Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020

Ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Κυκλάδων για τις εξελίξεις κατά της εξάπλωσης του κορωναϊού

Τις τελευταίες μέρες η χώρα μας βιώνει μια πρωτόγνωρη κατάσταση, υπό τον κίνδυνο εξάπλωσης του κορωναϊού. Τα απαραίτητα μέτρα προστασίας που ορθά έχει λάβει η πολιτεία έχουν οδηγήσει στην αναστολή κάθε προγραμματισμένης δραστηριότητας όχι μόνο για τους επιχειρηματίες και τους εργαζομένους, αλλά και για το σύνολο των πολιτών. Το Επιμελητήριο Κυκλάδων συντάσσεται απόλυτα με την άποψη ότι η υγεία και η ασφάλεια όλων των πολιτών είναι η πρωταρχική μέριμνα και πως το σύνθημα #ΜένουμεΣπίτι είναι η βασική δικλίδα ασφαλείας που μπορεί να μας εξασφαλίσει ότι σύντομα η ζωή μας θα επιστρέψει στους κανονικούς της ρυθμούς με τις ελάχιστες δυνατές συνέπειες.

Εφιστά επίσης την προσοχή σε όσες επιχειρήσεις έχουν μείνει ανοικτές να τηρούν πιστά όλους τους κανόνες υγιεινής που ορίζουν οι αρμόδιοι φορείς υγείας προκειμένου να διαφυλάξουν την ασφάλεια των εργαζομένων αλλά και της τοπικής κοινωνίας.

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ενημερώσουμε τα μέλη μας ότι το Επιμελητήριο Κυκλάδων, έχοντας κάνει χρήση κάθε μέτρου που εξυπηρετεί την ασφάλεια και την προστασία τόσο των εργαζομένων όσο και των μελών του (άδειες ειδικού σκοπού, εργασία εκ περιτροπής και εξ αποστάσεως), βρίσκεται στις επάλξεις με όλες του τις δυνάμεις ενεργοποιημένες και σε ετοιμότητα για κάθε θέμα που άπτεται των αρμοδιοτήτων του. Επίσης, έχει ήδη ενεργοποιήσει όλους τους απαραίτητους μηχανισμούς ώστε να βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς, να ενημερώνει και να ενημερώνεται για όλες τις εξελίξεις που αφορούν την επιχειρηματικότητα στην ευαίσθητη περιοχή των Κυκλάδων. Έτσι, οι υπηρεσίες του Επιμελητηρίου βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία και απαντούν καθημερινά στον μεγάλο αριθμό ερωτημάτων που λαμβάνουν από τις επιχειρήσεις-μέλη. Παράλληλα, καταγράφεται και αναρτάται στη διαδικτυακή πύλη e-kyklades.gr κάθε νέο μέτρο και απόφαση που λαμβάνεται για άμεση ενημέρωση και διευκόλυνση των μελών.

Είναι γεγονός πως η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, όχι μόνο σε εθνικό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι πρωτόγνωρη με δυσμενείς επιπτώσεις στην ήδη επιβαρυμένη μας οικονομία. Η αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης εκτιμούμε πως έχει υπάρξει μέχρι τώρα άμεση και όσα μέτρα οικονομικής στήριξης έχουν ανακοινωθεί κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση. Ωστόσο θεωρούμε ότι η αποτελεσματικότητά τους θα κριθεί από την ταχύτητα εφαρμογής των μέτρων αυτών, τα οποία θα πρέπει να ενταθούν και να εξειδικευθούν περαιτέρω προκειμένου να ενισχυθεί το συντομότερο δυνατόν η πληγείσα οικονομία. Ειδικότερα για την περιοχή των Κυκλάδων, όπου η οικονομία βασίζεται κατά κύριο λόγο στον τουρισμό περιμένουμε την εξειδίκευση των μέτρων που ανακοινώθηκαν και όσων πρόκειται να ανακοινωθούν για τον τουρισμό.

