Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020

Διήμερη επίσκεψη του βουλευτή Κυκλάδων, Νίκου Συρμαλένιου, στην Ίο

Συντάκτης: ΔΚ

Στον απόηχο της εκδίκασης μιας εξαιρετικά σοβαρής προσφυγής -μετά από αναβολή- στο ΣτΕ κατοίκων και φορέων ενάντια στις καταστροφικές για την Ίο ενέργειες συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων, ο βουλευτής Νίκος Συρμαλένιος συνοδευόμενος από την πρώην περιφερειακή σύμβουλο Άννα Μαυρουδή, επισκέφθηκε την Ίο, την Πέμπτη και Παρασκευή 05-06/11/2020 όπου είχε σειρά συναντήσεων και επισκέψεων.
 

Το βράδυ της Πέμπτης συνομίλησε με φίλους του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας, το γενικευμένο lock down και τη διαχείριση της κυβέρνησης της ΝΔ.  Επέκρινε την κατώτερη των περιστάσεων διαχείριση της υγειονομικής κρίσης και της συνεπακόλουθης οικονομικής κρίσης από τα αρμόδια υπουργεία και ανέλυσε τις προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας, των εργαζομένων και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.
 

Κατήγγειλε επίσης φαινόμενα καταστρατήγησής της περιβαλλοντικής και πολεοδομικής νομοθεσίας καθώς και της ασυλίας που φαίνεται να απολαμβάνουν ενέργειες με μανδύα «φιλοεπενδυτικό». Η πρόσφατη ένταξη από την κυβέρνηση της ΝΔ στις Στρατηγικές Επενδύσεις σειρά έργων τουριστικών υποδομών στο νησί, αποτελεί σκανδαλώδη αποσιώπηση των παραβάσεων που έχουν ήδη διαπραχθεί και επιβεβαιωθεί επίσημα, τα οποία ουσιαστικά καταλύουν κάθε έννοια έννομης τάξης.

 

Στο Δημαρχείο Ίου την επόμενη μέρα πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο, Γκίκα Γκίκα, τον Αντιδήμαρχο Αλέξανδρο Δελλή και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Πλούτωνα Κοριτσιάδη. Έγινε διεξοδική ενημέρωση για τη βελτίωση της ακτοπλοϊκής διασύνδεσης του νησιού καθώς και για την πιθανή κατασκευή αεροδρομίου, τη διαχείριση των απορριμμάτων, το βρεφονηπιακό σταθμό, την εγκατάσταση ψηφιακών υδρομετρητών την οποία έχει δρομολογήσει ο Δήμος και για πλείστα άλλα θέματα, όπως έργα που είχαν χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα “Φιλόδημος ΙΙ” και δεν είχαν ξεκινήσει από την προηγούμενη δημοτική αρχή.
 

Επίσης συζητήθηκαν έργα που οφείλουν να δρομολογηθούν, όπως η έλλειψη χωροταξικού σχεδιασμού, η ανάγκη για νέο κτίριο δημοτικού σχολείου, η κατασκευή εμπορικού λιμένα, η ενίσχυση των εκπαιδευτικών ευκαιριών για τους κατοίκους με τη δημιουργία Τμήματος Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας καθώς και η ενίσχυση του Επαγγελματικού Λυκείου. Για όλα αυτά τα σημαντικά ζητήματα ο Νίκος Συρμαλένιος δήλωσε τη στήριξη του προς το Δημοτικό Συμβούλιο και δεσμεύτηκε να συμβάλλει με κάθε μέσο για την υλοποίηση τους.
 


