Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2021

ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων : Προχωρά η υλοποίηση του ERASMUS+ SPORT Soft Skills through Sport for Active Youth

Συντάκτης: ΔΚ

Με την δημιουργία του λογοτύπου και την ολοκλήρωση της κατάρτισης του ερωτηματολογίου της έρευνας σε νέα παιδιά ηλικίες 15 έως 18 προχωρά η υλοποίηση του προγράμματος στο οποίο συμμετέχει η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων ως μοναδικός εταίρος για την Ελλάδα.
 

Το πρόγραμμα Soft Skills Through Sport For Active Youth (SSAY) στοχεύει να προωθήσει την εκπαίδευση στον αθλητισμό και δια μέσω του αθλητισμού εστιάζοντας στις ήπιες δεξιότητες, όπως το ομαδικό πνεύμα, η κριτική σκέψη, η επικοινωνία, η προσαρμοστικότητα, η οργάνωση και διαχείριση χρόνου, η επίλυση προβλημάτων.
 

Πρόκειται για οριζόντιες δεξιότητες, δηλαδή, είναι οι δεξιότητες εκείνες που πρέπει να έχουμε ανεξάρτητα από το κοινωνικό, επαγγελματικό και προσωπικό μας περιβάλλον. Οι ήπιες δεξιότητες είναι ιδιαίτερα σημαντικές για τη μελλοντική επαγγελματική ζωή των νέων και ο αθλητισμός μπορεί να συμβάλει στην εκπαίδευση τους σε αυτές.
 

Εκπρόσωποι των εταίρων-φορέων από Ιταλία, Πορτογαλία, Βουλγαρία και Ρουμανία συμμετείχαν σε τηλε-διάσκεψη την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου, όπου και συζητήθηκαν οι τροποποιήσεις του προγράμματος που επήλθαν πανευρωπαϊκά λόγω των περιοριστικών μέτρων για την ανάσχεση της πανδημίας.
 

Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων παρουσίασε το σύνολο των ενεργειών στις οποίες έχει προχωρήσει ώστε να υλοποιηθεί η δεύτερη φάση του προγράμματος σε νησιά των Κυκλάδων με τη συμμετοχή 5 σχολείων σε διαφορετικά νησιά: Άνδρος, Μήλος, Κέα, Νάξος και Σίφνος. Σε αυτά τα Αθλητικά-Σχολικά events πρώην ή νυν αθλητές ή/και προπονητές θα συναντήσουν τους νέους/νέες, θα συνομιλήσουν μαζί τους και θα τους παρουσιάσουν πώς ο α αθλητισμός και ένας υγιεινός τρόπος ζωής μπορεί να επηρεάσει θετικά την ανάπτυξη των «ήπιων δεξιοτήτων» και των «δεξιοτήτων ζωής». Επίσης, 200 παιδιά θα συμμετέχουν σε πανευρωπαϊκή έρευνα για τις ήπιες δεξιότητες και τον αθλητισμό.
 

Επίσης, η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων παρουσίασε τη μεθοδολογία υλοποίησης, όπως το εκπαιδευτικό υλικό, τους διακεκριμένους αθλητές και τις αθλήτριες που θα απευθυνθούν στα παιδιά για να τους μιλήσουν για τη σημασία των ήπιων δεξιοτήτων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΘΛΗΤΙΚΑ
 
Atacon
Hondos_verynew
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Σε οικογενειακό κλίμα και τηρώντας τα μέτρα η κοπή της πίτας του Α.Ο. Θήρας
Το Σάββατο 23/1 στις 10.00 στο ΔΑΠΠΟΣ, ο Α.Ο. Θήρας θα κόψει την βασιλόπιτά του
Δύο νέες προσθήκες στον Α.Ο. Θήρας
Κώστας Παπαδόπουλος : "Δεν αλλάζει κάτι για εμάς, οι στόχοι είναι πάντα υψηλοί" (vid)
Επιστροφή Τσομπανίδου στον Α.Ο. Θήρας
Εγκρίθηκε η εγκύκλιος της 2ης μετεγγραφικής περιόδου για την Volleyball League Γυναικών 2020-21
Στην τελική ευθεία η έναρξη της Football League, προς υπογραφή το υγειονομικό πρωτόκολλο.
Πράσινο φως από τον Ε.Ο.Δ.Υ. για την Volleyleague ανδρών και Superleague 2
Αρνητικά όλα τα Covid test που έκαναν οι αθλήτριες του Α.Ο. Θήρας!
Πατάει και πάλι παρκέ ο Α.Ο. Θήρας
Οι ευχές των αθλητριών της Α.Ε. Σαντορίνης
Ανάφη και Κίμωλος επιλέχθηκαν για το πρόγραμμα ERASMUS+ SPORT
Πένθος στην οικογένεια του Μάριου Γαλανού
Επιστολή αθλητριών της Α2 μπάσκετ γυναικών προς τον Λ. Αυγενάκη και τον Γ. Μαυρωτά
Ανακοίνωση της Ε.Ο.ΠΕ. για επανέναρξη προπονήσεων
Λιγνός_νέα
© 2021 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.