Παράλληλα, επειδή η εκτίμηση του Επιμελητηρίου και των μελών του είναι ότι τα μέτρα αυτά δεν επαρκούν, πρέπει όλοι μαζί να καθορίσουμε και να προτείνουμε ό,τι είναι επιπλέον απαραίτητο προκειμένου να σταθούν όρθιες οι επιχειρήσεις των Κυκλάδων. Σε ένα περιβάλλον δυναμικών εξελίξεων, το Επιμελητήριο δηλώνει ότι θα συνεχίσει να διεκδικεί με κάθε πρόσφορο τρόπο τα μέτρα εκείνα που θα στηρίξουν τις επιχειρήσεις μας με τις ιδιαιτερότητές τους.

Για τον λόγο αυτό και σε ό,τι αφορά το σύνολο των επιχειρήσεων, το Επιμελητήριο Κυκλάδων βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και τροφοδοτεί με πολλούς τρόπους την κεντρική εξουσία με όλα τα απαραίτητα στοιχεία που χρειάζεται για την άμεση αντιμετώπιση των ειδικών προβλημάτων που ενδεχομένως να μην καλύπτονται από τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί. Στις πρωτοφανείς και πρωτόγνωρες καταστάσεις που ζούμε και για την αποτελεσματικότερη καταγραφή κάθε περίπτωσης, έχουμε δημιουργήσει την ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected], όπου οι συλλογικοί φορείς αλλά και όλα τα μέλη μας μπορούν να στέλνουν τα αιτήματα και τους προβληματισμούς τους, προκειμένου να αξιολογηθούν και στη συνέχεια να προωθηθούν αρμοδίως.

Προτείνουμε επίσης σε όλα τα μέλη της επιχειρηματικής κοινότητας να μην μείνουν ανενεργοί, αλλά να εκμεταλλευτούν το διάστημα της κρίσης προς όφελος των επιχειρήσεών τους, να καλύψουν τα τυχόν κενά και να βελτιώσουν τις υποδομές και την οργάνωσή τους -στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό- ώστε η λήξη του συναγερμού να μας βρει όλους πιο έτοιμους για τη μετάβασή μας στην επόμενη μέρα.

Μέχρι τότε #ΜένουμεΣπίτι, #ΜένουμεΑσφαλείς και #ΕίμαστεΑισιόδοξοι ότι η δοκιμασία αυτή θα μας κάνει πιο υπεύθυνους και καλύτερα προετοιμασμένους απέναντι στις νέες προκλήσεις.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Atacon
web radio
Σχεδόν τα 2/3 των μαθητών "σνομπάρουν" τα θρανία
ΣΥΡΙΖΑ: Στερείται σοβαρότητας το πρόγραμμα της Κυβέρνησης για τον Τουρισμό
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Προδιαγραφές για την λειτουργία από 1η Ιουνίου των ιδιωτικών και δημόσιων βρεφονηπιακών σταθμών
Αυστραλία και Κίνα προστέθηκαν στη λίστα των 29 χωρών που δεχόμαστε από 15.6
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Συνεχίζεται η αποκατάσταση του μονοπατιού της Αρμένης
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΔΔΗΕ: Αναβάθμιση της εφαρμογής για online δήλωση βλάβης
Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου 26 και 29 Μαΐου – Θέματα
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τηλεδιάσκεψη της ΕΕΚΦΝ με Δήμους για την διάσωση της σεζόν στην κρουαζιέρα
Επίσκεψη και αναλυτική ενημέρωση Δημάρχου στη Δ.Ε.Υ.Α. Θήρας
ΕΛΛΑΔΑ
Θεοχάρης: Δεν πρέπει να υπάρχει κανένας φόβος για τα νησιά!
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ειδική άρση απαγόρευσης εκτέλεσης οικοδομικών εργασιών στην Καλντέρα
Ωράριο συνάντησης Δημοτών με τους αιρετούς του Δήμου Θήρας
Εν αναμονή μέχρι τέλος Ιουλίου η Celestyal Cruises
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Επιστροφή της Blue Star στα γνωστά δρομολόγια από τον ερχόμενο μήνα
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Α.Ο. Θήρας : Και επίσημα η μεταγραφή της Βλαχάκη, ανανέωσαν Εμμανουηλίδου και Χατζηευστρατιάδου
Hondos
Λιγνός
Mikres Aggelies
Poliiatreio
Όμηρρς

FOLLOW US
© 2020 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.