Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2021

Δήλωση Ν. Συρμαλένιου σχετικά με τα κυβερνητικά μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας

Η σημερινή (16.8.2020) δήλωση του βουλευτή Κυκλάδων του Συριζα Νίκου Συρμαλένιου, έχει ως εξής :
 

Η κυβέρνηση αντί να “συλλάβει” τον ιό στις πύλες εισόδου μεταθέτει την καταπολέμηση του στην ατομική ευθύνη!!!


 

Οι κυβερνητικές παλινωδίες και το αλαλούμ των σπασμωδικών μέτρων συνεχίζεται. Όσο διογκώνεται η εξάπλωση του ιού σε ολόκληρη τη χώρα και πιο έντονα στις τουριστικές περιοχές, τόσο περισσότερο αποκαλύπτεται η ανυπαρξία σχεδίου για το άνοιγμα του τουρισμού και της οικονομίας.


 

Οι τουριστικοί επιχειρηματίες στα νησιά, δικαίως διαμαρτύρονται, όχι απέναντι σε μέτρα που καταπολεμούν το συνωστισμό και το συγχρωτισμό, τα οποία μπορεί πράγματι να αποβούν τώρα αποτελεσματικά, αλλά γιατί όλοι πλέον καταλαβαίνουν ότι, μετά από την χειμωνιάτικη καραντίνα, που στις Κυκλάδες προκάλεσε κρούσματα σε αριθμό λιγότερα από τα δάχτυλα της μίας παλάμης, τώρα πληρώνουν το τίμημα του «ανοίγματος» χωρίς σχέδιο για τη δημόσια υγεία, αλλά και χωρίς σχέδιο για την επιβίωση των επιχειρήσεων και των εργαζομένων.


 

Η κυβέρνηση, αποδεχόμενη τις πιέσεις των διεθνών και εγχώριων τουριστικών λόμπι, «άνοιξε» τον τουρισμό και τις πύλες της χώρας, χωρίς σχέδιο και χωρίς πρόγραμμα για να θυμηθούμε και την αείμνηστη Μαρία Ρεζάν στις εκπομπές της στην ΕΡΑ “έτσι, χωρίς πρόγραμμα”.


 

Έτσι, αντί να δώσει το βάρος στις πύλες εισόδου, διότι ήταν φανερό ότι εντός χώρας στην πρώτη φάση υπήρξε ελάχιστη διασπορά του ιού, ξεκίνησε με τα δειγματοληπτικά τεστ, το αποτέλεσμα των οποίων γινόταν γνωστό, όταν πλέον οι ελεγχθέντες είχαν φθάσει στον τελικό προορισμό τους. Στη συνέχεια αναθεώρησε εν μέρει το δειγματοληπτικό έλεγχο και τον έκανε υποχρεωτικό έως 72 ώρες πριν την είσοδο των επισκεπτών στην Ελλάδα, αλλά μόνο στα βόρεια σύνορα και μάλιστα σε χώρες δευτερεύουσας σημασίας ως προς τις τουριστικές αφίξεις και τα τουριστικά έσοδα (Ρουμανία, Βουλγαρία κλπ).


 

Πολύ πρόσφατα επέκτεινε το μέτρο των 72 ωρών σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και εδώ με ανάλογα κριτήρια, αφού ουδείς αντιλαμβάνεται γιατί το μέτρο ισχύει π.χ. μόνο για τους προερχόμενους από Ισπανία ή Σουηδία και όχι από τη Μ. Βρετανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία.


 

Αφού λοιπόν πέρασαν πολλές μέρες για να συνειδητοποιήσει η κυβέρνηση ότι χρειάζονται αποκλειστικά αυστηρά μέτρα στα σύνορα, προσπαθεί τώρα όπως – όπως και υπό την πίεση των λοιμωξιολόγων να δαμάσει την “απερισκεψία” των νέων, καταργώντας βεβαίως τη διασκέδαση τους, αλλά πλήττοντας παράλληλα ακόμη περισσότερο την οικονομία στις τουριστικές περιοχές.


