Δευτέρα, 23 Μαΐου 2022

Ένσταση του ΠΑΣ Νάξου για το παιχνίδι με τον Καρτεράδο

Συνέχεια στα όργανα της ΕΠΣ Κυκλάδων θα έχει όπως φαίνεται ο αγώνας ΑΟ Καρτεράδος - ΠΑΣ Νάξου, καθώς η φιλοξενούμενη ομάδα κατέθεσε σήμερα ένσταση για αντικανονική συμμετοχή ποδοσφαιριστή.


Συγκεκριμένα, ο ΠΑΣ Νάξου ενίσταται για τη συμμετοχή του Στάθη Φίλων ως ποδοσφαιριστή του Καρτεράδου στον συγκεκριμένο αγώνα, καθώς ο ίδιος είναι διπλωματούχος προπονητής και μάλιστα ομάδας που αγωνίζεται στον ίδιο όμιλο, τον ΑΣ Σαντορίνης 2020.


Στην ακόλουθη ανακοίνωση ο ΠΑΣ Νάξου παραθέτει το σκεπτικό του:


Σεβόμενοι τους κανόνες, την ισονομία και το ευ αγωνίζεσθαι και με δεδομένο ότι οι παράτυπες μεθοδολογίες είναι κάτι που απεχθανόμαστε αποφασίσαμε να καταθέσουμε ένσταση για το κύρος του αγώνα ΑΟ Καρτεράδος - ΠΑΣ Νάξου, όπου υπήρξε αντικανονική συμμετοχή του προπονητή του ΑΣ Σαντορίνης 2020 ως ποδοσφαιριστής στην γηπεδούχο ομάδα.


Στο συγκεκριμένο παιχνίδι, ο σύλλογος μας παρά τα προβλήματα απουσιών παρατάχθηκε με αθλητές της ομάδας Κ18 και 2-3 εμπειρότερους σε μία αποστολή που αριθμούσε 13 αθλητές. Θα περιμέναμε από τον αντίπαλο, τουλάχιστον να αγωνιστεί στα πλαίσια του ευ αγωνίζεσθαι και όχι να χρησιμοποιήσει παράτυπα τον εν ενεργεία προπονητή Στάθη Φίλων καταστρατηγώντας έτσι τον ΚΑΠ και τον Κανονισμό Προπονητών της ΕΠΟ.


Έχουμε αποδείξει πολλάκις ότι για εμάς το αποτέλεσμα έρχεται πάντα σε δεύτερη μοίρα, δίνοντας βαρύτητα στον fair play και το ευ αγωνίζεσθαι. Έτσι η κατάθεση ένστασης για ένα αγώνα δεν μας δημιουργεί καθόλου καλά συναισθήματα, όμως αποκαθιστά εν μέρει τον τρόπο σκέψης και την φιλοσοφία μας που εμπεριέχει και την ισονομία μεταξύ των ομάδων.


Οι κανονισμοί είναι σαφείς και αναφέρουν:


7. Ένας ποδοσφαιριστής, όταν έχει αποκτήσει ταυτότητα προπονητή Ε.Π.Ο. ή UEFA ή έχει υποβάλλει αίτηση για έκδοση ταυτότητας προπονητή, παύει αυτόματα να έχει δικαίωμα να αγωνίζεται. Η συμμετοχή του θεωρείται ως αντικανονική συμμετοχή και επισύρει τις από τους Κανονισμούς της Ε.Π.Ο. προβλεπόμενες ποινές για τον ίδιο και το σωματείο (άρθρο 23 παρ. 9 του Κ.Α.Π.).

8. Ένας ποδοσφαιριστής που έχει αποκτήσει ταυτότητα προπονητή Ε.Π.Ο. ή UEFA εν ισχύ, εφόσον επιθυμεί να αγωνίζεται, θα πρέπει να καταθέτει την ταυτότητα αυτή στην Ε.Π.Ο. τουλάχιστον δέκα (10) ημέρες προ της έναρξης της αγωνιστικής περιόδου της κατηγορίας στην οποία θέλει να αγωνιστεί και να υποβάλλει έγγραφη δήλωση με την οποία θα δηλώνει ότι αυτή την αγωνιστική περίοδο επιθυμεί να αγωνιστεί ως ποδοσφαιριστής. Μετά από την ενέργεια αυτή δεν έχει δικαίωμα να εργαστεί ως προπονητής καθ’ όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου.

9. Ένας ποδοσφαιριστής που έχει υποβάλλει την κατά την ανωτέρω παράγραφο δήλωση και κέκτηται τα ανάλογα προσόντα, δύναται να απασχολείται ως προπονητής στα τμήματα υποδομών του σωματείου στο οποίο αγωνίζεται.

10. Η παράβαση των απαγορεύσεων των παραπάνω περιπτώσεων συνιστά αντικανονική συμμετοχή και σε περίπτωση ένστασης η υπαίτια ομάδα τιμωρείται με απώλεια του αγώνα. Ο αγώνας κατακυρώνεται υπέρ της αντίπαλης ομάδας με βαθμούς τρεις (3) και τέρματα 3-0, εκτός αν το αποτέλεσμα ευνοεί την αντίπαλη ομάδα.

Αναμένουμε την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής, η οποία θα πρέπει να αποτρέπει τέτοιες πρακτικές σε μελλοντικούς αγώνες. Επίσης αναμένουμε την απόφαση του Συνδέσμου Προπονητών Κυκλάδων.

