Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2021

«Πράσινοι Εθελοντές» για τις Κυκλάδες

Συντάκτης: ΔΚ
Mία νέα πρωτοβουλία και δράση έχει ξεκινήσει, με την υποστήριξη του Cyclades Preservation Fund (CPF) και τη συμμετοχή ενεργών τοπικών περιβαλλοντικών φορέων, για την ενίσχυση της αντιμετώπισης των περιβαλλοντικών ζητημάτων στα νησιά των Κυκλάδων, μέσω του εθελοντισμού.
 
Οι «Πράσινοι Εθελοντές για τις Κυκλάδες» ή αλλιώς «Cyclades Green Volunteers» αποτελούν ένα νέο πρόγραμμα του κοινωφελούς, μη κερδοσκοπικού οργανισμού Cyclades Preservation Fund που ενθαρρύνει ενεργούς πολίτες και ιδιαιτέρως νέους και νέες από την Ελλάδα και το εξωτερικό που αγαπούν την Κυκλαδική φύση και επιθυμούν να προσφέρουν για τη διαφύλαξή της, να συμμετέχουν σε σχεδιασμένες δράσεις, υπό τον συντονισμό τοπικών φορέων που είναι «μάχιμοι» σε θέματα προστασίας και βιώσιμης διαχείρισης του περιβάλλοντος, αλλά και να μάθουν καλύτερα την κουλτούρα των νησιών εκτός καλοκαιρινής σεζόν. 
Η πρωτοβουλία ξεκίνησε πιλοτικά φέτος το φθινόπωρο με εθελοντές από την Ελλάδα και την Μεγάλη Βρετανία που καλούνται να προσφέρουν περιβαλλοντική εργασία στα νησιά Άνδρο, Νάξο και Σύρο, σε συνεργασία με τους αντίστοιχους τοπικούς φορείς και συνεργάτες του CPF,  Ερευνητικό Κέντρο Άνδρου, Σύλλογος Προστασίας Άγριας Ζωής και ΚΟΙΝΣΕΠ Απάνω Μεριά Σύρου, ενώ ταυτόχρονα ενθαρρύνονται να εξοικειωθούν με τον κυκλαδίτικο τρόπο ζωής και τα μοναδικά χαρακτηριστικά του μέσω της αλληλεπίδρασής τους με τις τοπικές κοινότητες. Το πρόγραμμα υλοποιείται με την οικονομική υποστήριξη για το 2021 από την Βρετανική Πρεσβεία στην Αθήνα, στο πλαίσιο των εορτασμών της επετείου 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση και την προώθηση της αξίας του Εθελοντισμού.
 
Το πρόγραμμα για το 2021 επικεντρώνεται σε δύο τομείς προτεραιότητας που αφορούν όλα τα Κυκλαδονήσια: την Προστασία & Διατήρηση Άγριας Ζωής & τη Βιώσιμη Διαχείριση Αποβλήτων.
 
«Το CPF είναι πάντα δίπλα στους τοπικούς τους συνεργάτες στα νησιά των Κυκλάδων για να μεταφέρει γνώσεις, δεξιότητες, και έμπρακτη βοήθεια όπου αυτό είναι εφικτό, και ταυτόχρονα να μάθει από τις τοπικές κοινότητες των Κυκλάδων ώστε όλοι μαζί να προστατεύσουμε αυτό το μοναδικό περιβάλλον για τις μελλοντικές γενιές.» δήλωσε η Κέλλυ Γαρυφαλλή, Συντονίστρια του προγράμματος εκ μέρους του CPF.Από τα μέσα Σεπτεμβρίου 2021 που το πρόγραμμα βρίσκεται σε εξέλιξη, η Άνδρος έχει ήδη υποδεχτεί εθελοντές στο πεδίο αλλά και on line, ενώ η Νάξος και η Σύρος αναμένουν να φιλοξενήσουν εθελοντές εντός του διαστήματος Οκτώβριος – Νοέμβριος.
 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μάθουν περισσότερα στην ιστοσελίδα  https://greenvolunteers.cycladespreservationfund.org/ και να υποβάλλουν την αίτησή τους για συμμετοχή έως και την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021.  

