Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021

Συμμετοχικό εργαστήριο αξιολόγησης του Μεταφορικού Ισοδύναμου από το Επιμελητήριο Κυκλάδων.

Συμμετοχικό εργαστήριο αξιολόγησης του μέτρου του Μεταφορικού Ισοδύναμου διοργάνωσε τη Δευτέρα 20 Ιουλίου το Επιμελητήριο Κυκλάδων σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Στο εργαστήριο κλήθηκαν και συμμετείχαν οι εκπρόσωποι επιχειρήσεων προκειμένου να μεταφέρουν την εμπειρία τους και τις δυσκολίες που έχουν αντιμετωπίσει από την εφαρμογή του μέτρου.

Στόχος του εργαστηρίου ήταν καταρχάς να παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο Αιγαίου για την αξιολόγηση της εφαρμογής του μέτρου του Μεταφορικού Ισοδύναμου από τους χρήστες (πολίτες και επιχειρήσεις).

Ακολούθησε συζήτηση με όλους τους συμμετέχοντες, κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε σχολιασμός και ανάλυση των αποτελεσμάτων της έρευνας, εντοπίστηκαν και καταγράφηκαν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις κατά τη διαδικασία εφαρμογής του μέτρου και διατυπώθηκαν από όλους τους συμμετέχοντες προτάσεις βελτίωσης των διαδικασιών προκειμένου το μέτρο να γίνει αποδοτικότερο.

Σχετικά με το μέτρο του Μεταφορικού Ισοδύναμου, ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Ρούσσος δήλωσε πως από την πρώτη στιγμή το Επιμελητήριο Κυκλάδων συμμετείχε στις εργασίες για τον σχεδιασμό του παρέχοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία. Πρόκειται για ένα μέτρο που σχεδιάστηκε και εφαρμόστηκε για πρώτη φορά σε νησιωτική περιοχή σε όλη την Ευρώπη και σε αυτόν ακριβώς τον πιλοτικό του χαρακτήρα οφείλονται οι αδυναμίες και τα προβλήματα στην εφαρμογή του, που αναφέρθηκαν διεξοδικά στο εργαστήριο. Επισήμανε δε, πως το Επιμελητήριο Κυκλάδων θα συλλέξει και θα καταγράψει εκ νέου όλες τις αδυναμίες του μέτρου σε ό,τι αφορά τις επιχειρήσεις και θα κάνει άμεση παρέμβαση στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την επίλυσή τους. Από την πλευρά της η Επιστημονική Υπεύθυνη του Έργου, καθηγήτρια Μαρία Λεκάκου, ανέφερε πως το Πανεπιστήμιο Αιγαίου θα αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα αποτελέσματα του εργαστηρίου για την βελτίωση και την μεγιστοποίηση των οφελών που μπορούν να προκύψουν από την ορθή χρήση του για τις επιχειρήσεις και τους πολίτες των νησιών.

 
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ
 
Atacon
Hondos_210104
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ξεκίνησαν οι εργασίες στο Δημοτικό Σχολείο Οίας
ΕΛΛΑΔΑ
Ο εμβολιασμός δεν θα αποτελέσει προϋπόθεση για να ταξιδέψει κάποιος
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Δύο νέες προσθήκες στον Α.Ο. Θήρας
ΕΛΛΑΔΑ
Κορονοϊός : 510 τα νέα κρούσματα - 2 νέα στη Σαντορίνη
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ο Μάκης Βλάχος αιμοδοτεί στο κέντρο Υγείας
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ανακοίνωση του Νοσοκομείου Θήρας για τον εμβολιασμό
ΚΟΣΜΟΣ
Τα 10 πιο τρομακτικά μέρη του κόσμου
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Συζήτηση για τη δημιουργία Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και αποκατάστασης στη Σαντορίνη
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Προσέκρουσε στον Αθηνιό το «Πρέβελης»
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ραδιο-τηλεμαραθώνιος υπέρ του Πτωχοκομείου Θήρας
ΕΛΛΑΔΑ
ΓΣΕΒΕΕ : Θετική η απόφαση για επαναλειτουργία μέρους της αγοράς
ΕΛΛΑΔΑ
Οι κανόνες για το άνοιγμα του λιανεμπόριου από Δευτέρα, 18/1
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
4η διαδικτυακή συνάντηση της Σχολής Γονέων της Γλυκογαλούσας (18/1 18.00)
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Διαδικτυακά εργαστήρια για γονείς απο το "Θησέα Κυκλάδων"
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Συνέχεια Εργασιών και Κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στη Μεσαριά
Λιγνός_νέα
© 2021 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.