Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021

Τη μείωση των αντικειμενικών αξιών ακινήτων κατά 25% ζητάει ο Δήμος Μυκόνου

 

Τον εξορθολογισμό των αντικειμενικών αξιών ζήτησε με ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από σχετική εισήγηση διαπαραταξιακής επιτροπής που συνέστησε ο Δημάρχος Κ. Κουκάς με συντονιστή τον Δημοτικό Σύμβουλο Μιλτιάδη Ατζαμόγλου.

 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το παραπάνω πλαίσιο, πρότεινε τη μείωση κατά 25% της τιμής της αντικειμενικής αξίας έκαστης ζώνης και τον επιμερισμό του προσδιορισμού της αντικειμενικής αξίας σύμφωνα με τη χρήση του οικήματος.

Συγκεκριμένα μείωση 25% για τα εμπορικά καταστήματα, 50% για τις κατοικίες και για τον πρώτο όροφο καθώς και 80% για τις αποθήκες και τα οικόπεδα.

Οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις αφορούν τους οικισμούς του νησιού και συγκεκριμένα τη Χώρα, την Άνω Μερά, τον Πλατύ Γιαλό, τον Ορνό, τον Αγ. Ιωάννη και τον Αγ. Στέφανο.

 

Επισημαίνεται ότι με βάση την τιμή ζώνης υπολογίζονται πλήθος φόρων, όπως τα τεκμαρτά εισοδήματα από ακίνητα, οι ετήσιοι φόροι επί της κατοχής ακινήτων (ΕΝΦΙΑ κλ.π.), οι φόροι-τέλη κατά τη μεταβίβαση ακινήτων από επαχθή αίτια, οι φόροι κατά τη μεταβίβαση από χαριστική αιτία (κληρονομιά-γονική παροχή- δωρεά), το Κτηματολόγιο, τα πολεοδομικά  πρόστιμα  και οι εισφορές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αντικειμενικές αξίες στο νησί είναι οι πιο υψηλές στο Νότιο Αιγαίο για πολλά χρόνια και ότι οι οικισμοί της Μυκόνου τον χειμώνα είναι έρημοι.

 

Αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η διεθνής πανδημία θα οδηγήσει σε αισθητή μείωση του τουριστικών εσόδων, θα έχει προφανείς επιπτώσεις και στις μισθώσεις των ακινήτων.

 

Σε σχετική του δήλωση ο Δήμαρχος κ. Κ. Κουκάς, τόνισε: «Ζητούμε να υπάρχει δίκαιη και ορθολογική αντιμετώπιση από το υπουργείο Οικονομικών, που να στηρίζεται στα πραγματικά δεδομένα και στις ιδιαιτερότητες της σημερινής συγκυρίας, πέρα και πάνω από στερεότυπα και προκαταλήψεις.

Στο πλαίσιο αυτό λειτούργησε με εξαιρετικά παραγωγικό τρόπο για πρώτη φορά μια διαπαραταξιακή επιτροπή, η οποία συνεργάστηκε με εκπροσώπους σχετικών φορέων του νησιού.

 

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δημοτικό Σύμβουλο Μιλτιάδη  Ατζαμόγλου για την εξαιρετική δουλειά που έκανε, όσον αφορά στο συντονισμό και τη συνεργασία με τις άλλες δημοτικές παρατάξεις, αλλά και εκπροσώπους φορέων ώστε να συνταχθεί μια εμπεριστατωμένη μελέτη για την πραγματική εξέλιξη των αντικειμενικών αξιών στη Μύκονο.

 

Επίσης τους επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων και τους άλλους δημοτικούς συμβούλους για τη συνεργασία τους, καθώς και τους λογιστές και  τους εκτιμητές και ιδίως τον κ. Πανταρώτα για τη συμβολή του στη συγκέντρωση και επεξεργασία των απαραίτητων στοιχείων. Όλοι μαζί, ενωμένοι με σοβαρότητα και υπευθυνότητα διεκδικούμε το καλύτερο για το νησί μας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ
 
Atacon
Hondos_verynew
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΚΟΣΜΟΣ
ΔΝΤ: Ανάπτυξη 5,5% για την παγκόσμια οικονομία και 4,2% για την Ευρωζώνη το 2021
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Δωρεάν rapid test στους πολίτες από το Δήμο Θήρας
ΚΟΣΜΟΣ
Μέρκελ: έκκληση για «δίκαιη» κατανομή των εμβολίων στον κόσμο
ΚΟΣΜΟΣ
Ιταλία: παραιτήθηκε η κυβέρνηση Κόντε
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Απάντηση στην επιστολή Μ. Ορφανού απο τον Δήμαρχο Θήρας Α. Σιγάλα
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Συνέντευξη του Διοικητή του Γ.Ν.Θ. Βασίλη Μαλαματένιου στο Volcano T.V.
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Σε συναγερμό οι αρχές για τη Σαντορίνη
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Στις πιο "Instagrammable" σκάλες ξενοδοχείων διεθνώς, ξενοδοχείο της Σαντορίνης
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
H Λαϊκή Συσπείρωση Θήρας για τα κρούσματα Covid στο νησί μας
ΕΛΛΑΔΑ
Σοβαρές οι συνέπειες του lockdown στα παιδιά
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 30/1
ΕΛΛΑΔΑ
Ξεκίνησε η διαδικασία αδειοδότησης υδατοδρομίων στα Διαπόντια νησιά
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ημερίδα ψυχολογικής ενδυνάμωσης για εκπαιδευτικούς και γονείς (25/1)
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Διευκρινήσεις του Δήμου Θήρας για την υποκείμενη ανησυχία
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Θήρας για το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων
Λιγνός_νέα
© 2021 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.