Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021

Συνάντηση Επιμελητηρίου Κυκλάδων με τους Επαγγελματικούς Φορείς για την επαναφορά του μειωμένου Φ.Π.Α.

Συντάκτης: ΔΚ

Συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης πραγματοποίησε το Επιμελητήριο Κυκλάδων με τους εκπροσώπους των Επαγγελματικών Φορέων, τους Συλλόγους Λογιστών και εκπροσώπους των Συλλόγων Ξενοδόχων του Ν. Κυκλάδων την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου με θέμα την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στα νησιά.
 

Η συνάντηση οργανώθηκε με αφορμή την επερχόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με συμμετοχή της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, όπου θα γίνει συζήτηση για να τεθεί το θέμα της επαναφοράς του μειωμένου Φ.Π.Α. στον Πρωθυπουργό κατά την επίσκεψή του στη Ρόδο και προκειμένου να υπάρξει συλλογική, ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη προετοιμασία πάνω σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που αφορά όλους τους επιχειρηματικούς κλάδους αλλά και τους καταναλωτές.
 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων κ. Γιάννης Ρούσσος, ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τις συνεχείς και συστηματικές ενέργειες που έχει κάνει από το 2015 έως σήμερα το Επιμελητήριο Κυκλάδων με περισσότερες από 25 επιστολές και παρεμβάσεις προς τα αρμόδια όργανα και θεσμούς. Μεταξύ αυτών και την άμεση παρέμβαση μέσω του INSULEUR στον κ. Πρωθυπουργό –όταν έγινε αντιληπτό ότι επρόκειτο να γίνει αναθεώρηση της Ευρωπαϊκής οδηγίας για τον ΦΠΑ- προκειμένου η χώρα να διατηρήσει το δικαίωμα επαναφοράς των μειωμένων συντελεστών όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, μια παρέμβαση που εισακούστηκε και οδήγησε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.
 

Ο κ. Ρούσσος επεσήμανε ότι η πρωτοβουλία του κ. Περιφερειάρχη λαμβάνει χώρα τη σωστή στιγμή προκειμένου εκτός των άλλων, εάν επιτευχθεί η επαναφορά των μειωμένων συντελεστών, να ενσωματωθεί στην προετοιμασία των τουριστικών προσφορών και πακέτων για την επόμενη θερινή περίοδο.

Παράλληλα, παρότρυνε τους εκπροσώπους των επαγγελματικών φορέων να επικοινωνήσουν στα μέλη τους την αναγκαιότητα, εφόσον επανέλθουν οι μειωμένοι συντελεστές, να είναι εμφανής η επίπτωση της μείωσης του ΦΠΑ στα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους προκειμένου να καταστούν οι αγορές των νησιών μας ανταγωνιστικές ως προς τις γειτονικές και τις μητροπολιτικές αγορές, καθώς οι καταναλωτές μέσω του διαδικτύου βρίσκονται σε διαρκή αναζήτηση καλύτερων τιμών.
 

Όλοι οι συμμετέχοντες στη συνάντηση συμφώνησαν ότι πρέπει να ακολουθήσουν τις συλλογικές ενέργειες και να συμπορευτούν στη διεκδίκηση του δίκαιου αυτού αιτήματος.
 

Τέλος, στο διάλογο που ακολούθησε αναφέρθηκαν θέματα, τα οποία συνδέονται με την ιδιαιτερότητα της νησιωτικότητας, όπως το έντονο φαινόμενο της εποχικότητας, τα χρόνια προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και την ύδρευση, την έλλειψη βασικών υποδομών, τη φυσική και οικονομική απομόνωση, στοιχεία που αναμφισβήτητα συνηγορούν υπέρ της επαναφοράς των μειωμένων συντελεστών στον ΦΠΑ, ως ελάχιστο αντιστάθμισμα προς τις εμφανείς ανισότητες μεταξύ νησιωτικής και ηπειρωτικής χώρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ
 
DEYATH
Denaxa
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Άλμα της Σαντορίνης στην ψηφιακή εποχή
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Α.Ο. Θήρας : Πρώτη "παράσταση" στην έδρα του για τη φετινή σεζόν
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Γ΄ Εθνική : Στον 5ο όμιλο η Σαντορίνη - Αναλυτικά το πρόγραμμα.
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Ευθεία Φηρών Πύργου λόγω εργασιών της Δ.Ε.Υ.Α.Θ.
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Συγχαρητήρια Μ. Ορφανού προς το νέο προεδρείο των εργαζομένων στην ΔΕΥΑΘ
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ευχαριστήρια προς ΓΝΘ - ΠΑΓΝΗ της οικογένειας του Γρηγόρη Καρέλη
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ο Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ δημιουργεί τη δική του χορωδία
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών (15/10)
ΕΛΛΑΔΑ
Η AEGEAN αυξάνει τη συμμετοχή της στην Animawings και ενισχύεται στην αγορά της Ρουμανίας
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Χαιρετισμός για την 60ή εθελοντική αιμοδοσία από την διευθύντρια του Ν/Σ Παίδων "Αγία Σοφία", Σοφία Ιωαννίδου
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τοποθέτηση της Θηραϊκής Πολιτείας για τη δημοπράτηση της νέας εργολαβίας καθαριότητας του Δήμου Θήρας
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ξεκίνησε η τοποθέτηση 10 εξωτερικών αυτόματων απινιδωτών (AED Plus) , εννέα στη Σαντορίνη κι ενός στη Θηρασιά
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Διημερίδα με θέμα «Ψηφιακή πλατφόρμα εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας χερσαίου και υποθαλάσσιου χώρου Σαντορίνης»
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ο όμιλος Andronis προχωρά στην κατασκευή κατοικιών προσωπικού για τη στέγαση των εργαζομένων του στην Σαντορίνη
ΕΛΛΑΔΑ
Κεραυνούς έφερε ο «Μπάλλος» στην Αττική - Χιόνια σε Δυτ. Μακεδονία και Πίνδο
Hondos_211012
Λιγνός_νέα
© 2021 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.