Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021

Συρμαλένιος : Η ελάχιστη στελέχωση στο Π.Π.Ι. Φολεγάνδρου αναδεικνύει την ανάγκη νέων κινήτρων γιατρών

Συντάκτης: ΔΚ

Σύντομη επίσκεψη πραγματοποίησε ο Νίκος Συρμαλένιος στη Φολέγανδρο τη Δευτέρα το απόγευμα έως την Τρίτη πρωΐ 6 – 7/9.

Αμέσως μετά την άφιξη του στο νησί, επισκέφθηκε το Λιμενικό Σταθμό όπου ζήτησε να ενημερωθεί για το περιστατικό του σκάφους με μετανάστες – πρόσφυγες, που εντοπίστηκε την προηγούμενη μέρα στα δυτικά πλησίον της περιοχής της Αγκάλης. Η απάντηση ήταν ότι για το Λιμενικό Σώμα δεν υπήρξε περιστατικό στο νησί, διότι όλα τα σήματα που εστάλησαν είχαν αρνητική απάντηση.

Μαζί με τα στελέχη της Ν.Ε. Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Χρήστο Βενιανάκη και  Τίλλα Μπαλή  συναντήθηκαν καταρχήν με εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και εκπρόσωπο της ΕΛΜΕ Θήρας, όπου συζήτησαν τα κρίσιμα προβλήματα της εκπαίδευσης ενόψει και της έναρξης της σχολικής χρονιάς. Στη Φολέγανδρο όπως και σε πολλά άλλα κυκλαδονήσια σε σχέση με τις τοποθετήσεις των καθηγητών, παραμένουν μόνιμα κενά στα μαθήματα 2ης ξένης γλώσσας και ειδικότερα στα Γαλλικά, στα εικαστικά, στη μουσική, ενώ παραμένει κενό και το μάθημα της βιολογίας. Σημαντικό πρόβλημα για τους εκπαιδευτικούς αναδεικνύεται και στη Φολέγανδρο, το θέμα της κατοικίας, στο οποίο όπως μας επισήμαναν δυστυχώς δεν υπάρχει και κάποια στήριξη από το Δήμο. Κεντρικό πρόβλημα επίσης παραμένει το κτιριακό του γυμνασίου – λυκειακές τάξεις, όπου παρά τις υποσχέσεις της Περιφέρειας που είναι φορέας υλοποίησης του έργου επισκευής (στεγανοποίηση στέγης κλπ.), ακόμα δεν έχει προχωρήσει.

 

Το πρωΐ της Τρίτης επισκέφθηκε το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο (Π.Π.Ι.), όπου συζήτησε με την αγροτική γιατρό, που δυστυχώς παραμένει η μοναδική γιατρός μετά και την αποχώρηση του 2ου αγροτικού. Επίσης αξιοσημείωτο είναι ότι δεν υπάρχει καν νοσηλευτής ή νοσηλεύτρια. Θετικό είναι ότι επιτέλους υπάρχει νέο ασθενοφόρο και οδηγός. Είναι φανερό ότι η μοναδική αγροτική γιατρός, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της, δεν είναι δυνατόν να αντεπεξέλθει σε ένα έργο που σύμφωνα και με το οργανόγραμμα του Π.Π.Ι., θα έπρεπε να επικουρείται και από ειδικευμένο γενικό γιατρό. Ακόμη όπως μας επισημάνθηκε, αναζητώνται ανταλλακτικά αντιδραστήρια για τη λειτουργία εξοπλισμών βιοχημικών και άλλων εργαστηριακών αναλύσεων που προέρχεται από δωρεές ιδιωτών. Στη συζήτηση αναδείχθηκε για άλλη μια φορά η ανάγκη θεσμοθέτησης νέων κινήτρων για τη στελέχωση των Κ.Υ. και των Π.Π.Ι. στα νησιά. Ευτυχώς βεβαίως για το νησί, πέραν του Π.Π.Ι., υπάρχει ακόμα εγκατεστημένο κλιμάκιο των “Γιατρών του Κόσμου” που φαίνεται όμως ότι δεν θα παραμείνει ακόμα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

 

Τέλος, ο Νίκος Συρμαλένιος συνομίλησε στο Καραβοστάση, με εκπροσώπους των ψαράδων, όπου το κεντρικό θέμα ήταν το αλιευτικό καταφύγιο, το γιοφύρι της Άρτας για τη Φολέγανδρο. Ένα έργο που ξεκίνησε από 2006 – 2007 με φορέα υλοποίησης την τότε Νομαρχία  και τώρα την Περιφέρεια. Ένα έργο πνοής όχι μόνο για τους ψαράδες, αλλά για ολόκληρο το νησί, του οποίου η σημερινή κατάσταση και εικόνα προκαλεί μόνο ντροπή. Επιτέλους ποιός θα μας πεί μετά την επικαιροποίηση της μελέτης, που προήλθε από την αποδοχή σχετικής προσφυγής στο ΣτΕ, που βρίσκεται επιτέλους το έργο;

Και αν αυτό το συνδυάσουμε με την καθυστέρηση στην προώθηση των έργων επέκτασης του λιμένα, τι γίνεται, είναι θέμα γραφειοκρατίας ή ανικανότητας της τοπικής αυτοδιοίκησης πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ
 
DEYATH
Denaxa
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Άλμα της Σαντορίνης στην ψηφιακή εποχή
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Α.Ο. Θήρας : Πρώτη "παράσταση" στην έδρα του για τη φετινή σεζόν
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Γ΄ Εθνική : Στον 5ο όμιλο η Σαντορίνη - Αναλυτικά το πρόγραμμα.
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Ευθεία Φηρών Πύργου λόγω εργασιών της Δ.Ε.Υ.Α.Θ.
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Συγχαρητήρια Μ. Ορφανού προς το νέο προεδρείο των εργαζομένων στην ΔΕΥΑΘ
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ευχαριστήρια προς ΓΝΘ - ΠΑΓΝΗ της οικογένειας του Γρηγόρη Καρέλη
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ο Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ δημιουργεί τη δική του χορωδία
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών (15/10)
ΕΛΛΑΔΑ
Η AEGEAN αυξάνει τη συμμετοχή της στην Animawings και ενισχύεται στην αγορά της Ρουμανίας
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Χαιρετισμός για την 60ή εθελοντική αιμοδοσία από την διευθύντρια του Ν/Σ Παίδων "Αγία Σοφία", Σοφία Ιωαννίδου
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τοποθέτηση της Θηραϊκής Πολιτείας για τη δημοπράτηση της νέας εργολαβίας καθαριότητας του Δήμου Θήρας
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ξεκίνησε η τοποθέτηση 10 εξωτερικών αυτόματων απινιδωτών (AED Plus) , εννέα στη Σαντορίνη κι ενός στη Θηρασιά
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Διημερίδα με θέμα «Ψηφιακή πλατφόρμα εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας χερσαίου και υποθαλάσσιου χώρου Σαντορίνης»
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ο όμιλος Andronis προχωρά στην κατασκευή κατοικιών προσωπικού για τη στέγαση των εργαζομένων του στην Σαντορίνη
ΕΛΛΑΔΑ
Κεραυνούς έφερε ο «Μπάλλος» στην Αττική - Χιόνια σε Δυτ. Μακεδονία και Πίνδο
Hondos_211012
Λιγνός_νέα
© 2021 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.