλός. Η σαφής και ξεκάθαρη υποβάθμιση ως «τριτοκοσμικών» των περιφερειακών αερολιμένων αλλά και της παροχής υπηρεσιών αεροναυτιλίας έτσι ώστε αυτά να ευτελιστούν και να υποδεχτούν ως «σωτήρα» τον πρόθυμο ιδιώτη/επενδυτή.
Επειδή:
• Είναι απαράδεκτο αλλά και επισφαλές να λειτουργούν αεροδρόμια χωρίς ή μόνο με ένα εξουσιοδοτημένο υπάλληλο στην παροχή υπηρεσιών πληροφοριών πτήσεων.
• Είναι τραγικό και επικίνδυνο το προσωπικό στον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου να εργάζεται στα όρια της φυσικής του αντοχής και χωρίς δυνατότητα ξεκούρασης
• Η συμβολή των αεροδρομίων στην τουριστική ανάπτυξη της Χώρας είναι τεράστια, κατά συνέπεια απαιτείται πέρα από τον εκσυγχρονισμό τους και η ενίσχυσή τους σε ανθρώπινο δυναμικό.

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ
 
Denaxa
DEYATH
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Έφτασε ο καιρός για τα "Χριστούγεννα στη Σαντορίνη"
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
T.O. Σαντορίνης : EKΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Η Ομάδα Γυναικών Σαντορίνης για τη σημερινή ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ
ΙΝΣΕΤΕ Workshop: «Βιωσιμότητα και ενεργειακή μετάβαση στον Τουρισμό»
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Επίσκεψη του Μητροπολίτη κ. Αμφιλοχίου στο Νοσοκομείο της Σαντορίνης
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΘΗΡΑΣ ΑΜΟΡΓΟΥ & ΝΗΣΩΝ κ. ΑΜΦΙΛΟΧΙΟ
ΕΛΛΑΔΑ
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 17 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κατ' οίκον εμβολιασμοί για άτομα με κινητικά ή άλλα προβλήματα
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
3 Δεκέμβρη - 3 Γενάρη Χριστούγεννα στην Σαντορίνη με τον ΔΑΠΠΟΣ
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Xριστουγεννιάτικο Bazaar απο τους μαθητές του Γυμνασίου της Μεσαριάς 3-10/12!
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Εγκρίθηκε υπό όρους η δημιουργία υδατοδρόμιου στην Σαντορίνη από το Λιμενικό Ταμείο
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ολοκληρώνεται η αναμνηστική δόση για τους κάτοικους της Θηρασιάς
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Νέα συνάντηση του Συλλόγου Στήριξης ΓΝΘ με τον διοικητή του Νοσοκομείου
ΕΛΛΑΔΑ
Στην Κρήτη εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον στην Ελλάδα
ΕΛΛΑΔΑ
Aρχές του 2023 η πλήρης ανάκαμψη του τουρισμού παγκοσμίως σύμφωνα με την Accor
Hondos_211202
Λιγνός_νέα
© 2021 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.