19 Ιουνίου 2018 Επικοινωνία
18/05/2017

Έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. Θήρας για το θέμα της ΕΤΑΔ

Έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. Θήρας για το θέμα της ΕΤΑΔ
Σε έκτακτη συνεδρίαση προχωρά το Δημοτικό Συμβούλιο Θήρας σήμερα το απόγευμα Πέμπτη με θέμα τη μίσθωση από την Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. (ΕΤΑΔ) ακινήτου σε μία από τις πιο κεντρικές και πολυσύχναστες τοποθεσίες της Οίας.Το ακίνητο αποτελούσε ανέκαθεν πλατεία και ως εκ τούτου, κατ’ ΑΚ 967 & 968, κοινόχρηστο χώρο (πράγμα εκτός συναλλαγής) κυριότητας του Δήμου Θήρας ως καθολικού διαδόχου της Κοινότητας Οίας. Η εν λόγω πλατεία συνδέει συνολικά 7 δημοτικές οδούς και αποτελεί λειτουργικότατο κομμάτι του οικισμού ως ζωτικό στοιχείο της αστικής δομής του.

Κακώς καταρχάς η πλατεία αυτή έχει καταγραφεί ως ακίνητο του ελληνικού δημοσίου, πολύ περισσότερο κακώς χαρακτηρίστηκε ιδιωτική περιουσία και παραχωρήθηκε στην ΕΤΑΔ.
Στην εισήγησή του ο Αντιδήμαρχος Θήρας κ. Γιώργος Κυριαζής αναφέρει:

1.Να ζητηθεί από την ΕΤΑΔ Α.Ε. να ανακαλέσει την υπ΄αριθμ. 3317/4.5.2017 απόφαση κατακύρωσης του ανοικτού πλειοδοτικού διαγωνισμού του Διευθύνοντος Συμβούλου της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε, καθώς και να απέχει στο μέλλον από κάθε πράξη εκποίησης ή διάθεσης της πλατείας και από κάθε παρέμβαση σε αυτήν.

2.Να ζητηθεί από την ΕΤΑΔ Α.Ε. να απέχει στο μέλλον από κάθε πράξη εκποίησης ή διάθεσης των λοιπών κοινόχρηστων κατ’ ΑΚ 967 & 968 χώρων του Δήμου μας, π.χ. πλατείες, ηρώα, λοιπές εγκαταστάσεις.

3.Να εκφραστεί για άλλη μία φορά η έντονη διαμαρτυρία για την παράνομη και αυθαίρετη παρέμβαση από την ΕΤΑΔ Α.Ε. σε κοινόχρηστους δημοτικούς χώρους του δήμου μας.

4. Να ζητηθεί από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου μας να δώσει εντολή άσκησης ενδίκων βοηθημάτων για την προστασία των δικαιωμάτων του Δήμου μας επί των εν λόγω κοινόχρηστων χώρων.
 
  
5.Η παρούσα απόφαση να αποσταλεί  στον Πρωθυπουργό, στους αρμοδίους υπουργούς και στους Βουλευτές του Νομού, προκειμένου να επιληφθούν του θέματος άμεσα  ακόμα και με επερώτηση στη βουλή.

Σε συνάντηση που θα έχει το απόγευμα οΔήμαρχος Θήρας κ. Νίκος Ζώρζος με τη Γενική Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας κ. Θεοπίστη Πέρκα θα τεθούν θέματα που απασχολούν το Δήμο Θήρας, όπως ηδιακοπή μίσθωσης από την ΕΤΑΔ της πλατείας της Οίας, η παραχώρηση ακινήτου για την ανέγερση σχολείου στο Καμάρι καθώς και ητροποποίηση της ΚΥΑ για την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας.
 
NEWSLETTER
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
ΦΗΡΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ 84700
ΤΗΛ: 22860 24500 & 25221
SKYPE: neasantorinis
EMAIL: [email protected]
Διαφημιστικό - Αγγελίες: [email protected]
© 2018 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved