Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2021

Ε.Σ.Α.Π. και Ε.Ο.ΠΕ. καταθέτουν εκ νέου αίτημα για επανέναρξη των προπονήσεων

Διευρυμένη τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (8/12), με τη συμμετοχή του προέδρου της ΕΣΑΠ Παντελή Ταρνατόρου, των εκπροσώπων των 8 ΤΑΑ που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα Volley League ανδρών,

 του προέδρου της ΕΟΠΕ Γιώργου Καραμπέτσου, του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Γιώργου Μαυρωτά, του καθηγητή Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλους της Επιτροπής εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας Αθανάσιου Τσαγκρή, του ορθοπεδικού μέλους της Υγεινομικής Επιτροπής της ΓΓΑ Οδυσσέα Παξινού, του προέδρου του ΠΑΣΑΠ Παναγιώτη Πελεκούδα και του ΓΓ του ΠΑΣΑΠ Ηλία Λάππα. 

 

Θέμα συζήτησης δεν ήταν άλλο από τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί σε ομάδες, αθλητές - αθλήτριες και σωματεία από το παρατεταμένο lockdown των πρωταθλημάτων στο βόλεϊ και τις καταστροφικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει συνολικά στο άθλημα.

 

Αυτό που αποφασίστηκε από την Ε.Σ.Α.Π. και την Ε.Ο.ΠΕ., είναι να κατατεθεί εκ νέου αίτημα για την επανέναρξη τουλάχιστον των προπονήσεων μέχρι να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα.

 

 

 

Η ανακοίνωση της Ε.Σ.Α.Π. :

 

Μετά από τηλεδιάσκεψη του προέδρου της ΕΣΑΠ Παντελή Ταρνατόρου, των εκπροσώπων των 8 ΤΑΑ που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα Volley League ανδρών,του προέδρου της ΕΟΠΕ Γιώργου Καραμπέτσου, του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Γιώργου Μαυρωτά, του καθηγητή Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλους της Επιτροπής εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας Αθανάσιου Τσαγκρή, του ορθοπεδικού μέλους της Υγεινομικής Επιτροπής της ΓΓΑ Οδυσσέα Παξινού, του προέδρου του ΠΑΣΑΠ Παναγιώτη Πελεκούδα και του ΓΓ του ΠΑΣΑΠ Ηλία Λάππα τέθηκε το ζήτημα των καταστροφικών επιπτώσεων της παρατεταμένης καραντίνας στο επαγγελματικό βόλεϊ ανδρών αλλά και της Volley League γυναικών.

 

Αποφασίστηκε η ΕΣΑΠ να διατυπώσει νέο αίτημα προς τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας Παναγιώτη Πρεζεράκο, την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων του ΕΟΔΥ και φυσικά την ΓΓΑ για την επανέναρξη των προπονήσεων των ομάδων της Volley League ανδρών με σκοπό την προετοιμασία των ομάδων μέχρι και την επανεκκίνηση της αγωνιστικής περιόδου.

 

 

Ο ΓΓΑ Γιώργος Μαυρωτάς κατανόησε τα επιχειρήματα της ΕΣΑΠ και των ΤΑΑ και δεσμεύτηκε να κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να τεθεί στην Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Υγείας και στην Επιτροπή λοιμωξιολόγων του ΕΟΔΥ το αίτημα της ΕΣΑΠ για την επανέναρξη των προπονήσεων των ομάδων της Volley League ανδρών καθώς όπως τόνισε έχουν κατατεθεί από καιρό και είναι στη διάθεση του τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Θετική τοποθέτηση έναντι του αιτήματος της ΕΣΑΠ και της ΕΟΠΕ είχαν επίσης οι γιατροί Αθανάσιος Τσαγκρής, Οδυσσέας Παξινός και δεσμεύτηκαν να στηρίξουν από την πλευρά τους το αίτημα της ΕΣΑΠ.

 

Η τηλεδιάσκεψη έγινε με την πρωτοβουλία της ΕΣΑΠ και συμφωνήθηκε μέχρι αύριο το μεσημέρι (9/12/2020) να κατατεθεί η πρόταση της ΕΣΑΠ για την Volley League ανδρών και αντίστοιχη πρόταση της ΕΟΠΕ για την Volley League γυναικών.  


Τόσο οι πρόεδροι της ΕΟΠΕ και της ΕΣΑΠ, όσο και εκπρόσωποι των αθλητών / αθλητριών ανέλυσαν το τεράστιο αγωνιστικό, οικονομικό και υπαρξιακό αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στο ελληνικό βόλεϊ από την συνεχιζόμενη καραντίνα, τον εγκλεισμό των αθλητών και αθλητριών αλλά και τις καταστροφικές επιπτώσεις για τις Εθνικές ομάδες αλλά και την βιωσιμότητα των συλλόγων.

