Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021

Επιστολή αθλητριών της Α2 μπάσκετ γυναικών προς τον Λ. Αυγενάκη και τον Γ. Μαυρωτά

Ένα από τα πολλά αθλήματα που έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα στην Ελλάδα είναι και το μπάσκετ γυναικών. 28 αθλήτριες από 22  διαφορετικές ομάδες της Α2 Εθνικής κατηγορίας, πήραν την πρωτοβουλία ώστε να στείλουν μια επιστολή στον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και τον Γ.Γ.Α. Γιώργο Μαυρωτά, εκφράζωντας τους προβληματισμούς τους αλλά και τα παράπονα τους για τη συνεχιζόμενη απραξία.

Ανάμεσα στις παίκτριες που υπογράφουν το κείμενο, είναι και οι αθλήτριες της Α.Ε. Σαντορίνης, Ζωή Κεχαγιά, Μαριάννα Αξιοπούλου και Μαρία Ρεντζεμπέρη.


Αναλυτικά η επιστολή :

 

«Αξιότιμε κύριε Υφυπουργέ,


Αξιότιμε κύριε Γενικέ Γραμματέα,


Στις δύσκολες στιγμές που διανύει η χώρα μας υπό τη διεθνή συγκυρία της Covid-19 ο αθλητισμός είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του πολιτισμού και της οικονομίας το οποίο πλήττεται. 


Με απόλυτη υπευθυνότητα και αναλογιζόμενες πλήρως το μέγεθος της υγειονομικής κρίσης σας καλούμε να ανοίξετε τα γήπεδα με την τήρηση κάθε υγειονομικού πρωτοκόλλου, ώστε να ξεκινήσουμε την απαραίτητη προετοιμασία για να είμαστε έτοιμες για τις μελλοντικές μας αγωνιστικές υποχρεώσεις. 


Η καλαθοσφαίριση είναι μία δραστηριότητα η οποία δεν καλύπτεται με την μετακίνηση 6, δεδομένου ότι η προπόνηση απαιτείται να γίνεται στα γήπεδα που παραμένουν κλειστά.


Η μακρόχρονη αναστολή της λειτουργίας των ακαδημιών θα έχει επιπρόσθετα πολλές ουσιαστικές και μακροπρόθεσμες συνέπειες για τα παιδιά μας που τόσο καιρό βρίσκονται καθηλωμένα μπροστά στις οθόνες των υπολογιστών. 


Κρίνεται αναγκαίο οι ακαδημίες να επαναλειτουργήσουν, διότι τα παιδιά είναι η αφετηρία του υγιούς ερασιτεχνικού αθλητισμού. Μέσα από την άθληση που προσφέρουν τα ερασιτεχνικά σωματεία τα παιδιά διδάσκονται τις αξίες της ζωής και ταυτόχρονα χτίζεται η κοινωνικοποίησή τους.


Δυστυχώς τα αθλητικά σωματεία, μετά την έναρξη της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων που αυτή επέφερε, αποδυναμώθηκαν σημαντικά με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες τους. 


Το ελάχιστο έμπρακτο ενδιαφέρον που θα έπρεπε να δείξει το κράτος θα φανεί αν σ’ αυτήν την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία συνδράμει οικονομικά τα σωματεία προκειμένου να γίνονται τα εβδομαδιαία τεστ covid στις αθλήτριες και στους αθλητές, ώστε να διεξάγονται οι αγώνες με ασφάλεια. 


Επιπλέον, οι ερασιτεχνικές κατηγορίες που τόσα χρόνια συντηρούνται χωρίς βοήθεια, σε αυτή την δύσκολη χρονιά ζητάνε την οικονομική ενίσχυση της ΕΟΚ και της ελληνικής πολιτείας μέσω των δήμων-περιφερειών όπου ανήκουν για τα βασικά τους έξοδα (οδοιπορικά, ταξιδιών, γραμματείες, διαιτητές), κάτι το οποίο συνέβαινε και στο παρελθόν.


Με χαρά ακούσαμε το διάγγελμα για επανέναρξη του αντίστοιχου πρωταθλήματος για τους άνδρες, αλλά όχι του δικού μας. Όμως οφείλετε να συνειδητοποιήσετε πως η Α2 εθνική κατηγορία γυναικών, την οποία εκπροσωπούμε, αποτελεί το μεταβατικό σκαλοπάτι κάθε παίκτριας προκειμένου να εκπαιδευτεί και να ωριμάσει, ώστε να οδηγηθεί στις ανώτερες κατηγορίες της ελληνικής και διεθνούς καλαθοσφαίρισης. 


Αντιμετωπίζουμε το άθλημα με την συνέπεια και την αφοσίωση που απαιτείται και που δεν είναι διαφορετική από την αντίστοιχη της κατηγορίας των αντρών. Παρά το ήθος, την πίστη και τον σεβασμό μας προς το άθλημα που τόσα χρόνια υπηρετούμε, διαπιστώνουμε με λύπη την άνιση έως και ρατσιστική αντιμετώπισή μας έναντι της αντίστοιχης κατηγορίας των αντρών.


Η διάκριση ανάμεσα στην Α2 των ανδρών και των γυναικών συνιστά μια κατάφωρη αδικία που δυστυχώς αποδεικνύει ότι η ισοτιμία των δυο φύλων δεν εφαρμόζεται στην πράξη και καθολικά. 


