Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου 2020

"Παράθυρο" για τη συνέχιση των πρωταθλημάτων στο βόλεϊ

Οι απογευματινές εξαγγελίες του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά μπορεί να μην ανέφεραν πουθενά τη συνέχιση των πρωταθλημάτων βόλεϊ της μεγάλης κατηγορίας, μπορεί και η ΕΣΑΠ να ανακοίνωσε αναβολή αλλά υπάρχει ακόμα ελπίδα… εξαίρεσης!


Και επειδή ως γνωστόν οι ΚΥΑ (Κυβερνητικές Υπουργικές Αποφάσεις) εκδίδονται την επόμενη μέρα στην καλύτερη των περιπτώσεων, υπάρχει ελπίδα να συμπεριληφθεί και το βόλεϊ, καθώς οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι Γενική Γραμματεία -παρόλο που οι προτάσεις ΕΣΑΠ και ΕΟΠΕ δεν είναι οι αρτιότερες- θα συμπεριλάβει στην επιστολή-πρότασή της προς την αρμόδια Επιτροπή να ενταχθούν στα υπό εξαίρεση πρωταθλήματα!


Μεγαλύτερη ελπίδα για την Volleyleague ανδρών που έχει εναρμονίσει το πρωτόκολλό της με αυτό της Basketleague όπου αναγράφεται ξεκάθαρα ο εβδομαδιαίος έλεγχος είτε με rapid τεστ είτε με μοριακά τεστ (με την η Επιτροπή να αποφασίζει ποιο θα γίνει δεκτό).


Μικρότερη αλλά… ελπίδα υπάρχει και για τις γυναίκες, καθώς έχει αποσταλεί από την ΕΟΠΕ μία γενική επιστολή όπου αναφέρει την πρόθεση των ομάδων να υποβάλλονται σε εβδομαδιαία τεστ (απροσδιόριστα).


Όπως και να έχει… η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία και αν κάτι σώζει την κατάσταση είναι ότι στο υφυπουργείο γνωρίζουν καλά ότι και στην υπόλοιπη Ευρώπη όπου υπάρχει lockdown η πετοσφαίριση είναι ένα άθλημα που συνεχίζεται -έστω και μετ’εμποδίων λόγω κορονοϊοϋ- κανονικά με βασική προϋπόθεση τα εβδομαδιαία τεστ!


Ας ευχηθούμε ότι η σημερινή ανακοίνωση της ΕΣΑΠ για αναβολή να είναι η μόνη που θα διαψευστεί:


‘Μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά σχετικά με την καραντίνα που θα μπει η χώρα από το πρωί του Σαββάτου 7 Νοεμβρίου 2020 και για τρεις εβδομάδες, οι εκπρόσωποι των ΤΑΑ σε έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. που έγινε σε τηλεδιάσκεψη αποφάσισαν τα ακόλουθα:


Συζητήθηκαν προβλήματα λειτουργίας των ΤΑΑ καθώς και θέματα συντήρησης των ομάδων, ενώ μέχρι και την τελευταία στιγμή η ΕΣΑΠ έκανε προσπάθεια για να συμπεριληφθεί η Volley League στα πρωταθλήματα που συνεχίζονται όπως η Super League 1 στο ποδόσφαιρο και η Basket League στο μπάσκετ.

Θα γίνουν προσπάθειες προς πάσα κατεύθυνση ώστε να υπάρξει προγραμματισμός για την επανέναρξη του πρωταθλήματος και τις προπονήσεις των ομάδων.

Σε όλες τις ομάδες με το που θα επανεκκινίσει το πρωτάθλημα θα τους δοθούν 10 ημέρες προκειμένου να προετοιμαστούν οι αθλητές.

Το πώς θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα θα εξαρτηθεί αποκλειστικά από το πότε θα δώσει η κυβέρνηση την έγκριση για επιστροφή στα γήπεδα.

Η ΕΣΑΠ θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της την επόμενη εβδομάδα αφού προηγηθούν και νέες συζητήσεις μεταξύ των μελών του Συνεταιρισμού”.


πηγή : volleyplanet.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΘΛΗΤΙΚΑ
 
Atacon
web radio
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Μετατέθηκαν για το Μάιο του 2021 τα προκριματικά των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων βόλεϊ σε Άνδρες και Γυναίκες
# HELPGREECE : Μεγάλα αστέρια του παγκόσμιου βόλεϊ στηρίζουν τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων τους για συνέχιση των πρωταθλημάτων
Επιστολή του Προέδρου της Ε.Ο.ΠΕ. στον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού
Volleyleague γυναικών : Επιστολή των ομάδων στον Πρωθυπουργό
Αθλήτριες Εθνικής ομάδας βόλεϊ : "Φτάσαμε στα όρια μας, απαιτούμε την διασφάλιση ολοκλήρωσης του φετινού πρωταθλήματος"
Το "δέκα το καλό" δεν μένει πια εδώ
Επιτροπή SL2 και FL : Τα έγγραφα που έχουν σταλεί στους αρμόδιους φορείς
Νίκος Σύψας : "Δεν έχει έρθει κάποιο αίτημα για έναρξη των πρωταθλημάτων"
Πέθανε η Πρωθιέρεια των Ολυμπιακών αγώνων, Μαρία Μοσχολιού
Λ. Αυγενάκης : Αναμένονται απαντήσεις από τον ΕΟΔΥ για το μέλλον των πρωταθλημάτων
Τηλεδιάσκεψη της Ε.Ο.ΠΕ. με τον Π.Α.Σ.Α.Π. για την επόμενη μέρα της Volley League γυναικών.
A.E. Σαντορίνης :Ακόμα και στις πλέον αντίξοες συνθήκες,ας κρατήσουμε τον αθλητισμό ψηλά, εκεί όπου ανήκει!
Ανδρέας Πατηνιώτης : " Ξεκάθαρα υπέρ της συνέχισης του πρωταθλήματος ο Α.Ο. Θήρας" (vid)
Volley League γυναικών : Πραγματοποιήθηκε η τηλεδιάσκεψη της Ε.Ο.ΠΕ. με τα σωματεία
Ναυτικός Όμιλος Σαντορίνης: μαζεύει τα πανιά για φέτος
Denaxa
Λιγνός_νέα
Hondos_201117
© 2020 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.