 

Η λύση λοιπόν θα ήταν πολύ απλή, αρκεί αυτή η κυβέρνηση να διέθετε σχέδιο και τόλμη για να την εφαρμόσει. Ποιά; Να υποχρεώσει όλους τους ξένους φίλους μας και τους επισκέπτες ανεξάρτητα χώρας προέλευσης, να έχουν υποβληθεί σε τεστ μπαίνοντας στην Ελλάδα.

Και εν πάση περιπτώσει, από τη στιγμή που δεν τόλμησε να εφαρμόσει αυτή τη λύση, τουλάχιστον να είχε εξασφαλίσει κοντά στις πύλες εισόδου που γίνονται τα δειγματοληπτικά τεστ, συγκεκριμένα ξενοδοχεία στα οποία θα διέμεναν οι τουρίστες για 24 ώρες, περιμένοντας το αποτέλεσμα των τεστ.


 

Και ένα τελευταίο: Πώς είναι δυνατόν στην Πάρο και στην Αντίπαρο να εφαρμόζονται τα μέτρα του Πόρου, όταν στις καθημερινές ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ, ανακοινώνονται 2- 3 κρούσματα συνολικά για όλες τις Κυκλάδες;;;


 

Άρα ή μας κρύβουν τα πραγματικά δεδομένα και ο ΕΟΔΥ ψεύδεται, ή είναι ανίκανος να επιτελέσει σωστά τον ρόλο του…..


 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ
 
Atacon
Hondos_verynew
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΕΛΛΑΔΑ
Τραγικός επίλογος για τον Σήφη Βαλυράκη
ΕΛΛΑΔΑ
Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση με τα μέτρα που ισχύουν από 25 /1/2021 έως και 1/2/2021
ΕΛΛΑΔΑ
Έως τις 31/1 οι υπεύθυνες δηλώσεις των ιδιοκτητών ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας για τη λήψη της ειδικής αποζημίωσης
ΕΛΛΑΔΑ
Πατρινό καρναβάλι 2021 : Ξεκίνησε το Σάββατο 23/1 και προβλέπει πολλές και διαφορετικές δράσεις
ΕΛΛΑΔΑ
Πρωταγωνιστούν οι Κυκλάδες στη λίστα του Conde Nast με τα 23 ελκυστικότερα νησιά για το 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Το ελληνικό Rapid Test αντιγόνου που παράγεται στη Λάρισα, κυκλοφορεί σε 16 χώρες
ΚΟΣΜΟΣ
Έφυγε ο σπουδαίος δημοσιογράφος Λάρι Κινγκ
ΕΛΛΑΔΑ
Η κολχικίνη στο πρωτόκολλο θεραπειών της CoViD-19
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Σε οικογενειακό κλίμα και τηρώντας τα μέτρα η κοπή της πίτας του Α.Ο. Θήρας
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Προς αποκατάσταση πολλά κτήρια του Δήμου Θήρας
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ευχαριστήρια ανακοίνωση του Πτωχοκομείου
ΕΛΛΑΔΑ
Ε.Ε: Καμία απόφαση ακόμη για το "πιστοποιητικό εμβολιασμού", προσαρμογή στα νέα δεδομένα διαθεσιμότητας εμβολίων
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Νότιοι - Νοτιοανατολικοί άνεμοι εως 8 μποφόρ στο Ν. Αιγαίο
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Το Σάββατο 23/1 στις 10.00 στο ΔΑΠΠΟΣ, ο Α.Ο. Θήρας θα κόψει την βασιλόπιτά του
ΕΛΛΑΔΑ
Ανοίγουν 1η Φεβρουαρίου Γυμνάσια και Λύκεια
Λιγνός_νέα
© 2021 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.