Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021

Συρμαλένιος: Μόνο δύο από τις δεκατρείς θέσεις ιατρών ειδικοτήτων είναι καλυμμένες στο Κ.Υ. Μήλου

Στη Μήλο βρέθηκε τις τελευταίες μέρες ο Νίκος Συρμαλένιος. Τη Δευτέρα 1/6 επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας όπου συναντήθηκε με την επιστημονική διευθύντρια οδοντίατρο κ. Βαλλά. 

Κατά τη διάρκεια της αναλυτικής συζήτησης, τέθηκαν για άλλη μια φορά τα ζητήματα του Κ.Υ., με σημαντικότερο τη διαχρονική έλλειψη γιατρών ειδικοτήτων. Είναι χαρακτηριστικό ότι επί 13 οργανικών θέσεων ιατρών, μόνο 2 καλύπτονται, εκτός βεβαίως των αγροτικών γιατρών.

 συζήτηση στάθηκε στην αναγκαιότητα επιπλέον κινήτρων για την προσέλκυση του ιατρικού προσωπικού, τόσο από πλευράς κράτους, όσο και από την τοπική αυτοδιοίκηση, που βεβαίως χρειάζεται να προστεθούν στα ήδη θεσμοθετημένα τα τελευταία χρόνια. Επίσης επισημάνθηκε η ανάγκη υπέρβασης των καθυστερήσεων των κρίσεων για την πρόσληψη μόνιμων γιατρών, για τις περιπτώσεις που έχουν ήδη ανταποκριθεί στις προκηρύξεις των θέσεων.

Από την πλευρά του ο Νίκος Συρμαλένιος ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες και τις παρεμβάσεις του ειδικότερα προς τη 2η ΥΠΕ, τόνισε ότι τώρα μετά την πανδημία είναι ευκαιρία να διεκδικήσουμε ριζικές λύσεις για τη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας και στα νησιά και βεβαίως επανέλαβε τη διαθεσιμότητα του για στήριξη όλων των αιτημάτων προς αυτή την κατεύθυνση.
 

Στη συνέχεια επισκέφθηκε το δημαρχείο, όπου συναντήθηκε με το δήμαρχο Μανώλη Μικέλη. Στη συζήτηση τέθηκε εκ νέου η κατάσταση του Κ.Υ., καθώς και η μέχρι σήμερα συμβολή και οι ενέργειες του δήμου τόσο κατά τη διάρκεια της πανδημίας όσο και η  γενικότερη προσπάθεια για στήριξη και επίλυση προβλημάτων στα πλάισια βεβαίως των δυνατοτήτων του δήμου.

Συζητήθηκαν επίσης και άλλα ζητήματα μεταξύ αυτών το συνεχιζόμενο πρόγραμμα ηλεκτροφωτισμού των οικισμών, η καθημερινή  διαχείριση της καθαριότητας και προβλήματα που απαιτούν τη συνεργασία αλλά και τη συνευθύνη των πολιτών, ενώ τέλος έγινε αναφορά στο επικείμενο περιφερειακό συμβούλιο Ν. Αιγαίου, όπου θα συζητηθεί η ανάθεση διαχείρισης των απορρριμμάτων από τον υπό σύσταση περιφερειακό ΦΟΣΔΑ, όπως ψηφίστηκε στον πρόσφατο νόμο. Στο θέμα αυτό επισημάνθηκε η αιφνιδιαστική απόφαση  και η παντελής έλλειψη διαβούλευσης, αλλά και ο κίνδυνος να τιναχτούν στον αέρα έργα ήδη δρομολογημένα από τους δήμους, όπως άλλωστε αναδείχθηκε και με τη σχετική επιστολή είκοσι (20) δημάρχων του Ν. Αιγαίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ
 
Atacon
Hondos_verynew
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΚΟΣΜΟΣ
ΔΝΤ: Ανάπτυξη 5,5% για την παγκόσμια οικονομία και 4,2% για την Ευρωζώνη το 2021
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Δωρεάν rapid test στους πολίτες από το Δήμο Θήρας
ΚΟΣΜΟΣ
Μέρκελ: έκκληση για «δίκαιη» κατανομή των εμβολίων στον κόσμο
ΚΟΣΜΟΣ
Ιταλία: παραιτήθηκε η κυβέρνηση Κόντε
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Απάντηση στην επιστολή Μ. Ορφανού απο τον Δήμαρχο Θήρας Α. Σιγάλα
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Συνέντευξη του Διοικητή του Γ.Ν.Θ. Βασίλη Μαλαματένιου στο Volcano T.V.
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Σε συναγερμό οι αρχές για τη Σαντορίνη
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Στις πιο "Instagrammable" σκάλες ξενοδοχείων διεθνώς, ξενοδοχείο της Σαντορίνης
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
H Λαϊκή Συσπείρωση Θήρας για τα κρούσματα Covid στο νησί μας
ΕΛΛΑΔΑ
Σοβαρές οι συνέπειες του lockdown στα παιδιά
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 30/1
ΕΛΛΑΔΑ
Ξεκίνησε η διαδικασία αδειοδότησης υδατοδρομίων στα Διαπόντια νησιά
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ημερίδα ψυχολογικής ενδυνάμωσης για εκπαιδευτικούς και γονείς (25/1)
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Διευκρινήσεις του Δήμου Θήρας για την υποκείμενη ανησυχία
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Θήρας για το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων
Λιγνός_νέα
© 2021 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.