 

Ανέλυσαν τις πρωτοβουλίες που έλαβαν καθ΄όλη τη διάρκεια της κρίσης, υπενθύμισαν πως η Volley League ανδρών ήταν το μοναδικό πρωτάθλημα που κατάφερε να ολοκληρώσει με επιτυχία τη σεζόν 2019-20 και εκφράστηκε το παράπονο για το γεγονός πως ως επαγγελματική λίγκα δεν συμπεριλήφθηκε στο ίδιο καθεστώς μαζί με τη Σούπερ Λιγκ και τη Μπάσκετ Λιγκ.

 

«Αντιλαμβανόμαστε την πρωτοφανή υγειονομική κρίση που περνάει η χώρα, αλλά θέλουμε να πείσουμε τους πάντες και ειδικά την επιστημονική κοινότητα πως το άνοιγμα των προπονήσεων μέσα σε αποστειρωμένο και ασφαλές περιβάλλον θα είναι απολύτως ασφαλές εγχείρημα που θα κρατήσει ζωντανό ένα ολόκληρο άθλημα. Έχουμε τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες υποχρεώσεις με τις λίγκες του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ, όμως, αντί να είμαστε στο γήπεδο με όλα τα πρωτόκολλα και όλους τους περιορισμούς είμαστε κλεισμένοι σπίτι μας χωρίς να έχουμε λόγο ύπαρξης και να οδηγούμαστε στην καταστροφή. Η άδεια για προπονήσεις με όλα τα πρωτόκολλα θα δώσει ελπίδα σε ένα ολόκληρο άθλημα αλλά και σφυγμό προκειμένου να καταφέρει να επιβιώσει μέσα στις δύσκολες ώρες της πανδημίας», είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατόρος.

 

Η ανακοίνωση της Ε.Ο.ΠΕ. :

 

Μετά από τηλεδιάσκεψη του προέδρου της Ε.Σ.Α.Π. Παντελή Ταρνατόρου, των εκπροσώπων των 8 Τ.Α.Α. που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα Volley League ανδρών, του προέδρου της Ε.Ο.ΠΕ. Γιώργου Καραμπέτσου, του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Γιώργου Μαυρωτά, του καθηγητή Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλους της Επιτροπής εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας Αθανάσιου Τσαγκρή, του ορθοπεδικού μέλους της Υγειονομικής Επιτροπής της Γ.Γ.Α. Οδυσσέα Παξινού, του προέδρου του Π.Α.Σ.Α.Π. Παναγιώτη Πελεκούδα και του Γ.Γ. του Π.Α.Σ.Α.Π. Ηλία Λάππα τέθηκε το ζήτημα των καταστροφικών επιπτώσεων της παρατεταμένης καραντίνας στο επαγγελματικό βόλεϊ ανδρών αλλά και της Volley League γυναικών.

 

Αποφασίστηκε εκτός από την Ε.Σ.Α.Π. να διατυπώσει και η Ε.Ο.ΠΕ. αίτημα προς τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας Παναγιώτη Πρεζεράκο, την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων του Ε.Ο.Δ.Υ. και φυσικά την Γ.Γ.Α. για την επανέναρξη των προπονήσεων των ομάδων της Volley League γυναικών με σκοπό την προετοιμασία των ομάδων μέχρι και την επανεκκίνηση της αγωνιστικής περιόδου.

 

Ο Γ.Γ.Α. Γιώργος Μαυρωτάς κατανόησε τα επιχειρήματα της Ε.Ο.ΠΕ. και της Ε.Σ.Α.Π. και δεσμεύτηκε να κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να τεθεί στην Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Υγείας και στην Επιτροπή λοιμωξιολόγων του Ε.Ο.Δ.Υ. το αίτημα τόσο της Ε.Ο.ΠΕ. όσο και της Ε.Σ.Α.Π. για την επανέναρξη των προπονήσεων των ομάδων της Volley League γυναικών. Τόνισε μάλιστα πως έχει στη διάθεση του τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα τα οποία έχουν κατατεθεί από καιρό από την Ε.Ο.ΠΕ..

 

Θετική τοποθέτηση έναντι του αιτήματος της Ε.Σ.Α.Π. και της Ε.Ο.ΠΕ. είχαν επίσης οι γιατροί Αθανάσιος Τσαγκρής, Οδυσσέας Παξινός και δεσμεύτηκαν να στηρίξουν από την πλευρά τους τα αιτήματα των δύο κορυφαίων πρωταθλημάτων του ελληνικού βόλεϊ.