Την Παρασκευή σε συνάντηση που είχε στο Κέντρο Υγείας του νησιού, ενημερώθηκε εκτενώς από τον επιστημονικό διευθυντή του Κέντρου Υγείας, ιατρό Δημήτρη Αλβανό, σχετικά με την κατάσταση του Κ.Υ. στο οποίο στηρίζονται επίσης και τα Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία της Σικίνου, Φολεγάνδρου και Ανάφης. Έγινε επίσης Αναφορά και στις ανάγκες του ΕΚΑΒ προς εξυπηρέτηση των κατοίκων του νησιού, όπου διαπιστώθηκε η ανάγκη στελέχωσης του με μόνιμους και όχι περιστασιακούς οδηγούς, όπως συμβαίνει αυτή τη στιγμή. Συζητήθηκαν επίσης η στελέχωση σε ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό, καθώς και η επάρκεια σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό και αναλώσιμα. Σε γενικές γραμμές, η κατάσταση στο Κ.Υ. κρίνεται ικανοποιητική, επισημάνθηκε δε η έλλειψη παιδιάτρου, κοινό αίτημα πολλών νησιών όπως η Σίφνος και η Κέα κλπ. Από την πλευρά του Νίκου Συρμαλένιου, έγινε ενημέρωση για τις ενέργειες του προς την 2η ΥΠΕ για τα ζητήματα των δομών υγείας των Κυκλάδων καθώς και για τις επικείμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ με στόχο την περαιτέρω θεσμοθέτηση κίνητρων για τη στελέχωση των νησιών.

 

Στο περιθώριο της επίσκεψης του, επισκέφθηκε τον αρχαιολογικό χώρο του Σκάρκου, έναν από τους σημαντικότερους προϊστορικούς οικισμούς των Κυκλάδων αλλά και όλου του Αιγαιακού χώρου. Με την ευκαιρία της επίσκεψης του στο χώρο, επισήμανε τη σημασία σύνδεσης της πολιτιστικής κληρονομιάς των νησιών μας με την αειφόρο τουριστική ανάπτυξη, μακριά από μοντέλα τουρισμού που καταστρέφουν την κοινωνική συνοχή και το περιβάλλον και αλλοιώνουν τη μοναδική φυσιογνωμία του Κυκλαδίτικου τοπίου.
 

Επισημαίνεται ότι τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλά στο πλαίσιο λήψης μέτρων για την ανάσχεση της πανδημίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ
 
Atacon
web radio
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΕΛΛΑΔΑ
Υδρογόνο : το καύσιμο του μέλλοντος, - Προτεραιότητα η δημιουργία υποδομών στην Ελλάδα
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Αθλήτριες Εθνικής ομάδας βόλεϊ : "Φτάσαμε στα όρια μας, απαιτούμε την διασφάλιση ολοκλήρωσης του φετινού πρωταθλήματος"
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΣΥΡΙΖΑ Θήρας : Ερωτηματικά για την έφεση της ΑΕΜΥ στην επαναπρόσληψη των τεσσάρων απολυμένων του Γ.Ν.Θ.
ΕΛΛΑΔΑ
Α. Ξανθός: Ο προϋπολογισμός δείχνει ότι δεν μάθατε τίποτα από την πανδημία
ΚΟΣΜΟΣ
USTOA: Η Ελλάδα τρίτη προτίμηση των Αμερικανών τουριστών για το 2021
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ικανοποίηση της Θηραϊκής Πολιτείας για την πρόοδο των εργασιών του αναψυκτηρίου στην Έξω Γωνιάς
ΕΛΛΑΔΑ
Παράταση έως τις 7 Δεκεμβρίου στο lockdown
ΕΛΛΑΔΑ
Γεγονός η πρώτη αεροδιακομιδή ασθενών από τη Βόρεια Ελλάδα στην Αθήνα
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ευχαριστίες και προτροπή ενίσχυσής του, από το Πτωχοκομείο Θήρας
ΕΛΛΑΔΑ
Πανελλαδική απεργία στο Ε.Σ.Υ. – Συγκέντρωση στις 12 στο Υπ. Υγείας
ΕΛΛΑΔΑ
Κίνημα Αλλαγής : Ο τουρισμός καταρρέει και η κυβέρνηση αυτοσχεδιάζει
ΕΛΛΑΔΑ
Πανελλαδική απεργία σήμερα, χωρίς πλοία αλλά με αεροπλάνα
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Blue Star Chios: ανεκτέλεστο δρομολόγιο 26/11
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Η ΕΛΜΕ Θήρας συμμετέχει στην απεργία της 26ης Νοεμβρίου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Το "δέκα το καλό" δεν μένει πια εδώ
Denaxa
Λιγνός_νέα
Hondos_201117
© 2020 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.