Το κείμενο της ένστασης:

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΝΑΞΟΥ (ΠΑΣ ΝΑΞΟΥ)

Νάξος 16/01/2022

Αρ.Πρωτ. 14                                                                                           

Προς: Πειθαρχική Επιτροπή Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κυκλάδων

Κοινοποίηση: Πρόεδρος Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κυκλάδων κος Ειρηναίος Φρέρης, Σύνδεσμος Προπονητών ΕΠΣ Κυκλάδων.

Αξιότιμε κ. πρόεδρε της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κυκλάδων και μέλη της Πειθαρχικής Επιτροπής των Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κυκλάδων με την παρούσα επιστολή καταθέτουμε την ένσταση μας για το κύρος του αγώνα της ομάδας μας με τον Αθλητικό Όμιλο Καρτεράδου που διεξήχθη το Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022 στο Δημοτικό Γήπεδο Καμαρίου.

Στον συγκεκριμένο αγώνα η αντίπαλη ομάδα του ΑΟ Καρτεράδου χρησιμοποίησε στην σύνθεση της αντικανονικά τον διπλωματούχο προπονητή του ΑΣ Σαντορίνης 2020, Ευστάθιο Φίλων.

Σύμφωνα με το άρθρο 23, ασκούμε το δικαίωμα που μας δίνει ο ΚΑΠ (Κανονισμός Αγώνων Ποδοσφαίρου) καταθέτουμε ένσταση για την αντικανονική  συμμετοχή του ποδοσφαιριστή Ευστάθιου Φίλων που αγωνίστηκε σε όλη τη διάρκεια με αριθμό φανέλας 6 και είναι δηλωμένος στο φύλο αγώνος με αριθμό δελτίου 1255873.

Ο κύριος Ευστάθιος Φίλων είναι εγγεγραμμένος προπονητής στα μητρώα της ΕΠΣ Κυκλάδων και της ΕΠΟ, καθώς είναι κάτοχος διπλώματος UEFA/ΕΠΟ, ενώ τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως προπονητής στην ομάδα του ΑΣ Σαντορίνης 2020.

Ως εκ τούτου και βάσει των άρθρων 12 και 13 του Κανονισμού Προπονητών της ΕΠΟ δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής σε αγώνες της ΕΠΣ Κυκλάδων με την ιδιότητα του ποδοσφαιριστή.

Ζητούμε από την επιτροπή σας να αποφασίσει για την κατοχύρωση του αγώνα υπέρ μας, με βάση τον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου και τον Κανονισμό Προπονητών Ποδοσφαίρου, που σαφέστατα καταδεικνύουν την αντικανονική συμμετοχή του Ευστάθιου Φίλων στη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Με την ορθή τήρηση των κανονισμών εξασφαλίζουμε την άρτια διεξαγωγή των πρωταθλημάτων και την ισονομία μεταξύ των ομάδων.  Πόσο δε μάλλον όταν η ομάδα μας αν και αποδεκατισμένη λόγω συγκυριών επέλεξε την τήρηση των κανονισμών, το ευ αγωνίζεσθε, χωρίς να δημιουργήσει ή να προκαλέσει κανένα πρόβλημα και καμία παρατυπία σε κανέναν και πουθενά.

 Το  Δ.Σ του Π.Α.Σ ΝΑΞΟΥ  

             

Ο Πρόεδρος                                                                 H Γεν. Γραμματέας 

      Κρητικός Φλώριος-Χρήστος                                                Ευαγγελία Αντ. Βασαλάκη  

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΘΛΗΤΙΚΑ
 
atacon
106,4
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Μια ακόμη νίκη για τις παγκορασίδες του Α.Ο. Θήρας
Οι πρώτες δηλώσεις των Σέρβων Β. Βάσοβιτς – Ν. Ρίστιτς ως τεχνικό δίδυμο του Α.Ο. Θήρας
Α.Ο. Θήρας : Έναρξη συνεργασίας με τον προπονητή Νεμάνια Ρίστιτς
Έναρξη συνεργασίας με τον προπονητή Βλάντιμιρ Βάσοβιτς
2-3 οι κορασίδες του Α.Ο. Θήρας επί του Απόλλωνα Νάξου
Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ & Παλαίμαχοι μαζί για την «Φλόγα»
Α.Ο. Θήρας : Ολοκλήρωση συνεργασίας με τον προπονητή Κώστα Παπαδόπουλο
Γιώργος Μυλωνάς: «H ψυχή και το πάθος δεν αποτυπώνονται πάντα στη στατιστική»
Φιλικός αγώνας μεταξύ κορασίδων - παγκορασίδων του Α.Ο. Θήρας στις 29/4 στις 12.00
ΔΑΠΠΟΣ : Φιλανθρωπικός ποδοσφαιρικός αγώνας για να… δυναμώσουμε τη Φλόγα
Συγχαρητήρια από τον Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ σε Α.Σ Βασιλιάς Θήρας (K-Team) και Α.Σ Μαχητές Σαντορίνης
Σχολές διαιτησίας στις Κυκλάδες από το ΣΕΔΚΑ Κυκλάδων
Οι ευχές του Α.Ο. Θήρας
Αποχαιρετιστήριο γεύμα για την ομάδα του αθλητικού ομίλου Θήρας
Μ. Αρτακιανού: «Αξίζαμε φέτος μια καλύτερη θέση στο πρωτάθλημα!»
Volcano TV
Hondos_KE
δεναξας
DEYATH
© 2022 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.