 

Η τηλεδιάσκεψη έγινε με την πρωτοβουλία της Ε.Σ.Α.Π. και συμφωνήθηκε μέχρι αύριο το μεσημέρι (9/12/2020) να κατατεθεί η πρόταση της Ε.Σ.Α.Π. για την Volley League ανδρών και της Ε.Ο.ΠΕ. για την Volley League γυναικών. 

 

Τόσο οι πρόεδροι της Ε.Ο.ΠΕ. και της Ε.Σ.Α.Π., όσο και εκπρόσωποι των αθλητών / αθλητριών ανέλυσαν το τεράστιο αγωνιστικό, οικονομικό και υπαρξιακό αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στο ελληνικό βόλεϊ από την συνεχιζόμενη καραντίνα, τον εγκλεισμό των αθλητών και αθλητριών αλλά και τις καταστροφικές επιπτώσεις για τις Εθνικές ομάδες αλλά και την βιωσιμότητα των συλλόγων.  

 

Ο πρόεδρος της Ε.Ο.ΠΕ. Γιώργος Καραμπέτσος είπε: «Αποδεικνύουμε πως το βόλεϊ είναι ενωμένο και παλεύει συντεταγμένα και οργανωμένα για να πείσει την κοινωνία και την ιατρική κοινότητα όχι μόνο για τις επιπτώσεις της παρατεταμένης καραντίνας σε αθλητές και αθλήτριες αλλά και διότι κινδυνεύουμε να χάσουμε ένα ολόκληρο άθλημα. Κινδυνεύουμε να διαλύσουμε συλλόγους και την γενιά των ελίτ αθλητών και αθλητριών που στελεχώνουν τις Εθνικές ομάδες. Καταφέραμε ως ελληνική ομοσπονδία να πείσουμε όλο το ευρωπαϊκό βόλεϊ ώστε να μεταφέρουμε τα προκριματικά των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων για το Μάιο και κινδυνεύουμε να καταστραφούμε επειδή ακόμα δεν έχουμε πείσει την επιστημονική μας κοινότητα για τα δίκαια αιτήματα μας. Μαζί με τους στρατηγούς της αθλητικής ηγεσίας που είναι ο υφυπουργός αθλητισμού και ο Γ.Γ.Α. και την επιστημονική κοινότητα θα προχωρήσουμε μαζί. Με συζήτηση και επιχειρήματα, χωρίς διχαστικές κορώνες και αφορισμούς θα πείσουμε πως το βόλεϊ είναι ένα ασφαλές άθλημα και θα στρατευτούμε όλοι στη μητέρα των μαχών κατά της πανδημίας».

 

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΘΛΗΤΙΚΑ
 
Atacon
Hondos_verynew
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Σε οικογενειακό κλίμα και τηρώντας τα μέτρα η κοπή της πίτας του Α.Ο. Θήρας
Το Σάββατο 23/1 στις 10.00 στο ΔΑΠΠΟΣ, ο Α.Ο. Θήρας θα κόψει την βασιλόπιτά του
Δύο νέες προσθήκες στον Α.Ο. Θήρας
Κώστας Παπαδόπουλος : "Δεν αλλάζει κάτι για εμάς, οι στόχοι είναι πάντα υψηλοί" (vid)
Επιστροφή Τσομπανίδου στον Α.Ο. Θήρας
Εγκρίθηκε η εγκύκλιος της 2ης μετεγγραφικής περιόδου για την Volleyball League Γυναικών 2020-21
Στην τελική ευθεία η έναρξη της Football League, προς υπογραφή το υγειονομικό πρωτόκολλο.
Πράσινο φως από τον Ε.Ο.Δ.Υ. για την Volleyleague ανδρών και Superleague 2
Αρνητικά όλα τα Covid test που έκαναν οι αθλήτριες του Α.Ο. Θήρας!
Πατάει και πάλι παρκέ ο Α.Ο. Θήρας
Οι ευχές των αθλητριών της Α.Ε. Σαντορίνης
Ανάφη και Κίμωλος επιλέχθηκαν για το πρόγραμμα ERASMUS+ SPORT
Πένθος στην οικογένεια του Μάριου Γαλανού
Επιστολή αθλητριών της Α2 μπάσκετ γυναικών προς τον Λ. Αυγενάκη και τον Γ. Μαυρωτά
Ανακοίνωση της Ε.Ο.ΠΕ. για επανέναρξη προπονήσεων
Λιγνός_νέα
© 2021 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.