Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Τεράστια νίκη με ανατροπή και 3η θέση στην Ελλάδα για τη μικτή Νέων της ΕΠΣ Κυκλάδων

Μα πόσο περήφανοι πια γι αυτά τα παιδιά;;; Τα ''ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ'', η Μικτή Νέων της ΕΠΣ Κυκλάδων πετυχαίνοντας ακόμη μία επική ανατροπή, την τρίτη της φετινής χρονιάς, επικράτησαν στον Μικρό Τελικό του Πανελληνίου πρωταθλήματος με 4-2 στην παράταση (2-2 κ.δ.) της ΕΠΣ Αχαΐας και κατέκτησαν την 3η θέση στην Ελλάδα, γράφοντας την πιο λαμπρή σελίδα του Κυκλαδίτικου ποδοσφαίρου σε επίπεδο Μικτών.

Πηγή : sportcyclades.gr

Τι κι αν δεν είχαν την ευκαιρία να προπονούνται μαζί; τι κι αν είχαν απέναντι στου μεγαθήρια του θεσμού; Οι Κυκλαδίτες του Γιώργου Μοστράτου δε μάσησαν πουθενά και ακόμη και αν έμειναν δύο φορές πίσω στο σκορ (0-1, 1-2) στο τέλος ήταν αυτοί που πήραν τη νίκη με 4-2, έχοντας στην σύνθεση τους έναν Παντελαιο που μετέτρεψε τον τελικό σε προσωπική του υπόθεση, πετυχαίνοντας 3 τέρματα και κερδίζοντας το πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Γρυλάκης γαι το 2-3.
Έξι γκολ, πέντε αποβολές, παράταση και πολλές μάχες περιελάμβανε ο μικρός τελικός, με το τέλος της αναμέτρησης να στέλνει στους 7 ουρανούς του Κυκλαδίτες που βρέθηκαν στην εξέδρα και τους παίκτες και την διοίκηση, να πανηγυρίζουν έξαλα μετά την λήξη και τις απονομές, αφιερώνοντας το μετάλλιο στην μητέρα του προπονητή Γιώργου Μοστράτου, Δήμητρα που έφυγε από την ζωή πριν δύο εικοσιτετράωρα.

Το ματς

Σε ένα ηλιόλουστο πρωϊνό στο Δημοτικό Στάδιο Βάρης, Κυκλάδες και Αχαΐα ίδρωσαν για την κατάκτηση της τρίτης θέσης στο Πρωτάθλημα Μεικτών στους Νέους.
Μόλις στο 13ο λεπτό του αγώνα οι τυπικά φιλοξενούμενοι από την Αχαΐα άνοιξαν το σκορ με τον Σκουμή με κοντινό πλασέ από την μικρή περιοχή, ύστερα από αδράνεια της άμυνας των Κυκλάδων και άστοχη έξοδο του Μπουρντένη.
Μετά το 20ο λεπτό, το παιχνίδι ισορρόπησε με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν μέτρα στο γήπεδο ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης.
Η πίεση απέδωσε καρπούς και το 1-1 έγινε στο 35ο λεπτό. Ο Λέκας με μπαλιά τρύπα στην πλάτη της άμυνας της Αχαΐας, βρήκε τον Παντελαίο που πέρασε ακόμα και τον τερματοφύλακα για να μπει με την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα. Η ανάπαυλα βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με 1-1.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι Πελοποννήσιοι πήραν εκ νέου προβάδισμα στην αναμέτρηση με τον Σουγκλέρη να κάνει με κεφαλιά το 2-1 για την Αχαΐα στο 67ο λεπτό.
Η απάντηση ήρθε από τον Παντελαίο στο 81ο λεπτό του αγώνα για το 2-2, στέλνοντας έτσι τις δύο ομάδες στον επιπλέον χρόνο της παράτασης για να λύσουν τις αγωνιστικές τους διαφορές.
Μόλις στο τρίτο λεπτό της παράτασης ο Παντελαίος ανετράπη στην περιοχή με τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα. Ένας από τους κορυφαίους για τις Κυκλαδες, ο Γρυλάκης με ψύχραιμη εκτέλεση δεν δυσκολεύτηκε να ευστοχήσει για να δώσει για πρώτη φορά στο ματς και πιο καθοριστική προβάδισμα στην ομάδα του.
Με την επίτευξη του τέρματος, το ματς άναψε με τα νεύρα να κυριαρχούν σε κάθε φάση. Τον εκνευρισμό των αντιπάλων εκμεταλλεύτηκε ο Παντελαίος που ύστερα από εξαιρετική συνεργασία και πάσα του Σαρρή στο δεύτερο μισό του έξτρα χρόνου, διεύρυνε την νίκη για το τελικό 4-2 υπέρ των Κυκλάδων που για πρώτη φορά στην ιστορία τους βρέθηκαν στην 3η θέση της Ελλάδος.

