Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Απίστευτες ζημιές από την 15λεπτη βροχή στη Σαντορίνη

Ανοχύρωτος στην πρώτη δυνατή βροχόπτωση είναι ο πρώτος τουριστικός προορισμός του κόσμου , χωρίς υποδομές, χωρίς λιμάνι και με οδικό δίκτυο σε απαράδεκτη  κατάσταση.
Χθες βράδυ η δυνατή βροχή που διήρκησε μόλις 15 λεπτά κατέστρεψε αυτοκίνητα στο Εμπορείο καθώς ο χείμαρρος τα παρέσυρε για εκατοντάδες μέτρα , πλημμύρισε σπίτια , κατέστρεψε και έκλεισε δρόμους.
Κι όλα αυτά γιατί παραμένει ημιτελής ένας δρόμος που ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 2000 και ενώ φτάσαμε αισίως στο 2018, ένα τμήμα του όχι μόνο παραμένει ρέμα, αλλά ταυτόχρονα παγίδα και μεγάλος κίνδυνος, όπως αποδείχθηκε, ο οποίος μπορεί να προκαλέσει μεγάλες καταστροφές στο Εμπορείο.
Οι κάτοικοι στην περιοχή δεν πίστευαν στα μάτια τους καθώς το νερό παρέσυρε τα πάντα στο πέρασμά του και από τύχη δεν είχαμε τραυματισμούς ή ακόμα και τίποτα χειρότερο.
Στο Ακρωτήρι ο δρόμος που οδηγεί προς το Φάρο έκλεισε, ενώ οι αγροτικοί δρόμοι του χωριού έχουν σχεδόν καταστραφεί.
Πολλές παραθαλάσσιες περιοχές στην περιοχή είναι μέχρι και αυτή τη στιγμή αποκλεισμένες.
Μπάζα και πέτρες καθώς και κλαδιά έχουν πέσει σε όλο το μήκος του απαράδεκτου έτσι κι αλλιώς οδικού δικτύου, ενώ έχουν καταστραφεί και αρκετές πινακίδες.
Εξαίρεση σε αυτό το μαύρο σκηνικό που δικαίως έχει εξαγριώσει τους πολίτες, ο Αθηνιός, που άντεξε την κακοκαιρία κι έτσι το νησί διαθέτει ακόμα έναν λιμενοβραχίονα, (άγνωστο για πόσο ακόμα) , για να εξυπηρετεί τα πλοία και να μην αποκοπεί το νησί από τον υπόλοιπο κόσμο.
Τα τηλεφωνήματα που δέχθηκε το τοπικό κανάλι και το τοπικό ραδιόφωνο χθες και σήμερα από εξαγριωμένους πολίτες είναι αμέτρητα πλέον, παρά το γεγονός ότι συνεργεία του Δήμου από χθες αργά τη νύχτα προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις ζημιές.
Οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους καθώς μέχρι και αυτή την ώρα δεν έχει καθαριστεί όλο το οδικό δίκτυο του νησιού.
Οι φωτογραφίες μας αλλά και τα κείμενα που ακολουθούν τα δανειστήκαμε από πολίτες οι οποίοι αγανακτισμένοι τα ανέβασαν στο διαδίκτυο.

Φωτογραφία του Γιαννης Βαιλας.
Φωτογραφία του Γιαννης Βαιλας.
Φωτογραφία του Γιαννης Βαιλας.


Φωτογραφία του Γιαννης Βαιλας.

Φωτογραφία του Γιαννης Βαιλας.
Φωτογραφία του Γιαννης Βαιλας.

