Δευτέρα, 06 Ιουλίου 2020

Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων : Ανακοίνωση για την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος (5.6)


 «Οι Κυκλάδες δεν μπορούν να αποτελέσουν μια περιβαλλοντική όαση  μέσα σε έναν κατεστραμμένο πλανήτη»


Στις Κυκλάδες ζούμε ήδη τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής με τα συχνά ακραία καιρικά φαινόμενα, την ανομβρία και ξηρασία, την ερημοποίηση εδαφών, την απώλεια γης, ακτών και παραλιών, τη μείωση της τοπικής βιοποικιλότητας, την εισβολή ξενικών ειδών στη θερμότερη θάλασσα μας.  

Η  πανδημία του κορωνοϊού, που η εμφάνισή της αποδεδειγμένα συνδέεται με την κλιματική κρίση, την καταστροφή των οικοσυστημάτων και της βιοποικιλότητας, κτύπησε ανεπανόρθωτα την οικονομία των Κυκλάδων και έθεσε σε προτεραιότητα την αλλαγή  του υφιστάμενου παραγωγικού προτύπου ανάπτυξης.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, με σειρά νόμων, απορρύθμισε την προστασία  του φυσικού περιβάλλοντος υπέρ μεγάλων συμφερόντων. Κατάργησε τον φορέα διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών NATURA των Κυκλάδων. Έδωσε κίνητρα για την ολοκλήρωση και επέκταση των αιολικών πάρκων. Ξεπουλά τα δημόσια αγαθά του νερού και των υποδομών ενέργειας. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δίνει το σήμα στις αγορές πως τα νησιά μας έχουν ανάγκη από περισσότερες επενδύσεις, σε βάρος του περιβάλλοντας φυσικά.
 
Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος βρίσκει τους Κυκλαδίτες στο δρόμο και στα μονοπάτια των αγώνων κατά της εγκατάστασης των μεγάλων αιολικών πάρκων. Η Ημέρα στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα στις Κυκλάδες που οφείλουν να ακούσουν, εάν θέλουμε να συνεχίσουμε να ζούμε και να παράγουμε αξίες στα νησιά μας.

Οι Κυκλάδες δεν μπορούν να αποτελέσουν μια περιβαλλοντική όαση μέσα σε έναν κατεστραμμένο πλανήτη. Μπορούν να επιζήσουν μόνο μέσα σε έναν υγιή πλανήτη και πρέπει με αίσθημα ευθύνης να συμβάλουμε όλοι σε αυτό. Θέτουμε σε προτεραιότητα τον στόχο της διαφύλαξης της σπάνιας βιοποικιλότητας, την υπεράσπιση των οικοτόπων, τα θαλάσσια-παράκτια-ορεινά-αγροτικά οικοσυστήματα, το κυκλαδίτικο τοπίο με τις ήπιες ανθρωπογενείς παρεμβάσεις που στηρίζουν το περιβάλλον και σε δεύτερη μοίρα τη συμβολή στην ενεργειακή ουδετερότητα, κυρίως με εξοικονόμηση ενέργειας, αλλαγή καταναλωτικών προτύπων και με νέες τεχνολογίες παραγωγής που δεν θα είναι αντίθετες στον πρώτο στόχο.

 
Οφείλουμε να διαμορφώσουμε στις Κυκλάδες ένα νέο πρότυπο ήπιας συν-ανάπτυξης των νησιών, με όρους κοινωνικής και περιβαλλοντικής δικαιοσύνης, συνδυάζοντας την τοπική περιβαλλοντική και πολιτιστική ιδιαιτερότητα με τους παγκόσμιους στόχους του ΟΗΕ για Βιώσιμη Ανάπτυξη και την κλιματική ουδετερότητα.
 

Σε εθνικό επίπεδο, οφείλουμε να διαμορφώσουμε μια νέα κοινωνική συμφωνία με τους πολίτες, τις συλλογικότητες, τα πολύμορφα κινήματα και τις προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις, για να αποτρέψουμε την καταστροφή του περιβάλλοντος από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και να θέσουμε τις βάσεις για μια φιλοπεριβαλλοντική προοδευτική επόμενη
διακυβέρνηση της χώρας.
 
 
Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων
 
 
 
 
 
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ
 
Atacon
Covid Protection
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΚΟΣΜΙΚΑ
23 χρόνια στο ραδιόφωνο συμπληρώνει την Παρασκευή 10 Ιουλίου ο Σάκης Πατηνιώτης. Αφορμή για το ξεκίνημά του, η Άννα Βίσση
ΕΛΛΑΔΑ
Endless Greek Summer απο την Marketing Greece
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ολοκληρώθηκε η εκδρομή του "ΕΝ ΟΔΩ" στην Ίο
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Οδηγίες του Συνδικάτου Εργαζομένων στον Τουρισμό και Επισιτισμό
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τουρισμός για όλους - Ανοιχτές οι αιτήσεις για το φιλόδοξο πρόγραμμα του Υπ. Τουρισμού
ΕΛΛΑΔΑ
Η προνομιακή μεταχείριση της TUI φέρνει γκρίνια, και καταγγελίες
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Έφυγε ο Γρηγόρης Κορωνιός
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Η Θηραϊκή Πολιτεία συζητά προβλήματα του Καμαριού
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Στον Α.Ο. Θήρας η Αναστασία Λάππα
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΕΚΦΝ: Η κρουαζιέρα πρέπει και αξίζει να επανέλθει
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Θεματικά Σεμινάρια του Δήμου Θήρας για την Αποδοτική Χρήση Ενέργειας στα Δημόσια Κτίρια
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 Συνεχίζονται τα θετικά δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου για τη Σαντορίνη
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
"Το Μεγάλο μας Τσίρκο" του Ι. Καμπανέλη, στις 3.8 στο S.A.F.
ΕΛΛΑΔΑ
Πότε θα γνωρίζουμε την επιδημιολογική εικόνα από το άνοιγμα του τουρισμού
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Εμπαιγμό με την αποζημίωση ειδικού σκοπού καταγγέλλει το Συνδικάτο Εργαζομένων Τουρισμού- Επισιτισμού Σαντορίνης
web radio
VE
Hondos Center
Λιγνός_νέα
Poliiatreio
Όμηρρς
© 2020 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.