Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2020

Τη μείωση των αντικειμενικών αξιών ακινήτων κατά 25% ζητάει ο Δήμος Μυκόνου

 

Τον εξορθολογισμό των αντικειμενικών αξιών ζήτησε με ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από σχετική εισήγηση διαπαραταξιακής επιτροπής που συνέστησε ο Δημάρχος Κ. Κουκάς με συντονιστή τον Δημοτικό Σύμβουλο Μιλτιάδη Ατζαμόγλου.

 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το παραπάνω πλαίσιο, πρότεινε τη μείωση κατά 25% της τιμής της αντικειμενικής αξίας έκαστης ζώνης και τον επιμερισμό του προσδιορισμού της αντικειμενικής αξίας σύμφωνα με τη χρήση του οικήματος.

Συγκεκριμένα μείωση 25% για τα εμπορικά καταστήματα, 50% για τις κατοικίες και για τον πρώτο όροφο καθώς και 80% για τις αποθήκες και τα οικόπεδα.

Οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις αφορούν τους οικισμούς του νησιού και συγκεκριμένα τη Χώρα, την Άνω Μερά, τον Πλατύ Γιαλό, τον Ορνό, τον Αγ. Ιωάννη και τον Αγ. Στέφανο.

 

Επισημαίνεται ότι με βάση την τιμή ζώνης υπολογίζονται πλήθος φόρων, όπως τα τεκμαρτά εισοδήματα από ακίνητα, οι ετήσιοι φόροι επί της κατοχής ακινήτων (ΕΝΦΙΑ κλ.π.), οι φόροι-τέλη κατά τη μεταβίβαση ακινήτων από επαχθή αίτια, οι φόροι κατά τη μεταβίβαση από χαριστική αιτία (κληρονομιά-γονική παροχή- δωρεά), το Κτηματολόγιο, τα πολεοδομικά  πρόστιμα  και οι εισφορές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αντικειμενικές αξίες στο νησί είναι οι πιο υψηλές στο Νότιο Αιγαίο για πολλά χρόνια και ότι οι οικισμοί της Μυκόνου τον χειμώνα είναι έρημοι.

 

Αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η διεθνής πανδημία θα οδηγήσει σε αισθητή μείωση του τουριστικών εσόδων, θα έχει προφανείς επιπτώσεις και στις μισθώσεις των ακινήτων.

 

Σε σχετική του δήλωση ο Δήμαρχος κ. Κ. Κουκάς, τόνισε: «Ζητούμε να υπάρχει δίκαιη και ορθολογική αντιμετώπιση από το υπουργείο Οικονομικών, που να στηρίζεται στα πραγματικά δεδομένα και στις ιδιαιτερότητες της σημερινής συγκυρίας, πέρα και πάνω από στερεότυπα και προκαταλήψεις.

Στο πλαίσιο αυτό λειτούργησε με εξαιρετικά παραγωγικό τρόπο για πρώτη φορά μια διαπαραταξιακή επιτροπή, η οποία συνεργάστηκε με εκπροσώπους σχετικών φορέων του νησιού.

 

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δημοτικό Σύμβουλο Μιλτιάδη  Ατζαμόγλου για την εξαιρετική δουλειά που έκανε, όσον αφορά στο συντονισμό και τη συνεργασία με τις άλλες δημοτικές παρατάξεις, αλλά και εκπροσώπους φορέων ώστε να συνταχθεί μια εμπεριστατωμένη μελέτη για την πραγματική εξέλιξη των αντικειμενικών αξιών στη Μύκονο.

 

Επίσης τους επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων και τους άλλους δημοτικούς συμβούλους για τη συνεργασία τους, καθώς και τους λογιστές και  τους εκτιμητές και ιδίως τον κ. Πανταρώτα για τη συμβολή του στη συγκέντρωση και επεξεργασία των απαραίτητων στοιχείων. Όλοι μαζί, ενωμένοι με σοβαρότητα και υπευθυνότητα διεκδικούμε το καλύτερο για το νησί μας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ
 
Atacon
Covid Protection
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Επίβλεψη των έργων Μονόλιθου και Αθηνιού απο τις αρμόδιες υπηρεσίες
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ανακατασκευάζονται οι παιδικές χαρές του νησιού μας, έτοιμη του Μανωλά!
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Δήμος Θήρας : Ξεκινήσαμε! Η Σαντορίνη παραμένει μοναδική
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Δημόσιο ευχαριστήριο του Πτωχοκομείου Θήρας στους δωρητές του
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με την Μέλο στη θέση της διαγώνιας συνεχίζει την νέα σεζόν ο Α.Ο. Θήρας
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ασφαλτοστρώσεις σε τμήματα του δημοτικού οδικού δικτύου των Φηρών, απο 3.7
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Κυκλάδων για τη σπουδαιότητα της τήρησης των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
«Γράμμα από τη Σαντορίνη» του Γιώργου Χατζηγιαννάκη, στην Καθημερινή
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Μεγαλύτερο δρομολόγιο για το Worldchampion λόγω της μη δρομολόγησης του Tera
ΕΛΛΑΔΑ
Η Celestyal Cruises παρατείνει την αναστολή των κρουαζιέρων της έως τον Μάρτιο του 2021
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ανακοίνωση του Συνδικάτου τουρισμού Θήρας για την έκτακτη αποζημίωση των 534 ευρώ
ΕΛΛΑΔΑ
Μάνος Κόνσολας: «Το μοντέλο του μαζικού τουρισμού έφτασε στο τέλος του»
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη, Γ. Χατζημάρκου, με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑ Θήρας, Μ. Ορφανό
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Άνοιξε το Food Hall της Vita Epsilon
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Επιταχύνεται ο εκσυγχρονισμός του Αρχαιολογικού Μουσείου Θήρας – Ελπίδες για έκθεση τοιχογραφιών του Ακρωτηρίου και της Κόρης, την Άνοιξη του 21
web radio
VE
Hondos Center
Λιγνός_νέα
Poliiatreio
Όμηρρς
© 2020 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.