Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ήττα του Α.Ο Θήρας στην Πυλαία μέσα σε κλίμα τρομοκρατίας

Το ματς μεταξύ του Άρη και του Α.Ο Θήρας έκρινε μια θέση στον τελικό της VolleyLeague Γυναικών, με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να επικρατεί δύσκολα με 3-1 σετ και να παίρνει τελικά το εισιτήριο.

Το αγωνιστικό κομμάτι όμως έρχεται σε δεύτερη μοίρα καθώς η διεξαγωγή του ματς έγινε κάτω από αντίξοες συνθήκες κάτι που έφερε την έκρηξη των ανθρώπων του σωματείου της Σαντορίνης χωρίς όμως να αλλάξει κάτι.
Στο κλειστό της Πυλαίας που η χωρητικότητα του γηπέδου δεν ξεπερνά τα 250 άτομα βρέθηκαν…σχεδόν οι διπλάσιοι, με τους πιο φανατικούς οπαδούς της ομάδας να τοποθετούνται πίσω από τις διαφημιστικές πινακίδες όρθιοι εντός αγωνιστικού χώρου, με αποτέλεσμα σε κάθε σερβίς των αθλητριών του Α.Ο Θήρας να δέχονται λεκτικές επιθέσεις από τους οπαδούς του Άρη που βρισκόντουσαν σε απόσταση βολής.
Η κατάσταση που είχε δημιουργηθεί εντός γηπέδου ήταν απαγορευτική για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα αλλά παρόλα αυτά το παιχνίδι άρχισε κανονικά παρά τις διαμαρτυρίες των ανθρώπων της Σαντορίνης προς τον γυμνασίαρχο του παιχνιδιού.
Το αποκορύφωμα ήταν η λιποθυμία της Μελίνας Εμμανουηλίδου στο τρίτο σετ λόγω της γενικότερης ατμόσφαιρας που επικρατούσε στο γήπεδο. Η διεθνής κεντρική συνέχισε στο ματς αλλά στο τέλος του παιχνιδιού λιποθύμησε και πάλι καθώς η ατμόσφαιρα είχε επιβαρυνθεί ακόμα πιο πολύ από τα καπνογόνα που είχαν ανάψει. Αφού τις παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τους γιατρούς επέστρεψε στο ξενοδοχείο μαζί με την υπόλοιπη αποστολή.

Σίγουρα οι εικόνες από το παιχνίδι της Θεσσαλονίκης δεν τιμούν το ήδη «ταλαιπωρημένο» Ελληνικό Βόλεϊ και ειδικά απέναντι σε μια ομάδα που προσπαθεί με κάθε τρόπο να αναβαθμήσει το προϊόν και που πρόσφατα με την συνεργασία του Δήμου Θήρας διοργάνωσε στο γήπεδο της το F4 κυπέλλου χωρίς το παραμικρό παρατράγουδο.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι ο Α.Ο Θήρας πραγματοποίησε ένα από τα καλύτερα του παιχνίδια και παρά τις εξωαγωνιστικές δυσκολίες μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και κατέκτησε εύκολα το πρώτο σετ με 13-25. Στη συνέχεια ο Άρης πιο αποφασιστικός στα κρίσιμα σημεία πήρε κεφάλι στα σετ με 2-1.Στο τέταρτο σετ οι φιλοξενούμενες είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν καθώς προηγήθηκαν με 24-25, όμως ο Άρης αντέδρασε και με 3-0 σερί πήρε το σετ με 27-25 και τη νίκη με 3-1.
 
Τα σετ: 3-1 (13-25, 25-23, 26-24, 27-25)
 
*Οι πόντοι του Άρη προήλθαν από 7 άσσους, 51 επιθέσεις, 10 μπλοκ και 23 λάθη αντιπάλων και του ΑΟ Θήρας προήλθαν από 7 άσσους, 52 επιθέσεις, 12 μπλοκ και 26 λάθη αντιπάλων.
 
ΑΡΗΣ (Τσαϊρέλης): Αλεξάκου 15 (15/38 επ., 55% υπ.), Γκλιγκόροβιτς 1 (1/1 επ.), Καραφουλίδου 3 (2/5 επ., 1 άσσος), Πήττα 18 (11/17 επ., 2 άσσοι, 5 μπλοκ), Σιμόν 19 (13/35 επ., 3 άσσοι, 3 μπλοκ), Χουντιμά 11 (8/27 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ, 44% υπ.) / Χίτζιου (λ, 60% υπ.), Πετρινόλη (λ), Γουγούση, Καθάριου 1 (1/2 επ.).
 