Αποβολές

Αρκετά τα νεύρα στο παιχνίδι, όπως και τα δυνατά μαρκαρίσματα, με τις δύο ομάδες να τελειώνουν «λειψές» το παιχνίδι. Η Αχαΐα ολοκλήρωσε με 8 το παιχνίδι, καθώς αποβλήθηκαν οι: Γασπαρινάτος (90+) και προς το τέλος της παράτασης, μετά το 4-2 οι Μικές και Παναγάκης. Για τις Κυκλάδες αποβλήθηκαν επίσης προς το τέλος του αγώνα οι: Γρυλάκης και Παντελαίος.

Συνθέσεις

ΕΠΣ Κυκλάδων (Γιώργος Μοστράτος): Μπουρντένης, Δάρας, Χατζηλαζαρίδης (78΄ Κοιλιακούδης), Μαργαρίτης, Μπέτσα, Ξαγοράρης, Καλογεράς (64΄ Ζουγανέλης), Γρυλάκης, Λιέας (67΄ Σαρρής), Λέκας (74 Γκούφας), Παντελαίος
Πάγκος: Καράβελας, Ψύλιας, Καραμολέγκος.

ΕΠΣ Αχαΐας: Μικές Μ., Καναβός, Γκολφινόπουλος, Μικές Ε., Ζησιμόπουλος, Μπάδας (95΄Καϊμακάς), Σκουμής, Δρίβηλας (46΄Γασπαρινάτος), Φούντος (60΄Σουγλένης), Παναγάκης, Σοφιανός
Πάγκος: Παναγιωτακόπουλος, Σταυρόπουλος, Κούναβης.
 
 
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΘΛΗΤΙΚΑ
 
atacon
106,4
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Ευχαριστήριο του Α.Ο. Θήρας στο Drive car rental company
Ο Α.Ο. Θήρας ανανέωσε τη συνεργασία του με τον Matteo Freschi!
1 νίκη και 1 ήττα για τις νεαρές αθλήτριες του Α.Ο. Θήρας στα παιχνίδια τους με τον Πανναξιακό στο ΔΑΠΠΟΣ
2 αγώνες για τα κορίτσια του Α.Ο. Θήρας με τον Πανναξιακό στις 13 και 14/4 στο ΔΑΠΠΟΣ
Θύελλα Καμαρίου - Α.Π.Ο. Ελλάς Σύρου σήμερα Τετάρτη 10/4 στο γήπεδο Καμαρίου
Back to back πρωταθλητές της «Dappos Basketball League» οι Bombayers
2 νίκες με 3-0 για τις νεαρές αθλήτριες του Α.Ο. Θήρας στα παιχνίδια τους με τον Νηρέα στο ΔΑΠΠΟΣ
Bombayers και Πήγασος διεκδικούν τον τίτλο της «Dappos Basketball League»
2 αγώνες για τα κορίτσια του Α.Ο. Θήρας με τον Νηρέα Πάρου στις 6 και 7/4
Φιλανθρωπικός ποδοσαφαιρικός αγώνας μεταξύ Β και Γ Λυκείου στο γήπεδο Καμαρίου την Κυριακή
Έφτασε η ώρα του Final 4 στη «Dappos Basketball League»
Δια πυρός και σιδήρου Ballerz B.C και Bombayers, με ρεκόρ και πλουραλισμό στα ημιτελικά Wolves of 2 Brothers και Πήγασος
Η Οικογένεια του ΑΟ Θήρας, προχωρά. Με ενθουσιασμό, αλλά και σύνεση. Οι επόμενοι στόχοι, είναι ήδη εδώ. Και τους έχουμε βάλει μαζί.
Α. Πατηνιώτης: Για την Άνοιξη ξεκίνησα και με αυτήν θα προχωρήσω. Με χαμόγελο, πάμε ξανά, στο δρόμο για την επόμενη Άνοιξη.
Προημιτελικά με φαβορί και… επικίνδυνα αουτσάιντερ στη «Dappos Basketball League»
Hondos_KE
apolimantiki
ΔΕΥΑΘ 29/6
Volcano TV
© 2024 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.