Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2021

Αποχωρεί από το πρωτάθλημα καταγγέλλοντας ο Φοίνικας Σύρου

Ο μεγαλύτερος σύλλογος βόλει των Κυκλάδων, έχασε πια την υπομονή να περιμένει το αυτονόητο αλλά ανέφικτο, και άνοιξε την πόρτα της εξόδου από την VolleyLeague ανδρών. Και δυστυχώς, όπως όλα δείχνουν, θα ακολουθήσουν πολλές ομάδες όλων των αθλημάτων, καθώς η πρόσφατη απόφαση της πολιτείας για πάγωμα κάθε αθλητικής δραστηριότητας μέχρι της 7/1,  στερεί και την τελευταία ελπίδα που υπήρχε για κανονικοποίηση της κατάστασης κάτω από λογικά πλαίσια. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι μέχρι στιγμής:

- Το τμήμα χάντμπολ του Ολυμπιακού ανακοίνωσε την λύση της συνεργασίας με τον ξένο προπονητή της ομάδας και με όλους τους ξένους αθλητές και δήλωσε ότι προτίθεται να συνεχίσει με καθεστώς απόλυτης λιτότητας και Έλληνες παίκτες.

- Ήδη 16 ξένες παίκτριες από ομάδες του γυναικείου μπάσκετ της Α1 έχουν αποχωρήσει από την χώρα μας, αφήνοντας τις ομάδες τους, που δεν μπορούσαν να τους εγγυηθούν το παραμικρό για το μέλλον τους.Παρατίθεται αυτούσια η επιστολή του ιστορικού συλλόγου της Σύρου: 

Αξιότιμοι Κύριοι

Κάνοντας ιώβεια υπομονή εδώ και ένα μήνα παρακολουθώντας όλα τα λεγόμενα από τους αρμόδιους Φορείς ,Υπουργείο Αθλητισμού ,ΕΣΑΠ, ΕΟΠΕ , Λοιμωξιολόγους κτλ , όπου κανείς δεν είναι σε θέση να δώσει μία υπεύθυνη πληροφόρηση για το πότε θα ξαναρχίσουν οι προπονήσεις και το πρωτάθλημα της Α1 Volley league , είμαστε αναγκασμένοι να «μιλήσουμε» και να πάρουμε πρωτοβουλίες.
Νιώθουμε ότι δεν είναι δυνατόν να παραμείνουμε σιωπηλοί ακροατές σε αυτό το θέατρο του παραλόγου και επιθυμούμε σφόδρα να αντιδράσουμε ως λογικά σκεπτόμενοι άνθρωποι στην ολική καταστροφή ενός αθλήματος , όπως το Volley , που παγκοσμίως βρίσκεται σε περίοπτη θέση αλλά δυστυχώς στην Ελλάδα δεν φαίνεται να αξιολογείται ως σημαντικό άθλημα.
Δεν καταλαβαίνουμε γιατί και για ποιους λόγους εξαιρέθηκε η volley league από τη συνέχιση του πρωταθλήματος.
Βεβαίως και την πρώτη και μεγαλύτερη ευθύνη έχει η ίδια η ΕΣΑΠ !!
Σημαντικό της λάθος που δεν φρόντισε να καταθέσει υγειονομικό πρωτόκολλο , πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος με θέσπιση υποχρεωτικών TESTCOVID και έτσι έδωσε την ευκαιρία στις αρμόδιες επιτροπές να μην επιτρέψουν την διεξαγωγή του Πρωταθλήματος και να επιβάλλουν lockdown.
Αυτό όμως τι σημαίνει?
Επειδή κάποιοι αδιαφόρησαν ή αμέλησαν η πολιτεία πρέπει να τιμωρήσει και να εξαφανίσει ένα άθλημα?
Οι ίδιοι φορείς δεν δηλώνουν σε κάθε εμφάνιση τους ότι τα μέτρα είναι δυναμικά και επαναξιολογούνται ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας ?.
Γιατί εφόσον κατατέθηκε επικαιροποιημένο υγειονομικό πρωτόκολλο με υποχρεωτικά tests δεν έγινε δεκτό έτσι ώστε να επιτραπούν τουλάχιστον οι προπονήσεις και φτάνουμε στο οξύμωρο φαινόμενο, 2 επαγγελματικά αθλήματα με έντονη την σωματική επαφή να διεξάγονται κανονικά και ένα άλλο επαγγελματικό άθλημα χωρίς σωματική επαφή και με το ίδιο υγειονομικό πρωτόκολλο να καταδικάζεται σε μαρασμό και καταστροφή. Αυτό δεν αποτελεί κατάφωρη διάκριση?.
Σε όλο τον κόσμο διεξάγονται τα πρωταθλήματα volley κανονικά , ακόμη και με θεατές. Διερωτόμαστε , όλα αυτά τα κράτη σε όλες τις ηπείρους δεν νοιάζονται για την πανδημία ?
Με όλες αυτές τις δηλώσεις των ειδικών και πολιτικών δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι το άθλημα του volley αποτελεί εστία μετάδοσης και είναι επικίνδυνο για την υγεία των πολιτών , επομένως πρέπει να διαλυθεί για να μην κινδυνέψει η κοινωνία μας από τον covid-19.
Γιατί κύριοι το volley , πρέπει να το καταλάβετε , διαλύεται!!
Οι αθλητές δεν είναι «μηχανάκια» !! Δηλαδή 20 άτομα σε ένα κλειστό γήπεδο τουλάχιστον 800 m2 με tests και προφυλάξεις είναι επικίνδυνοι για την δημόσια υγεία ,
ενώ τόσες άλλες δραστηριότητες , μη ελεγχόμενες και χωρίς υγειονομικό πρωτόκολλο , είναι ασφαλείς?
Το συμπέρασμα είναι απλούστατο δεν ασχοληθήκατε καν , δεν σας ενδιαφέρει, μάλλον , για το ότι διαλύετε ένα ολόκληρο επαγγελματικό άθλημα.

