Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Δ' Κυκλαδολογικό Συνέδριο στην Τήνο

Συντάκτης: ΔΚ
Με ιδιαίτερη επιτυχία διεξήχθη από τις 22 έως τις 26 Σεπτεμβρίου, στις αίθουσες του «Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού» στην πόλη της Τήνου,  το Δ΄ Διεθνές Κυκλαδολογικό Συνέδριο της «Εταιρείας Κυκλαδικών Μελετών» με τίτλο «Κυκλάδες : Αειφορία Πολιτισμού».

 
Η μεγάλη συμμετοχή, 200 και πλέον συνέδρων με 24 αναρτημένες παρουσιάσεις και 125 προφορικές ανακοινώσεις, υψηλού επιστημονικού επιπέδου, συνέβαλε - μαζί με την άρτια διοργάνωση και την παρουσία του κόσμου- στην  διεξαγωγή ενός επιτυχημένου Συνεδρίου. Το επίπεδο των ανακοινώσεων και παρουσιάσεων αναγνωρίστηκε από όλους, όπως και ο πλουραλισμός των θεμάτων.

 
Ειδικότερα,  οι εργασίες του Συνεδρίου διεξήχθησαν με πιστή τήρηση του προγράμματος: χάρη στην ταυτόχρονη χρήση δύο αιθουσών δεν παρουσιάστηκαν παρά μικρές αποκλίσεις, σε μεμονωμένες μόνο περιπτώσεις, λόγω του ενδιαφέροντος των συζητήσεων που ακολουθούσαν.

 
Η συνδιοργάνωση με το Υπουργείο Εξωτερικών της εκθέσεως  «Η Ελλάδα ελεύθερη: Αναγνώριση και σύναψη διπλωματικών και προξενικών σχέσεων»  προσέδωσε μία σημαντική διάσταση στο Συνέδριο,  υπογραμμίζοντας και τη συμμετοχή της Εταιρείας στους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την έναρξη του αγώνα της Παλιγγενεσίας.
 
Αντίστοιχη της διοργάνωσης του Συνεδρίου ήταν και η επίσημη έναρξη αυτού,  με την παρουσία των Εκκλησιαστικών Αρχών, των τοπικών Πολιτικών αρχών και του κόσμου που κατέκλεισε (στο μέτρο του επιτρεπομένου) την κεντρική αίθουσα του Μεγάρου του «Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού»,  η οποία «χρωματίστηκε» από την εμπεριστατωμένη και γλαφυρή εναρκτήρια ομιλία του Εθνολόγου-Λαογράφου και επιστημονικού υπευθύνου του Μουσείου  Μαρμαροτεχνίας κ. Αλέκου Φλωράκη.   Άκρως ενδιαφέρουσα ήταν και η  ομιλία, μία ημέρα μετά, του κεντρικού ομιλητή του Συνεδρίου, Αρχαιολόγου και  Διευθυντού της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων κ. Δημητρίου Αθανασούλη.
 
Τέλος, πολύ επιτυχημένη και ενδιαφέρουσα  ήταν και η  διοργανωθείσα εκδρομή της Κυριακής 26 Σεπτεμβρίου:  Στον αρχαιολογικό χώρο του Ξώμπουργου πραγματοποιήθηκε εξαιρετική ξενάγηση από τη καθηγήτρια  κα. Νότα Κούρου και την ομάδα της, ενώ  στον Πύργο πραγματοποιήθηκε ξενάγηση  στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας, από τον  ειδικό επί του θέματος κ. Αλέκο Φλωράκη, και επίσκεψη στο Υπαίθριο Μουσείο του κ. Ηλία  Τζαβελόπουλου.
 
 
Η Εταιρεία θεωρεί υποχρέωσή της να ευχαριστήσει όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχή τέλεση του Συνεδρίου της,  όσους εργάστηκαν γι’ αυτό, και κυρίως  την τοπική επιτροπή της Τήνου. Ευχαριστεί ιδιαίτερα την Προεδρία της Δημοκρατίας (που υπό την αιγίδα της διεξήχθη το Συνέδριο), τον «Δήμο Τήνου», το «Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού» που παρεχώρησε τους χώρους του Συνεδρίου (και όχι μόνον), την Έπαρχο Τήνου και φυσικά τον φιλόξενο λαό της Τήνου, που με αγάπη και ενδιαφέρον περιέβαλε τις εργασίες  του Συνεδρίου.
 
Τέλος, η Εταιρεία ευχαριστεί τους χορηγούς του Συνεδρίου, οι οποίοι συνέβαλαν καθοριστικά στην διεξαγωγή του.
 
Εκ της Εταιρείας

 
 
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ
 
DEYATH
Denaxa
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Άλμα της Σαντορίνης στην ψηφιακή εποχή
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Α.Ο. Θήρας : Πρώτη "παράσταση" στην έδρα του για τη φετινή σεζόν
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Γ΄ Εθνική : Στον 5ο όμιλο η Σαντορίνη - Αναλυτικά το πρόγραμμα.
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Ευθεία Φηρών Πύργου λόγω εργασιών της Δ.Ε.Υ.Α.Θ.
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Συγχαρητήρια Μ. Ορφανού προς το νέο προεδρείο των εργαζομένων στην ΔΕΥΑΘ
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ευχαριστήρια προς ΓΝΘ - ΠΑΓΝΗ της οικογένειας του Γρηγόρη Καρέλη
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ο Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ δημιουργεί τη δική του χορωδία
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών (15/10)
ΕΛΛΑΔΑ
Η AEGEAN αυξάνει τη συμμετοχή της στην Animawings και ενισχύεται στην αγορά της Ρουμανίας
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Χαιρετισμός για την 60ή εθελοντική αιμοδοσία από την διευθύντρια του Ν/Σ Παίδων "Αγία Σοφία", Σοφία Ιωαννίδου
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τοποθέτηση της Θηραϊκής Πολιτείας για τη δημοπράτηση της νέας εργολαβίας καθαριότητας του Δήμου Θήρας
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ξεκίνησε η τοποθέτηση 10 εξωτερικών αυτόματων απινιδωτών (AED Plus) , εννέα στη Σαντορίνη κι ενός στη Θηρασιά
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Διημερίδα με θέμα «Ψηφιακή πλατφόρμα εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας χερσαίου και υποθαλάσσιου χώρου Σαντορίνης»
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ο όμιλος Andronis προχωρά στην κατασκευή κατοικιών προσωπικού για τη στέγαση των εργαζομένων του στην Σαντορίνη
ΕΛΛΑΔΑ
Κεραυνούς έφερε ο «Μπάλλος» στην Αττική - Χιόνια σε Δυτ. Μακεδονία και Πίνδο
Hondos_211012
Λιγνός_νέα
© 2021 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.