Κύριοι, θα είναι τραγικό μια ακόμη χρονιά το πρωτάθλημα να μην διεξαχθεί. Είναι σημαντικό να ανοίξουν άμεσα τα γήπεδα προκειμένου να προπονηθούμε, ώστε να ξεκινήσουν εκ νέου οι αγώνες του πρωταθλήματος ακόμα και αν χρειαστεί να δοθεί παράταση στην ημερομηνία λήξης του. 


Άλλωστε η παύση συνιστά μια εύκολη, ανέξοδη λύση η οποία δεν μαρτυρά κρατικό σχεδιασμό αλλά αποποίηση ευθυνών. Γεγονός που έρχεται σε απόλυτη αντιδιαστολή με αυτό που τα διαγγέλματα της κυβέρνησης επαγγέλλονται.


Τέλος, όταν η πανδημία περάσει και όλα αυτά τελειώσουν όλοι πρέπει να συνεχίσουν από εκεί που είχαν μείνει, όμοια και οι αθλητές. Σ αυτήν την προσπάθεια δεν πρέπει να μείνει κανείς πίσω! Ενωμένοι οφείλουμε να κινηθούμε και στο χώρο του αθλητισμού, για να ατενίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία. Ο αθλητισμός είναι υγεία σωματική και πνευματική. Πιστεύουμε ότι θα κάνετε το καλύτερο δυνατό.


Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.Με εκτίμηση:


Οι αθλήτριες της Α2 εθνικής κατηγορίας γυναικών: Κεχαγιά Ζωή (Σαντορίνη), Αξιοπούλου Μαριάννα (Σαντορίνη), Ρεντζεμπέρη Μαρία (Σαντορίνη), Σπαθάρου Κατερίνα (Οίαξ Ναυπλίου), Νικολέτα Μπαλλά (Οίαξ Ναυπλίου), Στρατή Δώρα (Οίαξ Ναυπλίου), Δασκαλοπούλου Βασιλική (ΓΣ Ηλιούπολης), Καλογήρου Ρούλα (Ατρόμητος Πειραιά), Μπαρμπαλιά Έλλη (Ατρόμητος Πειραιά), Ευμορφοπούλου Αναστασία (Φοίνικας Πειραιά ), Τζανή Ματίνα (ΓΕ Άμιλλα 2000), Τελίδου Δήμητρα (Πιερικός Αρχέλαος ), Ντάνου Αδαμαντία (AO Αμύντας), Κοντογιάννη Χριστίνα (Αγία Παρασκευή), Κυριατζίδου Ευαγγελία (ΓΣΚ Λασσάνης), Ριτζαλέου Λίνα (ΑΣ Πανόραμα), Καρακλά Ροδούλα (ΑΕΣ Θησέας Παναγιούδας), Κουλακιώτη Αιμιλία (ΜΕΝΤ), Παπαδοπούλου Αναστασία (Εύνικος), Τσουμπερλή Ευαγγελία (Ηρακλής), Γράψα Ευτυχία (ΑΕ Πυλαίας), Κουτέλα Δανάη (ΑΕΠΣ ΑΡΙΣ Καλαμάτας), Καραγιάννη Χριστίνα (ΑΣ Αργοναύτες Αγρινίου), Στεργίου Αναστασία (ΜΑΣ Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη), Αμβρακίδου Αναστασία (ΑΠΣ Φίλιππος Βέροιας), Δεληγιάννη Ευτυχία (Νίκη Βόλου), Τριπόδη Ευαγγελία (ΠΑΣ Ίκαρος Ικαρίας), Γαβαλά Σοφία (ΑΕΚ Περιστερίου)».


 
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΘΛΗΤΙΚΑ
 
Atacon
Hondos_verynew
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Σε οικογενειακό κλίμα και τηρώντας τα μέτρα η κοπή της πίτας του Α.Ο. Θήρας
Το Σάββατο 23/1 στις 10.00 στο ΔΑΠΠΟΣ, ο Α.Ο. Θήρας θα κόψει την βασιλόπιτά του
Δύο νέες προσθήκες στον Α.Ο. Θήρας
Κώστας Παπαδόπουλος : "Δεν αλλάζει κάτι για εμάς, οι στόχοι είναι πάντα υψηλοί" (vid)
Επιστροφή Τσομπανίδου στον Α.Ο. Θήρας
Εγκρίθηκε η εγκύκλιος της 2ης μετεγγραφικής περιόδου για την Volleyball League Γυναικών 2020-21
Στην τελική ευθεία η έναρξη της Football League, προς υπογραφή το υγειονομικό πρωτόκολλο.
Πράσινο φως από τον Ε.Ο.Δ.Υ. για την Volleyleague ανδρών και Superleague 2
Αρνητικά όλα τα Covid test που έκαναν οι αθλήτριες του Α.Ο. Θήρας!
Πατάει και πάλι παρκέ ο Α.Ο. Θήρας
Οι ευχές των αθλητριών της Α.Ε. Σαντορίνης
Ανάφη και Κίμωλος επιλέχθηκαν για το πρόγραμμα ERASMUS+ SPORT
Πένθος στην οικογένεια του Μάριου Γαλανού
Επιστολή αθλητριών της Α2 μπάσκετ γυναικών προς τον Λ. Αυγενάκη και τον Γ. Μαυρωτά
Ανακοίνωση της Ε.Ο.ΠΕ. για επανέναρξη προπονήσεων
Λιγνός_νέα
© 2021 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.