 
Ένας από τους πρώτους εθελοντές του προγράμματος, ο Kevin, προσέφερε τις πολύτιμες, εθελοντικές υπηρεσίες του στην Άνδρο και μοιράστηκε κάποιες σκέψεις για την εμπειρία του:


"Μετά από 2 εβδομάδες στην Άνδρο τώρα ως Cyclades Green Volunteer, πρέπει να πω ότι περνάω υπέροχα! Έχω ήδη λάβει μέρος σε πολλά καθήκοντα, μου αρέσει πολύ η ποικιλία στις εργασίες της δουλειάς μου που έχουν στόχο της διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος! Έχω επίσης συναντηθεί και συνεργαστεί με τόσους πολλούς υπέροχους και ενδιαφέροντες ανθρώπους που όλοι φτιάχνουν λίγο νόστιμο φαγητό για να μοιραστούν μαζί μου! Οι ντόπιοι από το νησί με γνωρίζουν ήδη από δημοσιεύσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οπότε είναι σαν να είμαι μια μικρή διασημότητα εδώ. "

Για περισσότερες πληροφορίες https://greenvolunteers.cycladespreservationfund.org/
●      Δες εδώ το video που εξηγεί γιατί να γίνεις ένας Cyclades Green Volunteer
●      Εδώ τις θέσεις που είναι διαθέσιμες αυτή τη στιγμή, επιλέξτε θεματική και νησί
●      Εδώ κάνε την αίτησή σου έως την Κυριακή 17 Οκτωβρίου
●      Ακολούθησέ μας στο Ινσταγκραμ για να δεις περισσότερα από τη δράση των εθελοντών στο πεδίο
●      Αν ακόμη έχεις απορίες, διάβασε εδώ !
●      Διαθέσιμες εδώ φωτογραφίες από τις εθελοντικές δράσεις στην Άνδρο και τη συμμετοχή του Kevin
 
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ
 
DEYATH
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τα «Χριστούγεννα στη Σαντορίνη» από σήμερα έχουν την δική τους ιστοσελίδα
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Η ομιλία του Δημάρχου Θήρας στην τελετή ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη Θήρας, Αμοργού και Νήσων
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Στο νέο Δ.Σ. της Ε.Σ.Ε.Ε. ο πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Θήρας κ. Νομικός
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Παράταση δυνατότητας ηλεκτρονικής αυτοαπογραφής μέχρι και την Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Αυτές θα είναι οι τάσεις της τουριστικής αγοράς το 2022, σύμφωνα με την Google
ΕΛΛΑΔΑ
Γρ. Τάσιος: έως και 100% η επιβάρυνση των ξενοδοχείων από τις αυξημένες τιμές της ενέργειας
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο η ηλεκτρική διασύνδεση Νάξου- Σαντορίνης
ΕΛΛΑΔΑ
8η Athens International Tourism & Culture EXPO 2021: Eπανεκκίνηση των εκθέσεων και αισιοδοξία για τον τουρισμό το 2022
ΕΛΛΑΔΑ
Φορολόγηση 2021 : Χωρίς απαλλαγές και εκπτώσεις για τα εισοδήματα του 2021
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Η πρώτη Θεία Λειτουργία του Μητροπολίτη Θήρας στη Σαντορίνη
ΕΛΛΑΔΑ
Παράταση και επίσημα μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου για την απογραφή 2021
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Μοιρασιά για Σαντορίνη και Ηλιούπολη
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Αμφιλόχιος Θήρας: Οφείλουμε στη νέα γενιά μία πρόοδο αντάξια της ιστορίας μας
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Συγκέντρωση υποστηρικτών του Γ. Παπανδρέου στη Σαντορίνη στις 29/11
ΕΛΛΑΔΑ
Πετυχημένη η διημερίδα εκπαιδευτικής ρομποτικής της Eduact
Λιγνός_νέα
© 2021 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.