Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021

# HELPGREECE : Μεγάλα αστέρια του παγκόσμιου βόλεϊ στηρίζουν τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων τους για συνέχιση των πρωταθλημάτων

Η κίνηση είναι αρκετά πρόσφατη, και ξεκίνησε με την πρωτοβουλία διεθνών αθλητών οι οποίοι αγωνίζονται στα Ελληνικά πρωταθλήματα.
Εν προκειμένω, η αθλήτρια του Α.Ο. Θήρας Φερνάντα Μέλο ενημέρωσε από τα ΜΚΔ τους συναθλητές της που αγωνίζονται σε ομάδες του εξωτερικού (σημειωτέον ότι πουθενά αλλού στην Ευρώπη δεν υπάρχει απαγόρευση διεξαγωγής αγώνων και προπονήσεων στο βόλεϊ), για να εισπράξει την άμεση, και ανεπιφύλακτη διαμαρτυρία και συμπαράστασή τους. Η λίστα των διεθνών αθλητών που ποστάρουν κάτω από το hashtag # HELPGREECE μεγαλώνει συνεχώς, εμείς θα αναφέρουμε εν συντομία τον θηριώδη Κουβανό κεντρικό/ μπλοκέρ της Ιταλικής Civitanova Robertlandy Simón Aties, την Βραζιλιάνα ακραία Regiana Vidias και τις ομοεθνείς της διαγώνιες Bruna da Silva και Jessica Ventura, την Κουβανή διεθνή ακραία Dayami Sanchez,  και τον Βραζιλιάνο κεντρικό του πρωταθλητή ΠΑΟ «Lucāo» Lucas Rangel.
 
Οι φωνές των κορυφαίων αυτών αθλητών, που απευθύνουν έκκληση για την σωτηρία του Ελληνικού βόλεϊ, έρχονται να προστεθούν σε προηγούμενες κινήσεις αθλητών, και σωματείων.
 
  • Πριν  τρεις μόλις ημέρες, οι αθλήτριες της Εθνικής ομάδας γυναικών βόλεϊ απηύθυναν έκκληση να πρυτανεύει επιτέλους η λογική, και να σταματήσει ο παράλογος και άδικος αποκλεισμός του βόλεϊ από την αγωνιστική δραστηριότητα, με τις ανάλογες καταστροφικές συνέπειες που ο αποκλεισμός συνεπάγεται για την εθνική ομάδα, και τις ίδιες τις αθλήτριες.
 
  • Με μία πρωτοφανή στα χρονικά του γυναικείου Ελληνικού βόλεϊ κίνηση, και οι δεκατέσσερις ομάδες οι οποίες συμμετέχουν στην φετινή Volleyleague  γυναικών, συνυπέγραψαν προχθές κατεπείγον αίτημα-διαμαρτυρία, που απευθύνεται προς τον ίδιο τον Πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, και με την οποία γίνεται αναλυτική παρουσίαση της απελπιστικής αγωνιστικής και οικονομικής θέσης στην οποία έχουν περιέλθει οι ομάδες λόγω των περιοριστικών μέτρων, και της απαγόρευσης διεξαγωγής αγώνων, αλλά και ομαδικών προπονήσεων. Αυτή πρέπει να είναι η πρώτη φορά που για να εκφραστεί ένα (καθολικό, εν προκειμένω) αίτημα, παρακάμπτεται με συνοπτικές διαδικασίες η ιεραρχική διεκδίκηση του αιτήματος. Όμως, σε ότι αφορά την υπερκείμενη Ομοσπονδία (Ε.Ο.ΠΕ.), οι ενέργειές της περιορίστηκαν στην υποβολή προς την ΓΓΑ του προτεινόμενου πρωτοκόλλου διεξαγωγής του πρωταθλήματος, και έκτοτε εξέλιπε οποιαδήποτε απόφαση, παρά το κατεπείγον της υπόθεσης: οι ομάδες δεν εισέπραξαν τίποτε περισσότερο από αναβλητικότητα, γραφειοκρατία και προσχηματικά κωλύματα- ασφαλώς όχι με δική τους υπαιτιότητα! Οι ομάδες λοιπόν, αποφάσισαν ΟΜΟΦΩΝΑ να παρακάμψουν τον σκόπελο της καθεύδουσας ιεραρχίας, και να απευθυνθούν προσωπικά στον ανώτατο εκτελεστικό άρχοντα, ελπίζοντας σε μία άμεση ανταπόκριση, και ικανοποίηση των ΔΙΚΑΙΟΤΑΤΩΝ  αιτημάτων τους. Η έκκληση, δεν είναι καθόλου δραματοποιημένη, αφού είναι βέβαιο ότι η οριστική ματαίωση της φετινής Volleyleague θα οδηγήσει αρκετές από τις 14 ομάδες στην αγωνιστική και οικονομική καταστροφή, και την διάλυση.
 

 

 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΘΛΗΤΙΚΑ
 
Atacon
Hondos_210104
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Δύο νέες προσθήκες στον Α.Ο. Θήρας
Κώστας Παπαδόπουλος : "Δεν αλλάζει κάτι για εμάς, οι στόχοι είναι πάντα υψηλοί" (vid)
Επιστροφή Τσομπανίδου στον Α.Ο. Θήρας
Εγκρίθηκε η εγκύκλιος της 2ης μετεγγραφικής περιόδου για την Volleyball League Γυναικών 2020-21
Στην τελική ευθεία η έναρξη της Football League, προς υπογραφή το υγειονομικό πρωτόκολλο.
Πράσινο φως από τον Ε.Ο.Δ.Υ. για την Volleyleague ανδρών και Superleague 2
Αρνητικά όλα τα Covid test που έκαναν οι αθλήτριες του Α.Ο. Θήρας!
Πατάει και πάλι παρκέ ο Α.Ο. Θήρας
Οι ευχές των αθλητριών της Α.Ε. Σαντορίνης
Ανάφη και Κίμωλος επιλέχθηκαν για το πρόγραμμα ERASMUS+ SPORT
Πένθος στην οικογένεια του Μάριου Γαλανού
Επιστολή αθλητριών της Α2 μπάσκετ γυναικών προς τον Λ. Αυγενάκη και τον Γ. Μαυρωτά
Ανακοίνωση της Ε.Ο.ΠΕ. για επανέναρξη προπονήσεων
Ανακατασκευή γηπέδου στον Καρτεράδο
Volley League γυναικών : Αγωνία για το μέλλον του πρωταθλήματος
Λιγνός_νέα
© 2021 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.