Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Η Σαντορίνη στις διεθνείς εκθέσεις τουρισμού WTM και Fhiloxenia

Ιδιαίτερα δυναμική και φέτος η παρουσία της Σαντορίνης στην World Travel Market που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο από τις 6 έως και τις 8 Νοεμβρίου 2017.
Ο Δήμος Θήρας έδωσε το «παρών» προωθώντας το νησί και παρουσιάζοντας τα τοπικά μας προϊόντα, σ’ ένα οργανωμένο και πλήρως εξοπλισμένο stand, στο γενικό περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Φωτογραφία της Manto Stournara.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ακολούθησε τοπερυσινό concept- ελληνικό καλοκαίρι και γαστρονομία - δίνοντας όμως φέτος μεγαλύτερη άνεση και χώρο στους επαγγελματίες του τχώρου.Τα τοπικά προϊόντα του κάθε νησιού είχαν την τιμητική τους, ενώμεγάλα videobanners στην κορυφή του περιπτέρου και ένα videowall στο βάθος μετέδιδαν εικόνες από όλα τα νησιά, με ιδιαίτερη έμφαση και πόλο έλξης τη Σαντορίνη.

Δυναμική παρουσία είχε όμως και ο επιχειρηματικός κόσμος του νησιού στην έκθεση καθώς παραβρέθηκαν πάνω από 15εκπρόσωποι φορέων και επιχειρήσεων του νησιού, πραγματοποιώντας συναντήσεις και επαφές για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος. Παράλληλα αρκετά μέσα επικοινωνίας έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το νησί μας.

Φωτογραφία της Manto Stournara.
Το περίπτερο επισκέφτηκε η υπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά,ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στον ΠΟΤ (Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού) κ. ΔημήτρηςΤρυφωνόπουλοςκαθώς και η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κα. Μαριέττα Παπαβασιλείου.

Η έκθεση World Travel Marketαποτελεί το κορυφαίο παγκόσμιο γεγονός για την ταξιδιωτική και τουριστική βιομηχανία. Στην έκθεση σύμφωνα με τους διοργανωτές προσήλθαν πάνω από 51.500 επαγγελματίες, με ένα τζίρο πάνω από 2,8 εκ. λίρες σε συμβόλαια και συμφωνίες.
 
Τις επόμενες μέρες (10-12/11) η Σαντορίνη είχε παρουσία και στην 33η Philoxenia, στη Θεσσαλονίκη, έκθεση στην οποία εκπροσωπείται όλη η τουριστική Ελλάδα, καθώς συμμετείχαν
 
φέτος και οι 13 Περιφέρειες, αλλά και πολλοί τουριστικοί δήμοι. Οι εκθέτες στην Philoxeniaήταν 400 (άμεσοι και έμμεσοι) από 18 χώρες, ενώ στην παράλληλη Hoteliaο αριθμός συμμετοχών ανήλθε στους 200 εκθέτες (άμεσοι και έμμεσοι). Έντονη ήταν φέτος η ξένη παρουσία, καθώς υπήρξαν συμμετοχές από χώρες όπως η Τουρκία –για πρώτη φορά έρχεται αυτόνομα η Σμύρνη και ο δήμος Σαρκόι - η Κύπρος, η Αίγυπτος, η Αυστρία, η Ρωσία, η Αλβανία, η Βουλγαρία, η Σερβία, η Πολωνία, το Λουξεμβούργο, η Τσεχία, η Σλοβακία, το Περού, οι Φιλιππίνες και η Ινδονησία.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 
atacon
106,4
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
«Η Σαντορίνη υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα»
Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος στις 16 και 17 Απριλίου
Η Princess Cruises ανακοίνωσε την ακύρωση αφίξεων τoυ Sun Princess στη Σαντορίνη
Ερώτηση βουλευτή Μάρκου Καφούρου για την επικινδυνότητα του κτιρίου της ΔΟΥ Θήρας
Κανονικά επισκέφθηκε το Κ/Ζ Sun Princess στις 14/4 τη Σαντορίνη
Ενημέρωση για τα δρομολόγια του Blue Star 1 απο το Dakoutros Travel
Αντώνης Παγώνης στην ΕΡΤ “Η Σαντορίνη είναι έτοιμη και στα καλύτερά της να υποδεχθεί τους επισκέπτες της”
Συνέντευξη στο Volcano TV θα παραχωρήσει ο πρόεδρος της Π.Ο.Ξ. Γιάννης Χατζής, τοποθετούμενος σε ζητήματα που απασχολούν το νησί μας
Στις 19/4 μπροστά απο τη Μητρόπολη η Τελετή Υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στη Σαντορίνη
Ανακοίνωση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας
Ανακοίνωση του συνδικάτου Τουρισμού Θήρας για τους εκπαιδευτικούς
Το Ναυτικό Μουσείο Θήρας και το Ναυτικό Μουσείο Κρήτης εγκαινιάζουν τη φιλοτελική έκθεση "Φάροι του Κόσμου''
Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Θήρας για τις προκριματικές εκλογές της Κυριακής
«ΠΙΘΟΙΓΙΑ 2024»: 3η Συνάντηση γευσιγνωσίας Θηραϊκών οίνων στο ΣΥΜΠΟΣΙΟΝ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Ν. Ζώρζος, δήμαρχος Σαντορίνης: H Σαντορίνη έχει ξεπεράσει τα όρια της φέρουσας ικανότητας της
Hondos_KE
apolimantiki
ΔΕΥΑΘ 29/6
Volcano TV
© 2024 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.