25 Μαϊου 2018 Επικοινωνία
16/02/2017

Καταγραφή Περιουσίας Δήμου Θήρας

Καταγραφή Περιουσίας Δήμου Θήρας
Την αναλυτική καταγραφή της περιουσίας του έχει ξεκινήσει ο Δήμος Θήρας το τελευταίο εξάμηνο σε συνεργασία με ειδικό μελετητικό γραφείο το οποίο έχει αναλάβει την μελέτη και καταγραφή των περιουσιακών στοιχείων του.

Μέχρι στιγμής η καταγραφή έχει ολοκληρωθεί για τις πέντε (5) κοινότητες που βρίσκονται ήδη στο κτηματολόγιο, τις κοινότητεςτου Εμπορείου, Ακρωτηρίου, Μεγαλοχωρίου, Επισκοπής Γωνιάς και Πύργου.Σήμερα 16/02 παραδόθηκε και η έκτη περιοχή, της Έξω Γωνιάς, περιοχή που δεν έχει ενταχθεί ακόμη στο κτηματολόγιο.

Στόχος του Δήμου Θήρας είναι να έχει καταγραφεί το σύνολο των περιοχών του νησιού μέσα στο 2017, έτσι ώστε να μπορέσει να αξιοποιήσει τα ακίνητα που βρίσκονται υπό την ιδιοκτησία του. Σημαντικό επίσης είναι το γεγονός ότι η καταγραφή αυτή θα βοηθήσει τη σωστή αποτύπωση των ακινήτων του Δήμου φορολογικά (για παράδειγμα βρέθηκαν αρκετές διπλοεγγραφές ακινήτων), ενώ παράλληλα ο φάκελος της κάθε κοινότητας που δεν είναι ενταγμένη στο κτηματολόγιο θα είναι έτοιμος προς ένταξη όταν θα ξεκινήσει το κτηματολόγιο στις κοινότητες αυτές.

Συντονιστής του εγχειρήματος είναι η δημοτική σύμβουλος κ. Ιωάννα Βαμβακούρηκαι σημαντική βοήθεια έως τώρα έχουν προσφέρει οι πρόεδροι των παραπάνω κοινοτήτων καθώς και ο προϊστάμενος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θήρας (ΔΕΥΑΘ) κ. Νίκος Μάινας.
23/05/2018
 
22/05/2018
 
 
NEWSLETTER
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
ΦΗΡΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ 84700
ΤΗΛ: 22860 24500 & 25221
SKYPE: neasantorinis
EMAIL: [email protected]
Διαφημιστικό - Αγγελίες: [email protected]
© 2018 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved