Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2020

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων: Η παραχώρηση στον ιδιωτικό τομέα φιλέτων της Υγείας καθίσταται επικίνδυνη - Ενίσχυση του ΕΚΑΒ Κυκλάδων

Η πολιτική της Κυβέρνησης για παραχώρηση στον ιδιωτικό τομέα φιλέτων της Υγείας καθίσταται επικίνδυνη ιδιαίτερα  για όσους κατοικούμε μόνιμα  στα Νησιά
Ενίσχυση του ΕΚΑΒ Κυκλάδων και άμεση ανάκληση της απόφασης του ΥΕΘΑ για την μη διάθεση αεροπλάνων για διακομιδές
 

Εν μέσω πανδημίας το ΕΚΑΒ στα νησιά παραμένει χωρίς διαθέσιμο αεροπλάνο από τις 28/5   ανοίγοντας και εδώ το δρόμο σε ιδιώτες.

Το κενό προτίθεται να καλύψει η κυβέρνηση με την συνδρομή ιδιωτικών πτητικών μέσων,  προφασιζόμενη τις αυξημένες ανάγκες διακομιδών, λόγω covid-19 κατά την τουριστική περίοδο και αδυναμίας των Ενόπλων Δυνάμεων να ανταποκριθούν. Στο πλαίσιο αυτό είναι δεδομένο ότι το μέλλον της βάσης του ΕΚΑΒ Κυκλάδων στη Σύρο καθίσταται αβέβαιο.

Στο προς ψήφιση νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, που κατατέθηκε στη Βουλή στις 3/6/2020, αναφέρεται η θερινή περίοδος (έως 30/9) ως η περίοδος που θα επιχειρούν τα ιδιωτικά πτητικά μέσα, μετά την κατάρτιση καταλόγου των διαθέσιμων προς σύμπραξη με το ΕΚΑΒ.  Εύλογα αναρωτιέται κανείς, ποιός ιδιώτης θα μετασκευάσει το αεροπλάνο του προκειμένου να «συμπράξει» για ένα τρίμηνο; Προφανώς, ανοίγει η πίσω πόρτα για πιο μόνιμες συνεργασίες με επιχειρηματίες, που όπως πάντα επιδιώκουν να αντιμετωπίσουν τις επιχειρηματικές τους απώλειες με δημόσιο χρήμα, κατ΄αναλογία των χρυσοπληρωμένων θαλάσσιων διακομιδών με ψαρόβαρκες.

Η εμπειρία της χρήσης των ιδιωτικών μέσων, όσο κι αν παρουσιάζεται άμεση και αποτελεσματική, είναι πικρή και έχει σημαδέψει το ΕΚΑΒ με απώλειες διασωστών, γιατρών, ασθενών και συνοδών, μετά την πτώση τριών εξ αυτών (Σούνιο, Ικαρία, Ανάφη).

Όλα αυτά αρκετά πριν την πρόσφατη αναβάθμιση και την ίδρυση του ΕΚΑΒ Κυκλάδων και την χρήση πιστοποιημένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου με ειδικευμένο προσωπικό πτητικού μέσου. Σημειώνεται ότι οι ελάχιστες αερο-διακομιδές, που έχουν εκτελεστεί αυτά τα χρόνια από ιδιωτικά πτητικά μέσα διαμέσου των ασφαλιστικών εταιριών, γίνονται μόνο κατά την διάρκεια της μέρας, ποτέ νύχτα, μόνο με καλό καιρό και με επίπεδο ιατρικών υπηρεσιών εντελώς ανεξέλεγκτο, συχνά ανύπαρκτο. 

Η ανάγκη αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος σε υγειονομικά ασφαλές περιβάλλον θα τύχει  ευρείας χρηματοδότησης από ευρωπαϊκές ενισχύσεις στο άμεσο μέλλον. Αντί λοιπόν  να γίνει αποδέκτης αυτών των ενισχύσεων το ΕΚΑΒ και να ενδυναμωθεί μια δημόσια υπηρεσία, που έχει μοναδική τεχνογνωσία  και διαθέτει πανελλήνια δομή και οργάνωση, στην κρίσιμη στιγμή της «είσπραξης» ενίσχυσης εμφανίζονται τα «δικά μας παιδιά», τα ίδια που κατά την διάρκεια της πανδημίας αρνήθηκαν ακόμη και την μεταφορά των tests για  covid-19  με τα αεροσκάφη τους.