ΑΟ ΘΗΡΑΣ (Ρούσης): Γενιτσαρίδη 11 (11/24 επ., 17% υπ.), Εμμανουηλίδου 9 (8/10 επ., 1 μπλοκ), Μέρκοβα 21 (17/44 επ., 2 άσσοι, 2 μπλοκ), Μεταξά 10 (3/6 επ., 7 μπλοκ), Ξανθοπούλου 6 (4 άσσοι, 2 μπλοκ), Πότοκαρ 14 (13/35 επ., 1 άσσος, 45% υπ.) / Αρτακιανού (λ, 49% υπ.), Καλανταρίδου, Κοσμίδου, Τσοχατζή.
 
Γιάννης Τσαϊρέλης (Άρης): «Ήταν ένα παιχνίδι με μεγάλη ένταση. Μπήκαμε στον αγώνα με μεγάλο άγχος και δεν ανταποκριθήκαμε στις ανάγκες του αγώνα. Η Θήρα ήταν σοβαρή και μας πίεσε πολύ, όμως με υπομονή στο παιχνίδι μας το γυρίσαμε. Σε τέτοια παιχνίδι η τακτική έρχεται σε δεύτερη μοίρα και μπαίνει μπροστά η ψυχή. Με την βοήθεια και του κόσμου που ήταν ο 7ος παίκτης μας, τα κορίτσια είχαν ψυχή και θέληση. Από την στιγμή που ισοφαρίσαμε βλέπαμε μόνο το αποτέλεσμα της νίκης. Είμαστε πολύ ευτυχισμένοι που για πρώτη φορά στην ιστορία του, ο Άρης βρίσκεται στον τελικό του πρωταθλήματος».
 
Γιώργος Ρούσης (ΑΟ Θήρας): «Μπήκαμε καλά στο παιχνίδι αλλά στο δεύτερο σετ που ήταν και το κλειδί του αγώνα κάναμε πολλά λάθη, ειδικά από το σερβίς. Ο Άρης ξαναμπήκε στο παιχνίδι και μετά από ένα δυνατό παιχνίδι χάσαμε στις λεπτομέρειες».
 
 
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΘΛΗΤΙΚΑ
 
atacon
106,4
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Ευχαριστήριο του Α.Ο. Θήρας στο Drive car rental company
Ο Α.Ο. Θήρας ανανέωσε τη συνεργασία του με τον Matteo Freschi!
1 νίκη και 1 ήττα για τις νεαρές αθλήτριες του Α.Ο. Θήρας στα παιχνίδια τους με τον Πανναξιακό στο ΔΑΠΠΟΣ
2 αγώνες για τα κορίτσια του Α.Ο. Θήρας με τον Πανναξιακό στις 13 και 14/4 στο ΔΑΠΠΟΣ
Θύελλα Καμαρίου - Α.Π.Ο. Ελλάς Σύρου σήμερα Τετάρτη 10/4 στο γήπεδο Καμαρίου
Back to back πρωταθλητές της «Dappos Basketball League» οι Bombayers
2 νίκες με 3-0 για τις νεαρές αθλήτριες του Α.Ο. Θήρας στα παιχνίδια τους με τον Νηρέα στο ΔΑΠΠΟΣ
Bombayers και Πήγασος διεκδικούν τον τίτλο της «Dappos Basketball League»
2 αγώνες για τα κορίτσια του Α.Ο. Θήρας με τον Νηρέα Πάρου στις 6 και 7/4
Φιλανθρωπικός ποδοσαφαιρικός αγώνας μεταξύ Β και Γ Λυκείου στο γήπεδο Καμαρίου την Κυριακή
Έφτασε η ώρα του Final 4 στη «Dappos Basketball League»
Δια πυρός και σιδήρου Ballerz B.C και Bombayers, με ρεκόρ και πλουραλισμό στα ημιτελικά Wolves of 2 Brothers και Πήγασος
Η Οικογένεια του ΑΟ Θήρας, προχωρά. Με ενθουσιασμό, αλλά και σύνεση. Οι επόμενοι στόχοι, είναι ήδη εδώ. Και τους έχουμε βάλει μαζί.
Α. Πατηνιώτης: Για την Άνοιξη ξεκίνησα και με αυτήν θα προχωρήσω. Με χαμόγελο, πάμε ξανά, στο δρόμο για την επόμενη Άνοιξη.
Προημιτελικά με φαβορί και… επικίνδυνα αουτσάιντερ στη «Dappos Basketball League»
Hondos_KE
apolimantiki
ΔΕΥΑΘ 29/6
Volcano TV
© 2024 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.