Σαντορινη εν αναμονη ετους 2018. Εσυ που διαβαζεις αυτο ειναι ευκολο να καταλαβεις οτι απο τοτε που εμφανιστηκαν του τυπου φειςμπουκια στον κυβερνοχωρο ολοι μας εχουμε γινει ξερολες και δημοσιογραφοι...ΟΜΩς πισω απο αυτες τις φωτο κρυβετε μια πραγματικη αληθεια. Η αληθεια της ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗς. Πιανεις το νημα της αρχης μεχρι το τελος των φωτωγραφιων βαζεις στο σκεπτικο σου την λογικη ξαι βγαινεις και σχολιαζεις ακριβως μεσα σε λογικα πλαισια. Καταρχην εν αναμονη 2018 εισαι αναγκασμενος να φυλας τσιλιες οπως ακριβως το ανεκδοτο με τους 7 ποντιους που βιδωναν μια λαμπα και ειχαν και τσιλιαδωρο μην ερθει το ρευμα. Ναι ναι ναι ακριβως ετσι. μια οικογενεια να φυλαει τσιλιες μην εφθει η βροχη και παρασυρει τα παντα στο περασμα της..Ερχετε ερχετε ερχετε τρεξτε να γλυτωσετε μωρη γυναικα οτι προλαβετε γιατι εγω ειμαι εγκλωβισμενος στην δουλεια. Οχι δεν θα πω οτι φταιει η σημερινη δημοτικη αρχη η το επαρχειο και οτι αυτοι το δημιουργησαν. Ειναι γνωστο δεκαετιες τωρα οτι τσιμενταραν το ποταμια...Με ενοχλει ομως ωιατι ολοι γνωριζουν το προβλημα και κανεις δεν κανει κατι. Με ενοχλει ομως οτι πανω στα απομειναρια των περσινών λασπονερων ηρθαν να προστεθουν τα φετινα. Με ενοχλει που θα αναγκαστω αυριο να παρω φτυάρι σκουπα φαρασι και νερο επειδης καποια η καποιοι δωσαν τις προηγουμενες μερες βαση στο NOMADS του Αντ1.Με ενοχλει οταν βλεπω τους υπαλληλους του δημου να τους τρεχεις σαν δουλους. Με ενοχλει με ενοχλει με ενοχλει και απλα θα κλεισω τον σχολιασμο μου αναλυοντας οσο ποιο απλα μπορω τον ορο ΕΝΟΧΛΟΥΜΕ. Σιγουρα εσυ σο Επαρχειο και εσεις της Δημοτικης Αρχης δεν ευθυνεστε οτι εδεις τα δημιουργησατε αυτα. Εχετε ομως μεγαλυτερη ρυθυνη γιατι γνωριζετε το δυγκεκριμενο προβλημα που δημιουργητε σε τον δρομο του Εμπορειου και δεν εχεται φροντισει να λαβετε μετρα. Αφηστε τις αναρτησεις οτι ειπατε αυτο η προσφερατε το αλλο και αζχοληθειτε με τα πραγματικα ζητηματα του νησιου. Μεχρι να το αποφασισετε σας ευχομε το Αγγελακι στην τελευταια φωτο να ζας φωτισει για καλο του νησιου μας. Καλες γιορτες σε ολους.....

Γιάννης Βαϊλας
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 
atacon
106,4
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Από τα 20 ηφαίστεια του Αιγαίου, της Σαντορίνης είναι το πιο ενεργό σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων dpa
Δελτίο πρόγνωσης ανέμων που θα φτάνουν στα 7 μποφόρ απο το λιμεναρχείο Θήρας
Αναζητώντας τα καλύτερα επιδόρπια κρασιά του κόσμου, το Forbes ανακάλυψε το Visanto κι ενθουσιάστηκε!
Ομιλία του Σάββα Καλεντερίδη στη Σαντορίνη το Σάββατο 30 Μαρτίου
Την πρώτη έκθεση κρασιού Εstεres διοργανώνει η SanDrops στις 7/4 στο Κτήμα Αργυρού
Περισσότερες οι φετινές καλοκαιρινές διεθνείς πτήσεις στα αεροδρόμια της Ελλάδας
Ε. Νομικού : Νέα δημοσίευση στο NATURE GEOSCIENCE αποδεικνύει ότι η ηφαιστειακή έκρηξη του 726 μ.Χ. ήταν πολύ μεγαλύτερη από όσο πιστεύαμε
Ημερίδα του ΙΜΠΗΣ το Σάββατο 30 Μαρτίου στις 19:00)
Η Ο.Μ ΘΗΡΑΣ και η ΝΕΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποχαιρετούν τον Δημήτρη Παγκαλίδη
Ευχετήριο μήνυμα δημάρχου της 25ης Μαρτίου
"ΒΓΑΛΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΠ' ΤΗΝ ΠΡΙΖΑ" 28-29-30 και 31 ΜΑΡΤΙΟΥ απο το ΘΕΑΤΡΙΚΌ ΕΡΓΑΣΤΉΡΙ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ
Με εθνική υπερηφάνεια και θρησκευτική ευλάβεια γιορτάστηκε η 25η Μαρτίου στη Σαντορίνη
"Σήμερα στην Οία απο τύχη δεν θρηνούμε θύματα"
Δικαίως viral για μια ακόμη φορά το λιμάνι (;) της Σαντορίνης..
Τροποποίηση δρομολογίου για το Blue Star 1. Στις 12.00 θα φύγει απο Πειραιά
Hondos_KE
apolimantiki
ΔΕΥΑΘ 29/6
Volcano TV
© 2024 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.