Εμείς όμως έχοντας ,τουλάχιστον , την ηθική υποχρέωση έναντι των χορηγών μας που επενδύουν χρήματα σε μία τέτοια παθογένεια ,δεν είναι δυνατόν να είμαστε θεατές σε ένα «θέατρο του παραλόγου». Χάθηκαν και χάνονται εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ! Ποιος θα μας αποζημιώσει?
Επιπροσθέτως , η δική μας υποχρέωση έναντι των αθλητών μας είναι τεράστια.
Kρατάμε «φυλακισμένους» υψηλού επιπέδου αθλητές και δεν μπορούμε να τους δώσουμε μια λογική απάντηση . Γιατί δεν παίζουμε volley στην Ελλάδα , ενώ σε όλο τον κόσμο ,τα πρωταθλήματα διεξάγονται κανονικά?.
Δώστε μας εσείς , όλοι οι εμπλεκόμενοι , μια πειστική απάντηση!!
Γιατί ένα άθλημα , χωρίς σωματική επαφή, βρίσκεται σε αδράνεια? Την ώρα που άλλα αθλήματα , με σωματική επαφή , συνεχίζονται κανονικά?
Γιατί τέτοια διάκριση?
Κύριοι η υπομονή μας εξαντλήθηκε. Φτάνει πια!
Σας δηλώνουμε λοιπόν (πρωτίστως σε ΕΣΑΠ και ΕΟΠΕ) , ότι εάν δεν θέλετε να δείτε το volley σοβαρά , εμείς δεν μπορούμε να σας ακολουθήσουμε. Δεν μπορούμε να συμμετέχουμε στην εξαφάνιση ενός αθλήματος που υπεραγαπάμε. Είμαστε υπερήφανοι γι αυτό που , με τόσο κόπο και αγάπη , οικοδομήσαμε.
Επομένως δεν έχουμε κάποια άλλη επιλογή : εάν μέχρι την 15/12 δεν έχετε έστω επιτρέψει τις προπονήσεις , ώστε να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε τον Ιανουάριο , είμαστε αναγκασμένοι να αποχωρήσουμε από το Πρωτάθλημα του παράλογου lock-down μην υπολογίζοντας καμία από τις συνέπειες που θα προκύψουν. Εξάλλου κανείς από εσάς έλαβε υπόψη τις συνέπειες του «κλεισίματος» ενός υγιούς και αγαπητού επαγγελματικού αθλήματος.

Με εκτίμηση

Το ΤΑΑ Φοίνικας Σύρου – ONEX

YΓ. Επιφυλασσόμαστε για προσφυγή διεκδίκησης της όποιας θετικής ή αποθετικής ζημίας της ομάδας μας.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΘΛΗΤΙΚΑ
 
Atacon
Hondos_verynew
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Σε οικογενειακό κλίμα και τηρώντας τα μέτρα η κοπή της πίτας του Α.Ο. Θήρας
Το Σάββατο 23/1 στις 10.00 στο ΔΑΠΠΟΣ, ο Α.Ο. Θήρας θα κόψει την βασιλόπιτά του
Δύο νέες προσθήκες στον Α.Ο. Θήρας
Κώστας Παπαδόπουλος : "Δεν αλλάζει κάτι για εμάς, οι στόχοι είναι πάντα υψηλοί" (vid)
Επιστροφή Τσομπανίδου στον Α.Ο. Θήρας
Εγκρίθηκε η εγκύκλιος της 2ης μετεγγραφικής περιόδου για την Volleyball League Γυναικών 2020-21
Στην τελική ευθεία η έναρξη της Football League, προς υπογραφή το υγειονομικό πρωτόκολλο.
Πράσινο φως από τον Ε.Ο.Δ.Υ. για την Volleyleague ανδρών και Superleague 2
Αρνητικά όλα τα Covid test που έκαναν οι αθλήτριες του Α.Ο. Θήρας!
Πατάει και πάλι παρκέ ο Α.Ο. Θήρας
Οι ευχές των αθλητριών της Α.Ε. Σαντορίνης
Ανάφη και Κίμωλος επιλέχθηκαν για το πρόγραμμα ERASMUS+ SPORT
Πένθος στην οικογένεια του Μάριου Γαλανού
Επιστολή αθλητριών της Α2 μπάσκετ γυναικών προς τον Λ. Αυγενάκη και τον Γ. Μαυρωτά
Ανακοίνωση της Ε.Ο.ΠΕ. για επανέναρξη προπονήσεων
Λιγνός_νέα
© 2021 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.