Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021

Ανακοίνωση προγράμματος 12ου Πανκυκλαδικού Συνεδρίου Συλλόγων Γυναικών

Συντάκτης: ΔΚ
Το έμπρακτο ενδιαφέρον για την νέα πολιτιστική δημιουργία καθώς και την διάσωση και την ανάδειξη της πολιτισμικής κληρονομιάς των Κυκλάδων αποτυπώνεται στο πρόγραμμα του 12ο Πανκυκλαδικού Συνέδριου της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γυναικών Κυκλάδων που διοργανώνεται στα νησιά της Πάρου και της Αντιπάρου από την Παρασκευή 8 έως την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021. Θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με τους 4 Συλλόγους Γυναικών της Περιφερειακής Ενότητας Πάρου-Αντιπάρου: Σύλλογος Γυναικών Αντιπάρου, Σύλλογος Γυναικών Νάουσας Πάρου, Σύλλογος Γυναικών Μάρπησσας και Σύλλογος Γυναικών Πάρου “Αρηίς”.

Η έννοια της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, οι Κυκλάδες και οι σύγχρονες ευρωπαϊκές εξελίξεις, τα βασικά διακυβεύματα της διαχείρισης πολιτιστικής κληρονομιάς στις Κυκλάδες, η πολιτιστική σημασία των νησιών και νησίδων των Κυκλάδων, οι σύγχρονες προκλήσεις της (τουρισμός, κλιματική κρίση, προσβασιμότητα, νέες τεχνολογίες), η έμφυλη διάσταση με το ρόλο των γυναικών στην ενδυνάμωση των τοπικών χειροτεχνικών παραδόσεων αποτελούν κεντρικές θεματικές του Συνεδρίου. Ομιλητές και ομιλήτριες δια ζώσης και διαδικτυακά θα βρεθούν κοντά μας ώστε να εμπλουτίσουμε το δημόσιο διάλογο γύρω από τα συγκεκριμένα θέματα!

Ιδιαίτερα αναφορά θα γίνει στα νησιά Πάρο και Αντίπαρο, οι Σύλλογοι των οποίων είναι και οι οικοδεσπότες του Συνεδρίου καθώς και των αρχαιρεσιών για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΣΥΓΥ μετά το πέρας του Συνεδρίου, Κυριακή 10 Οκτωβρίου. Η τελευταία ενότητα είναι αφιερωμένη στα «Ζωτικά Ζητήματα Διάσωσης & Ανάδειξης Πολιτιστικής Κληρονομιάς» των 2 νησιών.

Το Συνέδριο θα κλείσει με ένα στρογγυλό τραπέζι & παρεμβάσεις, διά ζώσης και διαδικτυακά, με τίτλο «Οι Σύλλογοι Γυναικών συζητούν με φορείς των Κυκλάδων για το κοινό μας μέλλον», όπου φορείς, Σύλλογοι και Συλλογικότητες μπορούν να τοποθετηθούν με στόχο.

Τιμώμενα πρόσωπα είναι η αρχαιολόγος, κα Φωτεινή Ζαφειροπούλου, για την συνολική προσφορά της στη διάσωση και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς στις Κυκλάδες και η κα Μαρουσώ Φαρούπου για την προσφορά της στη διάσωση της λαϊκής παράδοσης της Αντιπάρου. Θα πραγματοποιηθεί επίσης επίσκεψη και ξενάγηση στις αρχαιολογικές ανασκαφές στο νησάκι του Δεσποτικού.

Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα και την οικονομική στήριξη της Γενικής Γραμματείας Νησιωτικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακού Προγραμματισμού, Δημογραφίας και Ισότητας των Φύλων. Συνδιοργανώνεται με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο Πάρου & Αντιπάρου, την ΚΔΕΠΑΠ και την ΚΕΔΑ. Στηρίζεται από το Cyclades Preservation Fund, την ΑΜΚΕ Αιγέας και πολλούς άλλους χορηγούς. Χρυσοί Χορηγοί οι ακτοπλοϊκές εταιρίες  BLUE STAR FERRIES και SEA JETS.
Η πολιτιστική μας κληρονομιά είναι στοιχείο της ταυτότητάς μας, ζώσα και βιωμένη σχέση με τον τόπο και τους προγόνους μας η συμβολή των πολιτών και των Συλλόγων στην διάσωση και ανάδειξή της είναι ανεκτίμητη! Περισσότερα στο συνημμένο πρόγραμμα!
Χορηγοί επικοινωνίας του 12ου Πανκυκλαδικού Συνεδρίου  οι εφημερίδες ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ  και η Φωνή της Πάρου και ο ραδιοφωνικός σταθμός ΗΧΩ FM.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ

DEYATH
Denaxa
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Άλμα της Σαντορίνης στην ψηφιακή εποχή
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Α.Ο. Θήρας : Πρώτη "παράσταση" στην έδρα του για τη φετινή σεζόν
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Γ΄ Εθνική : Στον 5ο όμιλο η Σαντορίνη - Αναλυτικά το πρόγραμμα.
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Ευθεία Φηρών Πύργου λόγω εργασιών της Δ.Ε.Υ.Α.Θ.
Συγχαρητήρια Μ. Ορφανού προς το νέο προεδρείο των εργαζομένων στην ΔΕΥΑΘ
Ευχαριστήρια προς ΓΝΘ - ΠΑΓΝΗ της οικογένειας του Γρηγόρη Καρέλη
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ο Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ δημιουργεί τη δική του χορωδία
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών (15/10)
ΕΛΛΑΔΑ
Η AEGEAN αυξάνει τη συμμετοχή της στην Animawings και ενισχύεται στην αγορά της Ρουμανίας
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Χαιρετισμός για την 60ή εθελοντική αιμοδοσία από την διευθύντρια του Ν/Σ Παίδων "Αγία Σοφία", Σοφία Ιωαννίδου
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τοποθέτηση της Θηραϊκής Πολιτείας για τη δημοπράτηση της νέας εργολαβίας καθαριότητας του Δήμου Θήρας
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ξεκίνησε η τοποθέτηση 10 εξωτερικών αυτόματων απινιδωτών (AED Plus) , εννέα στη Σαντορίνη κι ενός στη Θηρασιά
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Διημερίδα με θέμα «Ψηφιακή πλατφόρμα εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας χερσαίου και υποθαλάσσιου χώρου Σαντορίνης»
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ο όμιλος Andronis προχωρά στην κατασκευή κατοικιών προσωπικού για τη στέγαση των εργαζομένων του στην Σαντορίνη
ΕΛΛΑΔΑ
Κεραυνούς έφερε ο «Μπάλλος» στην Αττική - Χιόνια σε Δυτ. Μακεδονία και Πίνδο
Hondos_211012
Λιγνός_νέα
© 2021 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.