Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021

Δήμαρχος Τήνου: Όχι στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών, να πάρουν θέση οι Βουλευτές Κυκλάδων

Με ανοιχτή επιστολή του, ο Δήμαρχος Τήνου Γιάννης Σιώτος, εκφράζει και πάλι την αντίθετη βούληση του Δημοτικού Συμβουλίου, και του Τηνιακού λαού για την επιχειρούμενη με (για να το πούμε κομψά) κατασταλτικό και αντιδημοκρατικό τρόπο εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο νησί, και καλεί τους βουλευτές Κυκλάδων να πάρουν θέση. Η επιστολή του κου Σιώτου:

Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές Κυκλάδων,

Όπως γνωρίζετε, τoυς τελευταίους μήνες σύσσωμη η τοπική μας κοινωνία εκφράζει με όλους τους νόμιμους τρόπους (παραστάσεις, διαμαρτυρίες, ασκήσεις ενδίκων μέσων) την αντίθεση της στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην περιοχή ‘’Πράσσα –Πολέμου Κάμπος’’.

Δυστυχώς, σήμερα πληροφορηθήκαμε από την τοπική κοινωνία της Τήνου αλλά και από δημοσιεύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μέσα ενημέρωσης, ότι στην περιοχή ‘’Πράσσα –Πολέμου Κάμπος’’ της Τήνου, όπου εκτελούνται οι εργασίες εγκατάστασης των ανεμογεννητριών, έγινε εκτεταμένη χρήση βίας, από το σώμα των αστυνομικών δυνάμεων, που είχε παραταχθεί στην εν λόγω περιοχή, με σκοπό την απομάκρυνση των διαμαρτυρομένων.

Καταγγέλλονται δε πρωτοφανείς αγριότητες και απρόκλητη βία από τις αστυνομικές δυνάμεις ενώ συνελήφθησαν δέκα (10) συντοπίτες μας που κρατούνται στο Α.Τ. Τήνου. Το κλίμα είναι στην τοπική κοινωνία βαρύ και τεταμένο, δεδομένου ότι οι σημερινές εικόνες είναι πρωτοφανείς για την τηνιακή κοινωνία, που διακατέχεται από βαθιά ειρηνική και φιλήσυχη κουλτούρα.

Γνωρίζετε, ότι η χρήση βίας πρέπει να αποφεύγεται. Πολύ περισσότερο που επιλέχθηκε και χρησιμοποιήθηκε ως μέσο καταστολής εν μέσω πανδημίας, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο και τη δημόσια υγεία.

Διαμαρτυρηθήκαμε, λοιπόν, έντονα για τα παραπάνω στην ηγεσία του αρμοδίου υπουργείου και στην ελληνική αστυνομία, απαιτώντας όπως αποσυρθούν οι αστυνομικές δυνάμεις και εν γένει αποφευχθούν αντίστοιχα φαινόμενα χρήσης βίας.

Δια της παρούσας, ζητάμε και την δική σας παρέμβαση για την αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων και δη σε καιρό πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης και την απελευθέρωση των συλληφθέντων συντοπιτών μας.

Με εκτίμηση
Ο Δήμαρχος Τήνου
Ιωάννης Σιώτος


Να επισημάνουμε εδώ, ότι από τους Βουλευτές των Κυκλάδων έχει πάρει ήδη θέση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος. Κατά της εγκατάστασης των ανεμογεννητριών έχεουν τοποθετηθεί σαφώς και η Λαϊκή Συσπείρωση Νότιου Αιγαίου, και η παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτεσυσης στην ΠΝΑι Συμμαχία Νοτίου  Αιγαίου.
Η διοίκηση της ΠΝΑι, παρόλες τις πάγιες θέσεις της κατά των ανεμογεννητριών, δεν έχει τοποθετηθεί ακόμη. Στην φωτογραφία πάντως, διακρίνουμε σε προηγούμενη συγκέντρωση τον αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κο Γιώργο Λεονταρίτη  εξ ευωνύμων του Δημάρχου- ελπίζουμε... όχι συμπτωματικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ
 
Atacon
Hondos_verynew
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΕΛΛΑΔΑ
Χατζηδάκης : Προτεραιότητά μας η στήριξη του τουρισμού
ΕΛΛΑΔΑ
Έως τις 31/1 οι υπεύθυνες δηλώσεις των ιδιοκτητών ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας για τη λήψη της ειδικής αποζημίωσης αποδοχών αδείας εργαζομένων
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πτωχοκομείο: Ανακοίνωση εκποίησης οικοπέδου με τα των εντός αυτού κτισμάτων
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Δυσκολεύουν τα ταξίδια για τους Βρετανούς - Υποχρεωτικό το αρνητικό τεστ Covid
ΕΛΛΑΔΑ
Σήμερα στις 18:00 ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού εμβολιασμού για τις ηλικίες 80-84 ετών
ΕΛΛΑΔΑ
Σήμερα οι αποφάσεις για τη λειτουργεία Γυμνασίων και Λυκείων
ΕΛΛΑΔΑ
Πρόταση Νόμου που κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ για τη στήριξη αυτοαπασχολούμενων και αγροτών
ΕΛΛΑΔΑ
Μητσοτάκης: Με το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού θα είμαστε σε θέση να κινούμαστε ελεύθερα
ΕΛΛΑΔΑ
PwC: 5% ανάπτυξη της οικονομίας το 2021
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Στις πολύ μικρές ιστορίες αγάπης των Ν.Υ. Times η Σαντορίνη!
ΕΛΛΑΔΑ
2 ακόμη νεότευκτα περιπολικά σκάφη δωρίστηκαν στο Λ.Σ. απο τον Θ. Μαρτίνο
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
"Η αρχαιολογία του πένθους" : το νέο βιβλίο της Μ. Παπαϊωάννου με φόντο τη Σαντορίνη του 1965
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Η Θηραϊκή Πολιτεία για τις ασφαλτοστρώσεις του Δήμου Θήρας
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ημερίδα ψυχολογικής ενδυνάμωσης για εκπαιδευτικούς και γονείς (25/1)
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Διακοπή υδροδότησης κατά μήκος όλης της ευθείας Φηρών – Πύργου λόγω αποκατάστασης βλάβης
Λιγνός_νέα
© 2021 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.