Καταγγέλλουμε την επιστροφή σε επισφαλείς και πανάκριβες διακομιδές, που θα πληρώνονται από δημόσιο χρήμα μετά την θάλασσα και στον αέρα. Η πολιτική της Κυβέρνησης για παραχώρηση στον ιδιωτικό τομέα φιλέτων της Υγείας καθίσταται επικίνδυνη ιδιαίτερα  για όσους κατοικούμε μόνιμα  στα Νησιά.
Καλούμε τις κοινωνίες των νησιών να αντιδράσουν, τα σωματεία εργαζομένων, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι Υγειονομικοί να πάρουν θέση μπροστά σε αυτή την οπισθοδρόμηση, στην επισφάλεια και την κατασπατάληση του Δημόσιου Χρήματος. Καταγγέλλουμε τους κυβερνητικούς βουλευτές και Υπουργούς των Κυκλάδων για συνενοχή σε αυτό το πλήγμα ενάντια στην υγειονομική ασφάλεια των κατοίκων και την ολιγωρία τους προσβλέποντας στην πελατειακή αξιοποίηση των διακομιδών. Η σκηνοθεσία έχει υπογραφή Μαξίμου και το γνωρίζουν.

Η πανδημία ανέδειξε την αναγκαιότητα ενίσχυσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, γιατί αυτό ήταν το μόνο στήριγμα των πολιτών στη διάρκειά της και παραμένει. Δεν επιτρέπουμε να τη μετατρέψει η κυβέρνηση σε ευκαιρία πλουτισμού για ολίγους με χαμηλής ποιότητας υπηρεσίες για τους κατοίκους και τους επισκέπτες των νησιών μας.
Ζητάμε ενίσχυση του ΕΚΑΒ Κυκλάδων και άμεση ανάκληση της απόφασης του ΥΕΘΑ για την μη διάθεση αεροπλάνων στο ΕΚΑΒ. Τέτοιες επιλογές μόνο επικίνδυνες μπορούν να αποβούν για τους κατοίκους των νησιών και να επιφέρουν ακόμη ένα πλήγμα στον τουρισμό, διαλαλώντας σε όλο τον κόσμο ότι οι προορισμοί μας καθίστανται όλο και λιγότερο ασφαλείς.
Από χειροκροτήματα χορτάσαμε.  

Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων
 
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ
 
Atacon
Covid Protection
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Δήμος Θήρας : Ξεκινήσαμε! Η Σαντορίνη παραμένει μοναδική.
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Δημόσιο ευχαριστήριο του Πτωχοκομείου Θήρας στους δωρητές του
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με την Μέλο στη θέση της διαγώνιας συνεχίζει την νέα σεζόν ο Α.Ο. Θήρας
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ασφαλτοστρώσεις σε τμήματα του δημοτικού οδικού δικτύου των Φηρών, απο 3.7
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Κυκλάδων για τη σπουδαιότητα της τήρησης των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
«Γράμμα από τη Σαντορίνη» του Γιώργου Χατζηγιαννάκη, στην Καθημερινή
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Μεγαλύτερο δρομολόγιο για το Worldchampion λόγω της μη δρομολόγησης του Tera
ΕΛΛΑΔΑ
Η Celestyal Cruises παρατείνει την αναστολή των κρουαζιέρων της έως τον Μάρτιο του 2021
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ανακοίνωση του Συνδικάτου τουρισμού Θήρας για την έκτακτη αποζημίωση των 534 ευρώ
ΕΛΛΑΔΑ
Μάνος Κόνσολας: «Το μοντέλο του μαζικού τουρισμού έφτασε στο τέλος του»
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη, Γ. Χατζημάρκου, με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑ Θήρας, Μ. Ορφανό
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Άνοιξε το Food Hall της Vita Epsilon
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Επιταχύνεται ο εκσυγχρονισμός του Αρχαιολογικού Μουσείου Θήρας – Ελπίδες για έκθεση τοιχογραφιών του Ακρωτηρίου και της Κόρης, την Άνοιξη του 21
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Αφίχθη το 1ο charter. Καλή τουριστική χρονιά!
ΚΟΣΜΙΚΑ
Ωραίες φωτογραφίες της Μαρίνας Βερνίκου στη Θηρασιά
web radio
VE
Hondos Center
Λιγνός_νέα
Poliiatreio
Όμηρρς
© 2020 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.